Skånskan > Opinion

Sunday, 21 July, 07:13

Skånskan - 20 jun 19 kl. 01:30

Ki­nas rätts­sy­stem är helt po­li­tiskt styrtEn ki­ne­sisk med­bor­ga­re sitter häktad i Sverige se­dan näs­tan ett år. Han har be­gärts ut­lämnad av Kina an­klagad för kor­rup­tion. Nu på­går Högsta dom­stolens be­hand­ling av frå­gan.
Frå­gan dom­stolen ska ta ställ­ning till är inte om mannen är skyl­dig till det han an­klagas för utan om Ki­nas rätts­sy­stem kan ge honom en rätt­vis pröv­ning. Dess­utom måste Kina ge ga­ran­tier för att han inte kommer att av­rättas el­ler ut­sättas för tor­tyr.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige, Kina, Högsta, Ki, Minhai, HD, Bel, Pe, Sunesson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ki nas, rättssy , stemär , heltpo li , tiskt styrt
Skånskan - 17 jun 19 kl. 01:30

Hong­kong hotat av Ki­nas kom­mu­nism

I Hong­kong fort­sätter de om­fat­tan­de de­mon­stra­tionerna mot ett lag­för­slag skulle ge möj­lig­het till ut­läm­ning till det kom­mu­nis­tiska Kina, som re­dan tagit ett allt starkare grepp om ut­veck­lingen i Hong­kong.
Den Kina­stödda pre­mi­är­mi­nis­tern Car­rie Lam tvingades av pro­testerna att skjuta upp be­hand­lingen av lag­för­slaget, men de­mon­stranterna kräver att det ska dras till­ba­ka helt.
Om det in­förs be­farar op­po­si­tionen, på goda grunder, att Kina skulle kräva inte bara brotts­lingar utan även po­li­tiska mot­stån­da­re ut­lämnade till den rätts­lös­het som råder i Kina.

YLE - 23 sep 14 kl. 05:17

De tre stora helt oeniga i Palmiafrågan

De tre stora partierna i Helsingforsfullmäktige är totalt oeniga när det gäller en bolagisering av stadens affärsverk Palmia. Stadsstyrelsen bordlade frågan i går måndag och partierna kommer under den här veckan att förhandla om en lösning. Läget verkar ändå vara låst.

Skånskan - 15 dec 15 kl. 01:00

Upp­fin­ning­ar­nas mo­der

Opinion Kri­ser krä­ver kre­a­ti­vi­tet. Där­för är det inte alls omöj­ligt att det i da­gens tur­bu­lens for­mas för­slag som vi­sar sig lång­sik­tigt klo­ka.
Miss­för­stå mig inte.

HBL - 17 okt 13 kl. 06:34

Pekka Haavisto enhälligt vald till De grönas nya minister

De grönas nya utvecklingsminister är riksdagsledamoten Pekka Haavisto, 55, finalist i förra presidentvalet och garvad partiveteran. Partiets fullmäktige och riksdagsgrupp valde honom enhälligt vid ett gemensamt möte på onsdagskvällen. Haavisto höll inne med sitt intresse för posten in i det sista.

Cornucopia - 13 feb 15 kl. 16:25

Fredagsmys: 5% risk att mänskligheten utplånas inom 100 år

Financial Times rapporterar om en ny rapport från Universitet i Oxfords Future of Humanity Institute och Global Challenges Foundation. Man har tittat på tolv risker för att mänskligheten utplånas inom 100 år och landar på att risken är minst 5%.

Jag hittar inte själva rapporten på institutets hemsida, så man får nöja sig med FT:s artikel ovan.

YLE - 24 jun 14 kl. 08:18

Nämndordförande vill att Laura Räty ersätts så fort som möjligt

Social- och hälsovårdsverket i Helsingfors kan plötsligt komma att stå helt utan ledare. Verkschef Matti Toivola går i pension från oktober och biträdande stadsdirektören med ansvar för social- och hälsovårdsfrågor Laura Räty (Saml) blir minister och måste ersättas på något sätt. Ordföranden för social- och hälsovårdsnämnden Maija Anttila (SDP) säger att Räty borde få en ersättare rätt snart.

Skånskan - 16 jan 16 kl. 01:00

Sverige mås­te stå upp mot Ki­nas bru­ta­li­tet

Opinion Två svens­ka med­bor­ga­re är av allt att döma fängs­la­de för att de har ut­nytt­jat de­mo­kra­tis­ka rät­tig­he­ter som inte är själv­kla­ra i Kina.
Män­ni­sko­rätts­ak­ti­vis­ten Pe­ter Dah­lin fängs­la­des här­om­da­gen på väg till flyg­plat­sen i Pe­king. Han har ar­be­tat med män­ni­sko­rätts­frå­gor i Kina un­der många år, bland an­nat ut­bil­dat ad­vo­ka­ter och gett stöd i rätts­fall.

