DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 06:51

DI - 20 jun 19 kl. 22:22

Största klimatkravet i EU blev en fotnot – ”en skam”EU:s stats- och regeringschefer har efter utdragna förhandlingar enats om att lägga i en högre växel i klimatarbetet. Det mål som Sverige och merparten av länderna velat sätta upp, ett klimatneutralt EU år 2050, har dock förpassats till en fotnot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Största klimatkraveti EU blev en , fotnoten , skam
Nyheter 24 - 11 sep 13 kl. 14:18

"Jag fick det i ett mejl ? att jag var en skam för Sverige"Turnédatum

STOCKHOLM. Soran Ismail och Magnus Betnér är utan tvivel två av Sveriges mest framgångsrika komiker och snart ger de sig också ut på en gemensam turné, döpt till "En skam för Sverige". Men vem är det egentligen som är skammen??

YLE - 01 sep 17 kl. 22:16

Nora från Skam: En liten serie bara exploderade

Josefine Petterson som spelar Nora i den populära norska tv-serien Skam har varit på besök i Finland. Skam blev en jättehit. Det är inte bara ungdomar som älskar serien utan den har trollbundit publik i alla åldrar.

YLE - 01 sep 17 kl. 22:16

Noora från Skam: En liten serie bara exploderade

Josefine Petterson som spelar Noora i den populära norska tv-serien Skam har varit på besök i Finland. Skam blev en jättehit. Det är inte bara ungdomar som älskar serien utan den har trollbundit publik i alla åldrar.

Dagensanalys.se - 16 jan 17 kl. 17:32

Superheta serien Skam till USA

Norska serien Skam har fått superstatus och är idag en de mest populära serierna på SVT Play. Nu har man sålt idén till USA. > Så här kan du kolla på SKAM säsong 4 Bakom överenskommelsen är Simon Fuller och produktionsbolaget XIX Entertainment.

DN - 26 jun 17 kl. 09:43

Frågor om språket – skam på torra land, bosnier och turtur

Skam som flödar över alla bräddar Jag har ofta undrat över uttrycket nu går skam på torra land. Vad är ursprunget och vad betyder det egentligen? Lennart Svar: Uttrycket nu går skam på torra land finns belagt sedan 1665 och den egentliga innebörden är att skamlösheten flödar över alla bräddar.

Världen Idag - 30 jan 17 kl. 00:01

En utmaning till kyrkan när Norden drabbas av Skam-feber

Just nu råder detSkam-feber i Norden. För dig som inte vet vad Skam är, är det därför hög tid att du blir insatt i frågan. Skam är nämligen ett fenomen som både speglar och skapar 2017 års ungdomskultur.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 06:49

Nylander borde rodna av skam

Replik på Christer Nylander ”Inga unga utan åtgärd med S-politik”, 2/5.
Jag tycker att Christer Nylander (Fp) skulle, för det första: rodna av skam, när han berömmer Alliansen för att ”inte låta sjukskrivna glömmas bort som tidigare”. En stor del återfinns nu som socialbidragstagare istället, som vi alla vet.

SvD - 09 apr 17 kl. 21:24

"Skam"-premiär på påskafton

Den fjärde säsongen av den norska dramaserien "Skam" kommer att ha premiär i SVT Play på påskafton, lördagen den 15 april, skriver Aftonbladet. Premiärdatumet avslöjades i specialsändningen "Projekt Z live", som direktsändes i SVT Play under söndagskvällen, då Marianne Furevold, projektledare för "Skam" i norska NRK, meddelade nyheten i en videohälsning. Sedan tidigare är det känt att rollfiguren Sana står i centrum i den fjärde och avslutande säsongen av "Skam"..

YLE - 04 aug 17 kl. 19:00

Advokatförbundet: Bristande rättshjälp för asylsökande en skam för landet

De rättsfel som asylsökande utsätts för är en skam för Finlands jurister och beror bland annat på regeringens reform av de asylsökande personernas rättshjälp. Så säger advokat Christian Näsman som sitter i styrelsen för Finlands Advokatförbund. Det var Helsingin Sanomat som i veckan rapporterade om flera fall där asylsökande fått sina ärende misskötta av sina representanter.

Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 13:25

Facebook ger sig in tv-kriget med köpet av rättigheterna till serien Skam

Köpet av de amerikanska rättigheterna för den populära serien avslöjades under tv-mässan i Cannes. Där berättade Facebook att man köpt rättigheterna till den amerikanska produktionen av Skam. Skam kommer att visas nästa år under den nya fliken Watch på Facebook och produceras som en originalserie för Facebook.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Pundet backar inför väntad Johnson-seger

Pundet var svagare även på tisdagen när marknaden förberedde sig inför Boris Johnsons väntade seger i kampen om att bli ny premiärminister. En seger för Johnson anses öka risken för "no deal"-brexit, vilket allmänt ses som en stor risk för den brittiska ekonomin. .

DI - 15 minuter sedan

Morgonkoll: Avvaktande i Asien – biljätte tappar på rapport

Asiens aktiemarknader präglas av en avvaktande handel på tisdagen inför kommande räntebesked från ECB och Fed. Biltillverkaren Hyundai backar efter rapportbesvikelse..

DI - 45 minuter sedan

Hunt vill se europeisk insats i Hormuzsundet: ”Livsviktig region”

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt vill sätta ihop en Europaledd skyddsinsats i Hormuzsundet. ”Det är med tungt hjärta vi meddelar att vi utökar den internationella närvaron i regionen”, säger han..

DI - 1 timme sedan

Vita huset och kongressen överens om att höja skuldtaket

Vita huset och ledare i kongressen nådde på måndagen en överenskommelse om att höja skuldtaket för två år framöver. .

DI - 1 timme sedan

Kina: Krävs ”mödosam insats” för att nå industritillväxtmål

Kinas industridepartement sade på tisdagen att det kommer krävas en "mödosam insats" för att nå årets mål för industriproduktionens tillväxt till följd av ekonomisk osäkerhet under andra halvåret..

DI - 1 timme sedan

Klimatexperten: “Jag ser en otrolig möjlighet för Norden att ta ett globalt ledarskap”

Svenska Märtha Rehnberg kallar sig själv ”klimatfreak” och med konsultbolaget Dare Disrupt vill hon ruska om i näringslivets hållbarhetsarbete. ”Jag ser en otrolig möjlighet för Norden att ta ett globalt ledarskap”, säger medgrundaren Märtha Rehnberg..

DI - 1 timme sedan

Detta händer tisdagen den 23 juli

Hjälmbolaget Mips och nischbanken Resurs levererar kvartalssiffror. På makrofronten väntar bland annat en konjunkturuppdatering från Internationella valutafonden och veckostatistik över USA:s oljelager..

DI - 7 timmar sedan

Ford stäms på miljarder för förfalskade bränsletester

Den amerikanska fordonskoncernen Ford har blivit stämd på 1,2 miljarder dollar, motsvarande 11,3 miljarder kronor..

DI - 8 timmar sedan

Polisen varnar: Microsoft-bedrägerierna är tillbaka

Från att ha varit relativt förskonade den senaste tiden har polisen uppmärksammat en ny våg av så kallade Microsoft-bedrägerier i Sverige. ”Vi har definitivt märkt av att de har kommit i gång igen”, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericenter..

DI - 8 timmar sedan

Svagt uppåt på Wall Street med stöd av teknikaktier

New York-börserna håller sig på plus med fem minuter kvar till stängning. S&P 500 handlas upp 0,3 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.