SVT > Utrikes

Friday, 19 July, 19:23

SVT - 20 jun 19 kl. 02:21

Isbjörn vilse i rysk industristadInvånarna i den ryska industristaden Norilsk har fått ett högst oväntat besök. En ensam och utmattad isbjörnshona har nämligen dykt upp i samhället – som ligger hundratals kilometer från dess naturliga miljö. – Det är som att en fjällräv eller en fjällämmel dyker upp i Stockholm, de ska inte ta sig så långa sträckor, säger Tom Arnbom, Arktisexpert på Världsnaturfonden..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Norilsk, Stockholm, Tom Arnbom, Världsnaturfonden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Isbjörn, vilsei , rysk, industristad
DN - 09 feb 19 kl. 17:29

Hungriga isbjörnar invaderar rysk by – undantagstillstånd utfärdat

På ögruppen Novaja Zemlja i norra ishavet i Ryssland har man inlett undantagstillstånd.  Detta efter att stora grupper av hungriga isbjörnar invaderat flera byar i området. .

Aftonbladet - 22 jun 19 kl. 00:06

Svältande isbjörn hittad i rysk industristad

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 07:52

"Isbjörnar" tar över Shellanläggning


En grupp aktivister från Greenpeace tog sig på onsdagsmorgonen in på Shells oljeraffinaderi i Fredericia på Jylland. Enligt ett pressmeddelande från miljöorganisationen deltar aktivister från bland annat Sverige i aktionen."Vi är här för att visa Shells sanna ansikte, eftersom bolaget leder jakten efter oljan i Arktis", säger en svenska i utskicket, där det också förklaras att aktivisterna är utklädda till isbjörnar.

BT - 28 aug 13 kl. 07:54

"Isbjörnar" tar över Shellanläggning

En grupp aktivister från Greenpeace tog sig på onsdagsmorgonen in på Shells oljeraffinaderi i Fredericia på Jylland. Enligt ett pressmeddelande från miljöorganisationen deltar aktivister från bland annat Sverige i aktionen. "Vi är här för att visa Shells sanna ansikte, eftersom bolaget leder jakten efter oljan i Arktis", säger en svenska i utskicket, där det också förklaras att aktivisterna är utklädda till isbjörnar.

SR - 02 sep 15 kl. 08:52

Rysk forskningsstation belägrad av hungriga isbjörnar

En grupp meteorologer på en forskningsstation i norra Ryssland har inte kunnat göra de dagliga avläsningarna av sina instrument eftersom de är belägrade av ett gäng hungriga isbjörnar..

Expressen - 11 feb 19 kl. 00:25

Undantagstillstånd på rysk ö – efter isbjörnsinvasionen

En flock isbjörnar skapar tumult på den ryska ögruppen Novaya Zemlya.Myndigheterna beskriver det som en ”massinvasion” och har utlyst undantagstillstånd.– Folk vågar inte gå ut, säger Aleksandr Minayev vid stadens lokalförvaltning till Daily Mail..

SVT - 12 feb 19 kl. 09:36

Rysk ögrupp invaderad av isbjörnar

Belusja Guba i Ryssland har fått ovälkommet besök sedan december. Över 50 isbjörnar har tagit sig in i bebyggelsen och jagat människorna i staden. Enligt Tom Arnbom, arktisexpert på Världsnaturfonden, är en av anledningarna förändringar i klimatet.

Cornucopia - 29 okt 17 kl. 14:35

Ryssland vill utöka närvaro på norska Svalbard

Ryssland ser enligt uppgifter (HUMINT på plats) ut att återigen vilja expandera sin närvaro på norska Svalbard, med stöd av det sk Spetsbergentraktatet. Detta har återigen aktualiserats efter ännu en flygolycka, där nu åtta personer omkom när en rysk helikopter störtade i ishavet.
Ryska gruvstaden Barentsburg och fjorden in mot norska Longyearbyen, i vilken den ryska helikoptern störtade i veckan.

Cornucopia - 19 feb 19 kl. 09:10

Nordnorge och Svalbard möjligt ryskt mål?