Sydsvenskan - 11 jul 14 kl. 05:30

Sänk rösträttsåldern – vi unga måste få påverka alla de beslut som berör oss

Medelåldern för en riksdagsledamot är 47 år, för en Europaparlamentariker 55 år, och i världens samlade parlament nästan 51 år. Detta trots att den genomsnittlige svensken är 41 år, EU-medborgaren 40, och världsmedborgaren låga 30 år. Snittåldern hos parlamentarikerna – i Sverige, i EU och i världen – som ska representera folket är alltså genomgående alltför hög.

YLE - 05 apr 17 kl. 19:49

”Det låter helt ofattbart” – ministrar om de rasistiska påhoppen mot kandidater

Rasistiska påhopp gör att flera kommunalvalskandidater känner sig otrygga. De vill inte längre föra kampanj ensamma på stan. Förkastligt, ingen ska behöva vara rädd, anser ministrar.

YLE - 05 jun 17 kl. 11:09

Yle-gallup: Kari och Aalto i spetsen för de Grönas ordförandepost

I en gallup riktad till de Grönas anhängare tog ledamöterna Emma Kari och Touko Aalto täten i frågan om vem som ska bli partiets nästa ordförande. Både Kari och Aalto fick 25 procent av rösterna var. De andra kandidaterna låg under ribban på 10 procent.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Två MC-förare omkom samma kväll

SKÅNE Under fredagen inträffade två trafikolyckor med motorcykel vid olika platser och tidpunkter. Båda MC-förarna åkte till sjukhus med allvarliga skador.Första trafikolyckan inträffade i Svedala på väg 108.

Skånskan - 15 timmar sedan

Fler kan förvänta sig inspektion

Malmö Fredrik Bengtsson är enhetschef för avdelningen miljö- och hälsoskydd.
Han berättar att miljöförvaltningen har för avsikt att besöka fler massagesalonger.– Miljöförvaltningen har med start 2017 bedrivit tillsyn på massagesalonger i Malmö i syfte att kontrollera miljö- och hälsoskyddet.

Skånskan - 15 timmar sedan

”En be­kräf­tel­se att gifta sig här”

Malmö. På Prides drop in-vigsel fick Yvon­ne och Hel­e­na till slut lova vandra evig kär­lek i kyr­kan. Nå­got de inte fick för 13 år se­dan.

Skånskan - 15 timmar sedan

Existentialism – tema för konstsommaren

Konst/recension En konsekvens av ökat miljömedvetande i kombination med en usel kronkurs har för många resulterat i ett nytänkande när det gäller semestrande. ”Hemestra” har blivit ett begrepp och varför inte?
Skåne är ett lysande alternativ inte minst för konstintresserade.

Skånskan - 15 timmar sedan

Rotary bidrar med kontaktnät och låga avgifter

Skåne Utbytesplatser för studenter förmedlas av flera organisationer. En av dem är Rotary, som utnyttjar sitt kontaktnät för att ha låga avgifter. Rotation mellan värdfamiljerna är svenska Rotarys mål.

Skånskan - 15 timmar sedan

Utbyte i Djungelboksland

Kävlinge En bergsby med omkring 80 000 invånare. Det kommer att bli 17-åriga Thea Walléns hem under knappt ett år. Om en månad skickas hon av Kävlinge Rotaryklubb till Indien som utbytesstudent.

Skånskan - 15 timmar sedan

De anhöriga fick nej

Det blev inget skadestånd för de anhöriga till omkomna i Estoniakatastrofen från varvet som byggde och senare inspekterade båten.
Det känns absurt att beskedet kom 23 år efter att stämningsansökan lämnat in av advokaten Henning Witte. Det har gått så lång tid att det inte ens är klart hur många advokaten numera representerar.

Skånskan - 15 timmar sedan

En debatt vi borde ha haft

Artisten ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, häktas om av Stockholms tingsrätt. Fallet är omdebatterat och har växt starka känslor. Stämningen lär inte bli lugnare av detta.

Skånskan - 15 timmar sedan

En folkrörelse

Lina Bårdskär och hennes familj satte upp en regnbågsflagga utanför sitt hus i Vellinge för att fira helgens Malmö Pride. Flaggan vandaliserades snabbt av tonårspojkar. Lina Bårdskär berättar för Sydsvenskan hur de försökte ha en diskussion med pojkarna, som ertappades på bar gärning.

Skånskan - 15 timmar sedan

Vill lära sitt barn om Pride

Med hopp­borg och an­sikts­masker firas barnens Pri­de i Folkets park. Magrith Mena tycker det är en vik­tig plats.Vid Malmö Operas tält kun­de barn göra an­sikts­masker på fre­dagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.