DI > Ekonomi

Saturday, 20 July, 11:20

DI - 24 jun 19 kl. 21:17

Ekonomen: Rutjobb integrerar inte utrikes födda kvinnorRutavdraget har skapat en marknad för enklare jobb och sägs vara ett medel för integration. Men det är inte de som behöver arbete mest – utrikesfödda kvinnor med flyktingbakgrund – som får jobben, visar en ny analys..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomen, Rutjobb, integrerarinte , utrikes, födda, kvinnor
Kristianstadsbladet - 16 aug 18 kl. 15:54

”Integrerar man en kvinna integrerar man en hel familj”

”Integrerar man en kvinna integrerar man en hel familj”, säger Gulan Avci, ordförande för Liberala Kvinnor och partiets integrationspolitiska talesperson. På torsdagen besökte hon Urbana hembygdsgården..

Dagensanalys.se - 22 feb 19 kl. 14:46

HubSpot integrerar LinkedIn-annonser i Marketing Hub

HubSpot lanserar en funktion i HubSpot Ads tool som integrerar LinkedIn-annonser i “Professional”- och “Enterprise”-versionerna av Marketing Hub. Sedan tidigare finns integrationer med Facebook och Google. LinkedIn är världens största professionella nätverk, så för oss var det viktigt att göra tjänstens annonsverktyg tillgängliga för våra kunder.

Cornucopia - 23 sep 18 kl. 11:20

Utrikes födda riskerar bli fattigpensionärer

Medan allt mer fokus riktas mot de dåliga svenska pensionerna och fattigpensionärerna, så missas det att en stor andel - sannolikt överrepresenterade även om statistiken inte finns - av dessa är sk utrikes födda. Då dessa inte jobbat eller ens bott hela sitt arbetsliv i Sverige får de avsevärt lägre pension, inklusive att de inte ens får full garantipension.
Inte så mycket att se om man invandrat.

Computer Sweden - 11 apr 14 kl. 06:28

Anaplan integrerar med Salesforce

Integrerar säljstöd med kundvård.

.

IDG - 11 apr 14 kl. 06:28

Anaplan integrerar med Salesforce

Integrerar säljstöd med kundvård..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så mycket ökar Sverigedemokraterna bland utrikes födda

Nu ökar Sverigedemokraterna – bland utrikes födda. Det visar SCB:s partisympatiundersökning som släpptes förra veckan. På bara ett år har SD femdubblat sitt stöd bland både utrikes födda och bland dem med utländsk bakgrund, alltså personer vars båda föräldrar är födda utomlands.

Nyhetsverket - 22 feb 16 kl. 11:27

Volvo Cars integrerar Spotify

Volvo Cars integrerar Spotify i bilmodellerna XC90, S90 och V90 och blir därmed den första biltillverkare att globalt integrera Spotifys strömmade musiktjänster i sina bilar, vilket bolaget presenterade vid pågående Mobile World Conference i Barcelona. Spotify styrs av användaren via den pekskärm som finns installerad i bilarna och är integrerad med Volvos mediessystem. Tjänsten kräver premiumabonnemang hos Spotify och kommer att vara tillgänglig i alla länder där Spotify finns, enligt biltil....

DI - 06 apr 18 kl. 07:30

Nexus Group integrerar Freja eID i sin inloggningsplattform.

IT-säkerhetsföretaget Verisec meddelar idag att Nexus Group, integrerar Freja eID i sin produkt HAG (Hybrid Access Gateway). Nexus har en mycket stark ställning genom sin autentiseringsplattform för verksamhetssystem som riktar sig till företag, myndigheter och kommuner och deras anställda, kunder och invånare..

Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 10:03

Gap mellan inrikes och utrikes födda


Det är fortsatt stora skillnader mellan inrikes födda och utrikes födda inom en rad områden. Andelen behöriga till gymnasiet, andelen som arbetar och andelen som röstar är fortfarande lägre bland utrikes födda, enligt en rapport från Statistiska Centralbyrån.Behörigheten till gymnasiet bland utrikes födda elever minskade från 73 procent under perioden 2002-2006, till 65 procent 2007-2011, bland annat till följd av de senaste årens fortsatt höga invandring, vilket gör att andelen elever med kort tid i Sverige har ökat.

