Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 18 July, 00:46

Dagensanalys.se - 20 jun 19 kl. 00:47

På vägen till Liberia kan du hyra bil från AdobeKan bli lite skoj när ens globala varumärke hamnar på villovägar. Den här skylten dyker upp på vägen till Liberia i Costa Rica. Om du frågar efter Adobe i den här staden nämner ingen Photoshop eller Illustrator utan istället biluthyraren fem kilometer utanför stan. Vi åker alltid förbi skylten när vi måste förnya våra visum genom att korsa gränsen till Nicaragua. Det blir en heldagsutflykt med stopp på Walmart för inköp av diverse varor.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Liberia, Adobe, Costa Rica, Photoshop, Illustrator, Nicaragua, Walmart, , Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vägentill , Liberiakan du , hyra, bilfrån , Adobe
Nyhetsverket - 03 okt 12 kl. 08:30

Romer fick inte hyra bil

I en granskning av Ekot har personer klädda i traditionella romska kläder försökt hyra bil på olika bensinstationer. På 22 av 64 ställen fick de inte hyra bil eftersom det var bilbrist. När Ekots reportrar 30 minuter senare ringde för att hyra bil var det inga problem.

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 06:42

Romer nekades hyra bil


Personer klädda i traditionella romska kläder nekades att hyra bil på 22 av 64 bensinstationer i Sverige vid ett test av OK Q8, Statoil och Preem-stationer som SR Ekot genomfört. Bensinstationerna uppgav för de romskt klädda att alla bilar var uthyrda men när Ekots reportrar en halvtimme till en timme senare ville hyra bil så var det inga problem.Christian Wallén, som tidigare arbetat på flera Statoil-stationer, säger till Ekot att diskrimineringen var väl förankrad på stationerna.

Nyhetskanalen - 03 okt 12 kl. 06:43

Romer nekas hyra bil på svenska bensinstationer

Personer klädda i traditionella romska kläder nekades att hyra bil på 22 av 64 bensinstationer i Sverige vid ett test av OK Q8, Statoil och Preem-stationer som SR Ekot genomfört. Bensinstationerna uppgav för de romskt klädda att alla bilar var uthyrda men när Ekots reportrar en halvtimme till en timme senare ville hyra bil så var det inga problem.Christian Wallén, som tidigare arbetat på flera Statoil-stationer, säger till Ekot att diskrimineringen var väl förankrad på stationerna.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Romer nekas hyra bil

SR Ekot har gått in på 65 olika bensinstationer i hela landet och testat hur lätt det är att hyra bil - klädd i traditionella romska kläder. Har de fått nej, gick en reporter in och testade.På 22 av stationerna fick reportrarna hyra bil, trots att de som arbetat där kort innan sagt att alla bilar var uthyrda.

YLE - 07 jul 19 kl. 10:00

9 fina tips till dig som funderar på att hyra bil under semestern - priset kan stiga och du kan få en sämre bil än vad du bokat

Funderar du på att hyra bil under semestern? Ett erbjudande på nätet är inte ett avtal utan det slutliga priset kan förändras – här är 9 viktiga tips kring biluthyrning..

SVT - 16 aug 11 kl. 14:17

Ny tjänst hjälper grannar hyra bil av varandra

Två Stockholmsstudenter har lanserat en ny webbplats som hjälper privatpersoner att hyra bil av varandra..

NSD - 20 feb 13 kl. 10:04

Romer fick inte hyra bil - DO kräver svar

Tanja Hagert som är av romskt ursprung nekades att hyra bil. Nu granskar diskriminieringsombudsmannen händelserna..

SR - 27 jun 13 kl. 09:49

Diskriminering när romer inte fick hyra bil

Ekot rapporterade i höstas om att flera personer med romskt ursprung inte fick hyra bil på bensinstationer runt om i landet.Nu har Diskrimineringsombudsmannen, DO, kommit fram till att det handlade om diskriminering..

FriaTider - 27 jun 13 kl. 10:39

DO kräver ersättning till romer som inte fick hyra bil

Diskrimineringsombudsmannen (DO) kommer att företräda kränkta romer efter Sveriges Radio Ekots granskning av hur svenska bensinstationer behandlar romska kunder som vill hyra bil, skriver myndigheten i ett pressmeddelande..

P3 - 27 jun 13 kl. 10:41

DO: Diskriminering när romer inte fick hyra bil

Ekot rapporterade i höstas om att flera personer med romskt ursprung inte fick hyra bil på bensinstationer runt om i landet. Nu har Diskrimineringsombudsmannen, DO, kommit fram till att det handlade om diskriminering..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Inför kvartalsrapporten måste Apple lansera Card

Enligt tyckarna på Wall Street har Apple haft ett tufft kvartal i sin omställning från hårdvara till tjänster. Ett sätt att visa aktiemarknaden att man menar allvar är att lansera Apple Card. Enligt nya rykten kan Apple Card – Apples egna kreditkort – komma att lanseras redan under nästa vecka.