I Norge pågår en aktiv försvarsdebatt om Nordnorge och Svalbard, samtidigt som krafter vill att Norge accepterar den olagliga ryska annekteringen av Krim. Ett sådant godkännande skulle dock öppna upp för en repris av Krim på Svalbard och i Nordnorges Sör-Varanger, där det finns ryska minoriteter.
Nedlagda ryska kolgruvan och gruvstaden Pyramiden på Svalbard.

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 23:31

Barentsburg - som om Sovjetunionen aldrig föll

Medan Pyramiden är övergiven har Ryssland hållit kvar vid den olönsamma gruvan i Barentsburg. Här går livet vidare, men det är som att Sovjetunionens fall aldrig nått dit. Det är en intressant studie i misär i jämförelse med överflödet och välståndet hos grannen norska Longyearbyen, och är punkt för punkt ett tydligt exempel på vad 46 år av kommunistisk diktatur, följt av 25 år av kleptokratisk fascistisk diktatur gör för välstånd.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Vändningen: Svenska klinikerna i Afghanistan öppnar igen

Svenska Afghanistankommitténs (SAK) kliniker i området Wardak, Afghanistan kommer att öppna igen. Det efter att lokala talibanrörelsen gett dem tillåtelse, bekräftar SAK i ett pressmeddelande..

SVT - 45 minuter sedan

Kosovos premiärminister avgår

Kosovos premiärminister Ramush Haradinaj avgår sedan han kallats till den internationella brottmålsdomstolen i Haag. Han är misstänkt för krigsbrott som ska ha begåtts under Kosovokriget..

SVT - 2 timmar sedan

Jordskalv slog till mot Grekland – här skakar rummet i Aten

En jordbävning med magnituden 5,3 skakade Greklands huvudstad Aten på fredagseftermiddagen. Vittnesbilder från en övervakningskamera i en lägenhet visar hur rummet skakar i flera sekunder..

SVT - 5 timmar sedan

Jordbävning i Aten

En jordbävning har drabbat Greklands huvudstad Aten. Den preliminära magnituden är 5,3, skriver AP..

SVT - 8 timmar sedan

Nederländska högsta domstolen om landets ansvar i Srebrenica

I den bosniska staden Srebrenica mördades 8000 män och pojkar i juli 1995, trots att staden var under beskydd från FN. På plats fanns över 300 nederländska soldater, som lämnade sin bas. Den nederländska högsta domstolen medger nu att landet delvis är ansvariga för massakern..

SVT - 15 timmar sedan

Hus i Nya Zeeland sprängt i luften – flera allvarligt skadade

Minst sex personer har skadats allvarligt vid en gasexplosion i Christchurch i Nya Zeeland..

SVT - 16 timmar sedan

Ingen borgen för finansmannen Jeffrey Epstein

Den 66-årige amerikanska finansmannen Jeffrey Epstein som anklagas för sexuell trafficking – människohandel – kommer forsätta att vara häktad i väntan på rättegång. Det beslutade en domare på torsdagen..

SVT - 22 timmar sedan

Trump tar avstånd från publikens slagord

USA:s president Donald Trump sa på torsdagen att han är oense med de som ropade slagorden ”Skicka tillbaka henne!” på Trumps politiska möte i North Carolina i går kväll. Slagorden var riktade mot den demokratiska kongressledamoten Ilhan Omar..

SVT - 23 timmar sedan

Eldsjälar försöker rädda de sista orangutangerna

Borneos orangutanger är idag akut hotade på grund av skogsskövling, jakt och fångst. Några eldsjälar har därför startat räddningscenter på olika platser på Borneo. Ett av dem är International animal rescue på sydvästra delen av ön..

SVT - 23 timmar sedan

Palmoljeproduktionen stort hot mot orangutangerna

Orangutangerna på Borneo är idag rödlistade som akut hotade enligt IUCN. Ett av de största hoten mot dem är efterfrågan på palmolja. Industrin hugger ner deras hem och gör att de blir lättare byten för tjuvjägare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.