SVT > Inrikes

Monday, 15 July, 19:59

SVT - 20 jun 19 kl. 02:10

Skilsmässor bland äldre ökar – Sverige unikt med hög acceptans från barnen​Skilsmässor bland de som är 60 år och äldre ökar. Sedan millennieskiftet har antalet fördubblats. Något som är unikt för Sverige är att vuxna barn har en stor acceptans för föräldrars skilsmässor..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skilsmässorbland , äldre, ökar, Sverige, uniktmed hög , acceptans, från barnen
Västerbottens Folkblad - 15 okt 12 kl. 11:37

Jämställdhet och social rättvisa bakom fler skilsmässor

Antalet skilsmässor ökar. En anledning är ökad jämställdhet och social rättvisa. Det visar en ny avhandling från Umeå universitet.

Nya Wermlands Tidningen - 10 jan 13 kl. 13:15

Många barn i skilsmässor

Storfors är den kommun i Sverige där högst andel barn varit med om skilsmässor de senaste fem åren. Men också Filipstad ligger ganska högt i skilsmässostatiken. Det visas i en rapport från SCB..

Affärsvärlden - 19 feb 14 kl. 09:07

Ökat antal skilsmässor - tecken på bättre tider

För tredje året i rad ökar antalet skilsmässor i USA. Det beror med stor sannolikhet på att hushållens ekonomi har förbättrats..

Cornucopia - 31 mar 17 kl. 15:55

Fredagsmys: Digitala skilsmässor och separationer

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan väl vara mysigare än separationer och skilsmässor? I det moderna samhället finns det diverse digitala problem med dessa, som vi inte haft förut.

EU-Parlamentet - 23 jun 16 kl. 12:40

Pressmeddelande - Internationella skilsmässor: nya regler för att avgöra pars egendomstvister

Plenarsammanträde : Nya regler som slår fast vilket lands domstol som ska få avgöra egendomstvister i samband med dödsfall eller skilsmässor mellan internationella par eller registrerade partnerskap i gränsöverskridande situationer antogs av kammaren på torsdagen. Dessa regler sätter stopp för parallella rättsförfaranden i olika EU-länder, som kan kosta upp till 1, 1 miljarder euro varje år. Reglerna gäller i de 18 länder som har valt att ansluta sig till detta fördjupade samarbete, däribland Sverige.

DN - 24 sep 16 kl. 13:41

Nya låneregler startade våg av skilsmässor


En epidemi av skilsmässor drar över Shanghai och en del andra kinesiska städer. Vissa kontor som registrerar skilsmässor uppges knäa under bördan av lyckliga par som vill gå skilda vägar..

YLE - 04 dec 17 kl. 17:03

De lyckligaste paren i Finland bor i Tallmo i Sibbo - inga skilsmässor på tre år

Tallmo i Sibbo har minst skilsmässor i hela Finland. Under de tre senaste åren har inte ett enda av de över 270 gifta paren sökt skilsmässa..

VA - 26 feb 18 kl. 13:41

Kryptovalutor krånglar till skilsmässor: "som att gömma pengar utomlands"

Som om inte skilsmässor är jobbigt nog kan kryptovalutor ställa till det lite extra. Det rapporterar Bloomberg efter att ha pratat med brittiska skilsmässoadvokater. Den senaste tidens hajp kring kryptovalutor har resulterat i att de nu spelar en roll i fler separationer och utmaningen ligger i....

GöteborgsPosten - 21 aug 13 kl. 14:12

Smittar skilsmässor?

Erik och Martina Haag ska skiljas. Därmed går historieätaren samma väg som vännerna Henrik Schyffert, Kristian Luuk, Fredrik Lindström och Andres Lokko redan gjort. Smittar skilsmässor?.

Länstidningen i Jämtland - 05 okt 16 kl. 16:59

Här sker flest skilsmässor i länet – kommunerna listade

Östersund är där den kommun i länet som har flest skilsmässor, både till antalet och procentuellt. Åre följer tätt därefter..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Flygplansmodellen inblandad i minst sju incidenter tidigare

Nio personer dog när ett flygplan av modellen Gipps Aero GA8 Airvan kraschade i Umeå i söndags. Det är inte första gången modellen är inblandad i en olycka. På organisationen Bureau of aircraft accidents archives finns sju rapporter om incidenter med planet sedan 2006.

SVT - 1 timme sedan

Här slog planet ned – se olycksplatsen från ovan

Nio personer omkom när flygplanet av modellen Gippsaero GA8 Airvan störtade rakt ner mot marken två kilometer från Umeå flygplats på söndagen. SVT:s reporter Oskar Jönsson besökte olycksplatsen från luften..

SVT - 3 timmar sedan

Det senaste om flygkraschen – live från presskonferensen

Med anledning av söndagens flygolycka utanför Umeå kommer Statens haverikommission, som utreder olyckan, att hålla en presskonferens. Följ den direkt här på SVT Nyheter..

SVT - 7 timmar sedan

SVT döms för ”järnrörsfilmen” – kommer att överklaga till HD

SVT gjorde intrång i den tidigare SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” 2012. Det konstaterar Patent- och marknadsöverdomstolen. SVT tvingas nu betala Ekeroths rättegångskostnader på cirka 190 000 kronor, samt ersätta honom för användningen av filmen..

SVT - 6 timmar sedan

Haverikommissionen: Vingen bröts i luften

Peter Swaffer från Statens haverikommission bekräftar för Dagens Nyheter att olycksplanets vinge bröts i luften. – En del av ena vingen fanns inte vid vraket utan den har hittats på annan plats, säger han till tidningen..

SVT - 8 timmar sedan

Fallskärmsförbundet: Klubbarna ställer olycksmodellen på marken

Flygplansmodellen GippsAero GA8 Airvan finns i tre exemplar i Sverige. Ett av dem tog nio personers liv när det störtade i Umeå i går. Nu väljer övriga klubbar med modellen att ställa planet på marken.

SVT - 10 timmar sedan

Flygsäkerhetsexperten: ”100 gånger större risk att flyga privatflyg än linjeflyg”

Flygkraschen som inträffade i Umeå i går är en av de dödligaste i Sveriges historia, sett till civila flygolyckor. Enligt flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll är olycksrisken betydligt högre i privatflygplan än i kommersiella flyg. – Det kan vara upp till 100 gånger större risk att flyga privatflygplan, dess olika grenar i genomsnitt, än att åka som passagerare i linjefarten..

SVT - 13 timmar sedan

Efter fjolårets katastrof – nu återhämtar sig skörden

Efter den sämsta skörden på över 50 år är nu årets skörd tillbaka på normal nivå. Samtidigt är många lantbrukare bättre förberedda om en ny torka kommer. – Läget hade varit mycket allvarligt om vi fått ytterligare en torrsommar, så det är väldigt skönt att vädret varit med oss hittills i år, säger Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen, som idag presenterar årets skördeprognos..

SVT - 22 timmar sedan

Räddningsledaren: ”Jag ser olyckan innan jag får larmet”

Christer Björkman är insatsledare på räddningstjänsten i Umeå och var hemma när olyckan skedde. Han kunde höra det stegrande motorljudet och se olyckan han själv blev larmad till. Hör honom berätta om söndagens stora insats efter flygolyckan i klippet ovan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.