Skånskan > Opinion

Tuesday, 23 July, 04:10

Skånskan - 19 jun 19 kl. 23:03

Budget beskrevs både som nattsvart och brahöör Den beskrevs både som den bästa på länge – och nattsvart. Efter onsdagskvällens debatt gick den borgerliga alliansens budget till slut igenom med hjälp av stöd från Sverigedemokraterna.Det är en borgerlig allians som styr i Höör men på onsdagskvällen påmindes åhörarna återigen om att man gör det i minoritet. Socialdemokraterna yrkade på att ta tillbaka frågan om budgeten för vidare utredning via en så kallad minoritetsåterremiss.
– Vi har ett ansvar mot våra kommuninvånare att analysera effekterna av besparingarna i den här budgeten, sade Maria Boström-Lambrén (S) i talarstolen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Den, Sverigedemokraterna, Höör, Maria Boström-Lambrén, Medborgerlig, Alliansens, Musikskolan, Johan Svahnberg, Höörs, Svahnberg, Jörgen Ekman, Ekman, Liljenberg, Älvkullens, Lissmark, Olle Krabbe, Rolsberga, Norra Rörum, Magnhagen, Alliansen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Budget, beskrevs, bådesom , nattsvartoch , bra
YA - 09 maj 12 kl. 06:29

Inte ens i sjukvården kan alla få allt

Nästan 32 500 anställda, en total kostnad på 35,2 miljarder kronor och en underskott på över 2 miljarder kronor. Så kan förra året sammanfattas för Region Skåne.
2011 blev Region Skåne permanent region efter drygt tio år på försök.

VA - 01 sep 11 kl. 13:00

Mjölkkriget

1 september Förstora Tisdagen den 3 maj 2011 kallades Milkos styrelseledamöter till ett informellt möte i ett konferensrum på Arlanda. Något protokoll upprättades aldrig och mötet var så hemligt att ledamöterna inte ens fick skriva reseräkning. De fackliga ledamöterna tilläts inte heller vara med.

BT - 15 dec 12 kl. 00:30

Vems verklighet gäller?

När Margot Wallström i en intervju i SVT fick frågan vad hon hade för råd till sin nye partiordförande Stefan Löfven, svarade hon att det är viktigt att han beskriver verkligheten så att folk känner igen sig. Jag kan inte låta bli att undra vad hon hade sagt om hon hört sina partikolleger i Borås tala om hur de just nu ?satsar?

BT - 26 jun 12 kl. 07:42

Kassan dömd för Dalsjöfors

Dalsjöfors är i ekonomisk kris. Föreningen har ett underskott på 1,4 miljoner. Och i går drogs lönerna in för damlagets samtliga spelare och ledare.

BT - 26 jun 12 kl. 07:42

Kassan tömd för Dalsjöfors

Dalsjöfors är i ekonomisk kris. Föreningen har ett underskott på 1,4 miljoner. Och i går drogs lönerna in för damlagets samtliga spelare och ledare.

TA - 18 sep 13 kl. 12:20

Budgeten: Löntagarna vinnare 2014

Har du jobb är du klar vinnare i regeringens budget - och kan dessutom räkna med löneökning nästa år och sänkt a-kasseavgift.Är du arbetslös eller sjuk får du däremot i stort sett ingenting.
- Det är en väldig tyngdpunkt på löntagarhushållen i budgeten.

Kristianstadsbladet - 18 sep 13 kl. 12:20

Budgeten: Löntagarna vinnare 2014

Har du jobb är du klar vinnare i regeringens budget - och kan dessutom räkna med löneökning nästa år och sänkt a-kasseavgift.Är du arbetslös eller sjuk får du däremot i stort sett ingenting.
- Det är en väldig tyngdpunkt på löntagarhushållen i budgeten.

Opinionen.se - 18 sep 13 kl. 12:26

Budgeten: Löntagarna vinnare 2014

Har du jobb är du klar vinnare i regeringens budget ? och kan dessutom räkna med löneökning nästa år och sänkt a-kasseavgift. Är du arbetslös eller sjuk får du däremot i stort sett ingenting.

