Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 17 October, 04:51

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 19 kl. 05:09

FN: Inled dialog om Persiska vikenFN:s säkerhetsråd uppmanar till dialog för att minska spänningarna i Persiska viken. I ett enhälligt uttalande, som inte pekar ut Iran, fördömer rådet attackerna mot oljefartyg nyligen och kallar dem ett hot mot världens energitillgångar och fred. Men I.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Persiska, Iran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN Inled, dialogom , Persiska, viken
UNT - 25 jun 19 kl. 05:09

FN: Inled dialog om Persiska viken

FN:s säkerhetsråd uppmanar till dialog för att minska spänningarna i Persiska viken..

Sydsvenskan - 25 jun 19 kl. 05:09

FN: Inled dialog om Persiska viken

FN:s säkerhetsråd uppmanar till dialog för att minska spänningarna i Persiska viken. I ett enhälligt uttalande, som inte pekar ut Iran, fördömer rådet attackerna mot oljefartyg nyligen och kallar dem ett hot mot världens energitillgångar och fred. Men I.

UNT - 25 jun 19 kl. 06:27

FN vill se dialog om Persiska viken

FN:s säkerhetsråd uppmanar till dialog för att minska spänningarna i Persiska viken..

Cornucopia - 13 jun 19 kl. 12:48

Två tankfartyg angripna i Persiska Viken - Iran misstänks för attack

Två tankfartyg, varav ett ägt av norgeägda Frontline, ska ha angripits i Persiska viken. Uppgifterna om vad som hänt går isär, men misstankar riktas mot Iran, som även ska anklagats för att tidigare skadat fyra skepp med sjöminor förra månaden.
Mindre tankfartyg i hamn i Stenungsund.

Cornucopia - 07 jun 17 kl. 17:19

Det hettar till runt Persiska Viken

Runt Persiska Viken hettar det till just nu. Flera Gulfstater har brutit med Qatar, efter en förmodad rysk inplantering av falska nyheter. I Iran har terrorister utfört angrepp och nu skyller Iran det hela på Saudi-Arabien.

SvD - 14 jun 14 kl. 20:03

USA skickar hangarfartyg till Persiska viken

USA sänder hangarfartyg, jagare och kryssare till Persiska viken med anledning av den pågående situationen i Irak. Fartygen väntas vara framme i viken sent på lördagen..

SvD - 14 jun 14 kl. 20:03

USA skickar hangarfartyg till Persiska viken

USA sänder hangarfartyg, jagare och kryssare till Persiska viken med anledning av den pågående situationen i Irak - det uppger Pentagon. Fartygen väntas vara framme i viken sent på lördagen..

DN - 12 feb 18 kl. 11:25

Engelskböcker med ”Persiska viken” återkallas

Bahrain återkallar 17.000 läroböcker i engelska för tredjeklassare. Orsaken är att en karta över närområdet namnger vattnet kring öriket som ”Persiska viken”, i stället för ”Arabiska viken”..

DI - 24 jul 11 kl. 17:45

Försiktig handel på börserna kring Persiska viken

Börserna i länderna kring Persiska viken höll sig lugna i söndagens handel på grund av oron kring de amerikanska budgetförhandlingarna..

NSD - 07 jul 12 kl. 19:09

USA kraftsamlar i Persiska viken

Iran upprepar hotet att stänga Hormuzsundet vid Persiska viken - där en stor del av världens råolja transporteras. Den här gången är dock tonen något mildare, och planen kommer bara att sättas i verket om Irans "intressen är allvarligt hotade", enligt försvarschefen Hassan Firouzabadi..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 4 minuter sedan

Nedåt i Japan – upp i Hongkong

När torsdagens handel inleddes på Asiens börser tog de rygg på Wall Street, som dagen innan tyngts av oro över USA:s relationer till Kina och ett kommande handelsavtal. I Tokyo sjönk Nikkei 225-index 0,1 procent under morgonen, medan det bredare Topix-i.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Två fordon förstörda vid brand i Helsingborg

Räddningstjänsten ryckte ut till Dalhemsvägen i Helsingborg under natten mot torsdag där två bilar brann för fullt..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Corbyn: Folkomrösta om nya avtalet

Ett nytt brexitavtal kan bli klart i Bryssel i dag. Men för att godkännas måste parlamentet i London rösta ja till det. Enligt The Times vill Labourledaren Jeremy Corbyn tvinga fram ett tillägg till avtalsförslaget, som skulle kräva ett ja även i en ny.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Misstänkt föremål vid polisstation i Malmö

Polisens bombtekniker har skickat in sin robot sedan ett föremål hittats på en innergård vid en polisstation i Malmö. – Ett minimalt område är avspärrat, så att ingen ska komma i närheten av det, säger Mikael Lindh vid polisen. Enligt Sydsvenskan upptäc.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Demonstrationer stoppade inte lagförslag

Trots stora protester har polska parlamentets underhus röstat för att ett lagförslag som kan kriminalisera sexualundervisningen i landets skolor kan gå vidare för vidare utredning. Tusentals demonstranter hade på onsdagen samlats utanför parlamentet i W.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Zlatans tröja säljer bäst

Zlatan Ibrahimovic lyckades inte knipa skytteligatiteln i MLS. Men bland fansen är han populär. För andra året i rad var en LA Galaxy-tröja med svenskens namn och nummer 9 på ryggen den bästa säljande lagtröjan i hela ligan.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

En till sjukhus efter trafikolycka nära Helsingborg

En viltolycka inträffade på väg 111 strax söder om Domsten under natten mot torsdag. En person fördes med ambulans till vård..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kraftig smäll i centrala Stockholm

Flera personer har larmat om en kraftig smäll på Södermalm i Stockholm, skriver Expressen. – Någon form av detonation har skett på Nytorgsgatan och vi är på plats. Vi har inte påträffat några skadade personer.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sjöfarare begravs på ny plats

Sjöfararen och upptäcksresanden Matthew Flinders kvarlevor kommer att begravas om i hans hemby Donington i östra England. Flinders gav ut en bok där han beskrev sin resa runt Australien 1802–1803, och slog fast att landet var en sammanhängande landmassa.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Boxare avled efter knockout

Den amerikanske boxaren Patrick Day har avlidit efter att ha knockats i en match i Chicago i lördags. 27-årige Day fick allvarliga hjärnskador och låg livlös i ringen efter en slagserie i matchen mot Charles Conwell, och låg i koma i fyra dagar innan ha.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.