UT > Nyheter

Saturday, 20 July, 12:02

UT - 20 jun 19 kl. 01:00

Slår larm: Hot, våld och otrygghet vid psykiatriboendeHot och våld. Polisingripanden. Så ser vardagen ut vid ett kommunalt psykiatriboende i Ulricehamn. .
Läs mer på UT
Läs mer om:
Ulricehamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slår larm, Hot, våldoch , otrygghetvid , psykiatriboende
Sydsvenskan - 29 okt 15 kl. 15:54

Folk upplever otrygghet och det ska tas på allvar

Andreas Pehrsson skrev att vi inte får skrämmas till låsta skolor (28/10). Men vad som skrämmer styr vi inte riktigt själva. Han tycker at svallvågorna efter Trollhättan-morden har nått "löjliga nivåer", att det efterfrågas "märkliga lösningar" och förespråkar att vi ska bevara vårt öppna samhälle.

HBL - 02 feb 15 kl. 05:00

Känslor av otrygghet krymper staden

För en del är parken, stationen, metron eller baren ett otryggare ställe än för andra. Unga kvinnor med invandrarbakgrund upplever mer otrygghetskänslor än övriga jämnåriga, visar en undersökning som Helsingfors faktacentral har gjort.Kampens köpcentrum vimlar av folk en fredagseftermiddag.

YLE - 14 sep 12 kl. 10:20

Känsla av otrygghet ska inte begränsa livet

Våld och kriminalitet oroar i huvudstadsregionen medan trafik bekymrar dem som bor på andra håll i Svenskfinland. Det visar Svenska Yle:s kartläggning av otrygghet bland våra webbanvändare. De fritt formulerade svaren på webbenkäten går att dela in i tre kategorier för orsaken till otrygghetskänslan: trafik, våld och kriminalitet samt mörker och ödslighet.

YLE - 14 sep 12 kl. 10:26

Otrygghet ska inte begränsa livet

Våld och kriminalitet oroar i huvudstadsregionen medan trafik bekymrar dem som bor på andra håll i Svenskfinland. Det visar Svenska Yle:s kartläggning av otrygghet bland våra webbanvändare. De fritt formulerade svaren på webbenkäten går att dela in i tre kategorier för orsaken till otrygghetskänslan: trafik, våld och kriminalitet samt mörker och ödslighet.

SR - 20 apr 15 kl. 07:25

Ny programserie om hot, självcensur och otrygghet

Idag inleder Kulturreportaget i P1 en ny programserie med rubriken "Var slutar friheten?", fem program om yttre och inre frihet i en tid av hot, självcensur och otrygghet i efterdyningarna av bland annat terrordåden i Paris i januari. En av platserna som programserien besöker är Bardomuseet i Tunisiens huvudstad Tunis.

YLE - 02 maj 17 kl. 06:57

Madeleines sjuka moster nekades plats på äldreboende - Helsingfors reagerade först efter hot om polisanmälan

Madeleine Wendelin har i flera år kämpat för att hennes 85-åriga sjuka moster, som behövde hjälp med allt, ska få plats på ett äldreboende. Men först efter hot om polisanmälan för utsättande reagerade Helsingfors stad. - På morgonen kom hemvårdare och hjälpte upp henne ur sängen för annars kom hon inte upp.

News55 - 16 nov 16 kl. 15:47

Personal kan ha blockerat larm från vårdtagare

Det var i samband med en annan utredning som lex Sarah fick information om att en vårdtagare på ett boende i Malmö hade fått vänta orimligt länge innan personalen kom till undsättning efter att hon hade ringt på sitt larm. Vårdtagaren kände sig både rädd och otrygg under tiden hon väntade på att få hjälp av personalen.      LÄS MER: Obesvarade larm och stölder på äldreboende Vårdtagaren kände stor otrygghet Händelsen bedöms som ett allvarligt missförhållande enligt lex Sarah och ska anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Sydsvenskan - 20 aug 14 kl. 05:30

Trots hot och trakasserier är Malmö min favoritstad

Efter ett helt vuxet liv i Stockholm kände jag en dragningskraft till Skåne. Västskåne stod på önskelistan, Malmö var ett big no, no! Vi har ju alla hört vad Malmö är för en stad!

DalaDemokraten - 21 apr 15 kl. 13:11

Greps för hot på asylboende

En man greps av polisen på asylboendet i Malung under helgen och är misstänkt för olaga hot. En anställd vid boendet blev utsatt för hotet. Enligt vittnen har den misstänkte varit mycket ilsken och hotfull och uttalat att han skulle döda den anställde.

Dalarnas tidningar - 21 apr 15 kl. 13:11

Greps för hot på asylboende

En man greps av polisen på asylboendet i Malung under helgen och är misstänkt för olaga hot. En anställd vid boendet blev utsatt för hotet. Enligt vittnen har den misstänkte varit mycket ilsken och hotfull och uttalat att han skulle döda den anställde.

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Lokal artist åter i stan: ”Alltid kul att spela i Ulricehamn”

2018 tog Robin Lundahl emot årets kulturstipendium i Ulricehamn. Nu är han aktuell med sin senaste singel ”California Sun”. På lördag kommer Ulricehamnsartisten och hans band Surfing The Orbit till Stureparken i Ulricehamn..

UT - 2 timmar sedan

LARM: Trafikolycka – bil har voltat

Strax efter nio inkom ett larm till SOS gällande en trafikolycka utanför Tranemo..

UT - 4 timmar sedan

I dag startar golfveckan: ”Banan och greenerna är i toppskick”

Förra årets bekymmer med torkan är ett minne blott. Golfveckan på Ulricehamns golfbana lockar en mängd tävlande även i år..

UT - 6 timmar sedan

Populär bilutställning kommer till Ulricehamn

I dag kommer bilutställningen Ulricehamn carshow för första gången anordnas i Ulricehamn. Utställningen, som arrangeras av Midnightmeet, förväntas visa upp runt 100 utställningsbilar av olika sorter. – Det kommer vara allt ifrån gamla jänkare till nya ”drifting”-bilar och rena utställningsbilar, säger Sebastian Ågren som är en av arrangörerna..

UT - 7 timmar sedan

Bil brann i natt – en person till sjukhus

På natten till lördagen larmades räddningstjänsten till Boarp väster om Nitta i Ulricehamns kommun..

UT - 7 timmar sedan

Debatt: Ulricehamn måste höja assistansersättningen

Personlig assistans är ett yrke som ställer stora krav på personlig lämplighet och lyhördhet. Det är ett av Sveriges vanligaste jobb, och ett av de viktigaste..

UT - 7 timmar sedan

Insändare: Närgångna fiskare stör nakenbadarna

Att ha rätt, är det alltid rätt, eller? För en tid sedan ställdes detta på sin spets för mig..

UT - 8 timmar sedan

Bo Högborn: Hur länge sedan var förr?

”Det var bättre förr!” Ett påstående som nästan har blivit vedertagen sanning. Men vad innebär förr?

UT - 8 timmar sedan

Snabb ökning av unga i Ulricehamn som inte studerar eller jobbar – 170 namn på listan

Den som granskar Ulricehamns kommun möts av mängder av siffror. En av de viktigaste är inte särskilt känd: Just nu är 170 unga som vare sig studerar eller arbetar registrerade – en påtaglig ökning på kort tid..

UT - 19 timmar sedan

Tillbaka till medeltiden på Torpa stenhus

Klingande svärd, galopperande hovar, medeltida sånger och skratt från gycklarnas upptåg fyller luften runt Torpa stenhus. Tidningen reser bakåt i tiden under årets premiär för Medeltidsdagarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.