Dagensanalys.se - Igår: 17:53

Snabba laddningstider ger lojala kunder

Allt fler använder mobilen för att surfa på nätet. Att långsamma laddningstider blir straffade av Googles algoritmer vet vi redan, men hur påverkar det konsumenterna? Google har undersökt hur hastigheten på mobilsajter påverkar konsumenterna.

Dagensanalys.se - Igår: 15:30

Schibsted Group går bra men Aftonbladet fortsätter att tappa

Schibsted Groups rapport för andra kvartalet pekar på en bra utveckling för koncernen men det går mindre bra för Aftonbladet. För koncernen som helhet ökade intäkterna med fyra procent till 4 798 Mnok, och resultatet (Ebitda) ökade med 18 procent till 1060 Mnok (895 Mnok). Stigande användarintäkter och fallande annonsintäkter för tidningarna De digitala prenumerationsintäkterna för Schibsteds nyhetsmedier i Sverige och Norge ökade under kvartalet med hela 22 procent, vilket både Aftonbladet och Svenska Dagbladet har varit starkt bidragande till.

Dagensanalys.se - Igår: 14:50

”Vi tror att e-post och CRM hör ihop”

HubSpot lanserar idag gratis funktioner för att skapa, skicka och analysera resultaten av e-post som en del av den kostnadsfria versionen av HubSpot CRM. Enligt en rapport från HubSpot Research anger 82 procent att de förlorar upp till en timme om dagen på att logga in och hantera olika system som inte är kopplade till varandra. Genom att införa e-post- och annonseringsverktyg vill HubSpot ge användarna möjlighet att hantera dessa funktioner i ett samordnat system, vilket kan spara tid och […] Inlägget ”Vi tror att e-post och CRM hör ihop” dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 03:27

Colgate och YouTubes yngsta stjärna lanserar jättekampanj

Colgate har dragit igång en kampanj med YouTubes yngsta stjärna – Ryan från Ryan’s World. De nya produkterna har tagits fram med Ryan och hans familj och ska marknadsföra bättre tandborstning bland sina yngre tittare. Ryan Kaji har gått från storhet till storhet och ses idag av miljontals tittare som vill se hans reviews av olika leksaker.

Dagensanalys.se - Igår: 03:14

Cint och Zappi skakar hand

Helautomatiserade undersökningsplattformen Zappi blir bästis med Cint och ska nu erbjuda en ”integrated technology solution” till alla kunder. Zappi lanserades bara för 6 år sedan och har redan tagit marknadsandelar med sin approach till undersökningar. Den största investeringen har företaget gjort i att förbättra sina urvalsmetoder och teknik för att optimera urval.

Dagensanalys.se - Igår: 03:02

Varannan läser jobbmejl på semestern – är det här du?

Så många som varannan person kommer att läsa jobbrelaterade mejl under semestern. Allt enligt ny Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av mjukvarujätten Citrix. Den visar också att betydligt fler män än kvinnor avser att kolla jobbmejlen under sommarledigheten.

Dagensanalys.se - Igår: 02:54

Loopia köper Binero Groups webbhotell

Gamla trotjänaren Binero (webbhotell) förvärvas nu av Loopia i både Sverige och Tyskland. Verksamheten som Loopia förvärvar erbjuder webbhotell och domännamn i abonnemangsform till små och medelstora företag och privatpersoner. Den sammanlagda köpeskillingen uppgick till ca 380 Mkr.

Dagensanalys.se - I förrgår: 17:05

AI ska hjälpa fotbollscoacher att fatta bättre beslut

Nyligen fick fotbollsklubben Liverpool mycket uppmärksamhet för hur de använt data för att prestera bättre. Nu erbjuder företaget SciSports en liknande tjänst för alla fotbollsklubbar världen över. Att analysera data är idag inget ovanligt, men att göra det i sportens värld har länge ansetts allt för svårt, då sport handlar om mänsklig prestation, och inte så lätt låter sig omsätts i ettor och nollor.

Dagensanalys.se - I förrgår: 03:45

Twitch är störst på live

Twitch fortsätter att slå konkurrenter som Youtube, Facebook och Mixer när det kommer till livesändningar på nätet. Twitch, som ägs av Amazon, hade sitt största kvartal någonsin med över 70 procent av timmarna tittade under kvartalet. Enligt StreamElements tittade Twitch användare på hela 2,72 miljarder timmar under andra kvartalet – jämfört med 735 miljoner timmar på Youtube Live, 197 miljoner timmar på Facebook Gaming och 112 miljoner timmar på Mixer från Microsoft.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.