BT - 06 dec 13 kl. 10:04

Gap mellan inrikes och utrikes födda

Det är fortsatt stora skillnader mellan inrikes födda och utrikes födda inom en rad områden. Andelen behöriga till gymnasiet, andelen som arbetar och andelen som röstar är fortfarande lägre bland utrikes födda, enligt en rapport från Statistiska Centralbyrån. Behörigheten till gymnasiet bland utrikes födda elever minskade från 73 procent under perioden 2002-2006, till 65 procent 2007-2011, bland annat till följd av de senaste årens fortsatt höga invandring, vilket gör att andelen elever med kort tid i Sverige har ökat.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Ju större desto bättre – här är Mercedes nya sjusitsare

Ju större, desto bättre. I USA vimlar det fortfarande av fullstora suvar och pickuper, men elbilar i plusmodell är det ont om. Här om någonstans finns den rätta kontexten för biltyper som nya GLS, Mercedes nya sjusitsare..

DI - 15 minuter sedan

ChromaWay partners with Pangara to speed up development

ChromaWay are tapping into Pangara’s invite-only Blockchain and AWS developer networks to accelerate their innovation of cutting edge services. .

DI - 1 timme sedan

Småföretag ska kunna få egna 5G-nät

Delar av det kommande 5G-nätet viks åt mindre företag på landsbygden, rapporterar P4 Kalmar..

DI - 1 timme sedan

Säkerhetspolitisk expert: ”Sveriges tyngd är liten”

Sverige har dragits in i ett storpolitiskt spel — men har inte mycket att sätta emot — efter att det svenskägda fartyget Stena Impero konfiskerats av Iran. ”Sveriges tyngd är liten”, säger Mike Winnerstig, chef för den säkerhetspolitiska enheten vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)..

DI - 2 timmar sedan

Rätt risk vid rätt tidpunkt – så optimerar du sparandet

Med rätt risknivå kan du optimera ditt sparande. Ändå är det vanligt att ta fel sorts risk i olika faser av livet. Det kan straffa sig rejält.

DI - 3 timmar sedan

Tjuven tog sig vatten över huvudet hos systrarna: ”Flyktbilen kunde genskjutas”

Årets mediokra sommar skulle kunna ha sänkt systrarna Ulrica Sjöbergs och Helena Pagoldhs gästhamn utanför Eskilstuna. Om det inte vore för livbojen innanför bryggfästet: restaurangen som blomstrar sedan den öppnade för tio år sedan..

DI - 3 timmar sedan

Rederiet: Oljetankern följde reglerna

Det brittiskflaggade svenskägda tankfartyget Stena Impero, som konfiskerades av Iran på fredagen, följde internationella navigeringsregler, uppger rederiet..

DI - 4 timmar sedan

Idrotten behöver en egen Greta Thunberg

Ingen har väl missat Greta Thunbergs strejk för klimatet. Det är snart ett år sedan hon drog i gång sin numera världsomspännande kampanj som har väckt rejält med uppmärksamhet. Men ännu syns ingen större Greta Thunberg-effekt i idrottsvärlden..

DI - 13 timmar sedan

Brittiske utrikesministern om beslagtagna fartygen: ”Helt oacceptabelt”

Reaktioner på högsta politiska nivå lät inte vänta på sig efter nyheterna om de beslagtagna fartygen i Iran. ”Det här är helt oacceptabelt”, säger Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt i ett uttalande..

DI - 13 timmar sedan

SSAB under hård press - ”ovanlig utveckling som överraskar”

SSAB pressades i andra kvartalet av att stålpriserna försvagades i Europa samtidigt som kostnaderna ökade på grund av rallyt i järnmalmspriset.  I det tredje kvartalet blir situationen ännu besvärligare. ”Det är en ovanlig utveckling som överraskar”, säger vd Martin Lindqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.