BT - 18 sep 13 kl. 12:22

Budgeten: Löntagarna vinnare 2014

Har du jobb är du klar vinnare i regeringens budget - och kan dessutom räkna med löneökning nästa år och sänkt a-kasseavgift. Är du arbetslös eller sjuk får du däremot i stort sett ingenting.- Det är en väldig tyngdpunkt på löntagarhushållen i budgeten.

BT - 03 nov 14 kl. 20:07

Hermansson: Svag regering utgör ett allvarligt klimathot

Så här är det: Klimatet förändras. Det blir varmare. Dagens samhällen är sårbara för dessa förändringar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Träd i innerstaden är speglar av olika tidsåldrar

lund Varför inte stanna upp och betrakta träden som växer i Lunds stadskärna. De har mycket att berätta och är som bryggor mellan dåtid, nutid och framtid.
Det var budskapet som Maria Odén förmedlade under måndagskvällens gröna stadsvandring.

Skånskan - 9 timmar sedan

Tennisstjärna avliden

Den före detta tennisstjärnan Peter McNamara från Australien har avlidit i sviterna av prostatacancer.
McNamara vann bland annat Wimbledon tillsammans med Paul McNamee två gånger. Efter att själv ha varit aktiv tennisspelare ägnade han sig åt att coacha andra.

Skånskan - 9 timmar sedan

Motig helg för Joel Eriksson

MOTORSPORT Tomelillasonen Joel Eriksson hade en helg att glömma när DTM-serien gästade holländska Assen för säsongens femte deltävling.BMW-föraren fick förvisso en bra start på den klassiska Moto GP-banan under fredagens fria träning, men led sedan av tekniska problem under de två efterföljande tävlingsdagarna.
21-årige Eriksson kom i mål på 16:e plats i det första av helgens två heat, som kördes i regn, i ett lopp där vindrutetorkaren tidigt gick sönder och kraftigt reducerade sikten i det ogästvänliga vädret.

Skånskan - 11 timmar sedan

Misstänkt efter singelolycka

Kävlinge Vid 22-tiden på söndagskvällen inträffade en singelolycka på Harjagersvägen i Kävlinge. Ambulans kallades till platsen, men den 45-årige föraren var ej i behov av vård.
Patrull på plats sökte genom bilen och tog in föraren för provtagning.

Skånskan - 11 timmar sedan

Försökte ta växelhus

Dösjebro Lödde båtklubb hade besök av tjuvar i mitten på förra veckan. I torsdags upptäcktes att någon försökt tillgripa ett växelhus på en båt. Tjuvarna lyckades inte då det fanns en spärrnyckel.

Skånskan - 11 timmar sedan

Stulen post under lång tid

Kävlinge Ett företag i Kävlinge har polisanmält att ett stort antal brev inte kommit fram. Det rör sig om brev som skickats till företaget från 1 december och fram tills i dag..

Skånskan - 11 timmar sedan

Kastade ägg gav lackskador

Kävlinge En bilägare som hade bilen parkerad på Svens gränd i lördags kväll fick skador på lacken då någon kastat ägg på bilen. Anmälan om skadegörelse är upprättad..

Skånskan - 11 timmar sedan

Bråk i taxin blev motanmälan

Kävlinge Vid tretiden natten till lördagen kom en taxichaufför och en passagerare i bråk. Taxichauffören anmälde passageraren för ofredande och snyltningsbrott. Samtidigt har passageraren gjort en motanmälan mot chauffören..

Skånskan - 11 timmar sedan

Brand i container

Kävlinge Strax innan klockan 4 natten till måndagen gick larm om en brand i en container på Träningsvägen. Brandkår kom till platsen och släckte elden. Någon risk för spridning förelåg inte..

Skånskan - 11 timmar sedan

Barnteater i parken

Kävlinge Klockan 15 i dag tisdag ges musikteatern Mio min Mio i Kävlinge folkets park. Föreställningen är en dramatisering av Johan Briggert efter Astrid Lindgrens världsberömda förlaga.
Föreställningen kostar 60 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.