DI > Ekonomi

Friday, 19 July, 14:28

DI - 19 jun 19 kl. 21:15

Ryktet om Silicon Valleys död överdriven – här är ödesfrågornaSommaren 2017 landade Di:s utsände i Palo Alto. Två år senare har Silicon Valley genomgått sin kanske mest dramatiska period någonsin. Här listar Andreas Cervenka tio personliga spaningar från tiden i världsekonomins nya maktcentrum..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Silicon Valleys, Di, Palo Alto, Silicon Valley, Andreas Cervenka

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryktetom , Silicon, Valleysdöd , överdrivenhär är , ödesfrågorna
DN - 21 dec 17 kl. 18:00

Därför spanar Silicon Valleys teknikjättar på Kina

Hela världens teknikföretag har länge rest till Silicon Valley för att få nya idéer. Men Silicon Valleys teknikelit reser numera till Kina. Allt fler experter ser nu Kina som världsledande i digital teknik.

E24 - 13 apr 11 kl. 16:30

De är Silicon Valleys underbarn

Silicon Valleys unga växer upp med framgångssagor alldeles inpå husknuten. Med stöd från både föräldrar och lokala investerare gror viljan att slå igenom bland Palo Altos unga..

Nyteknik - 15 dec 14 kl. 13:44

Hon sätter ljuset på Silicon Valleys mörka baksida

Psykisk ohälsa blir allt vanligare i Silicon Valleys tech- och startupkretsar. Missbruk och depression drabbar många..

DI - 18 sep 17 kl. 21:02

Andreas Cervenka: Silicon Valleys smekmånad är över

Tiden då internetjättarnas entreprenörer sågs som charmigt nördiga världsförbättrare med pojkrumsfrisyr är definitivt över.  Hösten 2017 har Silicon Valleys it-baroner blivit lovligt byte för politiker på båda sidor Atlanten..

VA - 03 nov 17 kl. 14:48

Silicon Valleys hetaste VD: Därför älskar vi Sverige

Slack har gått från 0 till 43 miljarder på fyra år. VA har träffat Silicon Valleys hetaste vd. .

DI - 21 nov 17 kl. 09:43

Silicon Valleys "orakel”: It-jättarna är slavar under Wall Street

It-jättarnas algoritmer får större makt över våra liv – men bolagen är i sin tur slavar under en farlig superalgoritm. Det säger Tim O’Reilly, en av Silicon Valleys mest inflytelserika tänkare, i en intervju med Di..

VA - 24 jan 18 kl. 08:03

Här kan du live följa Silicon Valleys techelit som idag gästar Stockholm

I dag gästar Silicon Valleys techelit Stockholm och vår systersajt Business Insider Nordic. .

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 07:29

Hedgefonderna ratar Silicon Valleys jättar

De femtio största hedgefonderna i USA har trappat ned sina köp i FAANG-bolagen visar en undersökning från Factset. FAANG är en förkortning för teknikjättarna Facebook, Amazon, Apple, Netflix och Google. Under förra året bidrog denna kvintett för 4,34 procent till den avkastning som hela S&P 500 gav på 21,8 procent.

DI - 18 dec 18 kl. 11:04

Galning eller geni: Han är Silicon Valleys nye kejsare

Masayoshi Son har förvandlat Silicon Valleys största egon till statister. Hans rekordstora Vision Fund, med 900 miljarder kronor att spendera, är på väg att förändra it-världen i grunden.  I potten finns tusentals miljarder i framtida vinster, visar Di:s kartläggning..

E24 - 30 sep 11 kl. 10:20

Silicon Valleys unga it-talanger

Foodspotting, Airbnb och Instagram är några av it-världens hetaste företag, och inget av företagen har en vd på över 30. Financial Times listar de hetaste unga vd:arna i Silicon valley..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Fjällrävenbolagets vd rapportpudlar: ”Jag hade fel”

Friluftsföretaget Fenix Outdoor visar upp stigande intäkter och resultat under det andra kvartalet. Bolagets vd och ordförande Martin Nordin passar samtidigt på att pudla efter kommentarer han fällde vid föregående rapport. ”Jag hade fel och i stället har vår tyska detaljhandel haft ännu större problem”..

DI - 45 minuter sedan

Kraftigt jordskalv i Aten

En jordbävning med magnituden 5,1 har inträffat omkring två mil nordväst om Aten. Det är oklart om skalvet lett till några allvarliga skador, men telekommunikationerna i den grekiska huvudstaden tycks ha slagits ut..

DI - 1 timme sedan

”Klimatkommissionären bör vara överordnad sina kollegor”

Tillsätt en EU-kommissionär med ansvar för både klimat och biologisk mångfald –  direkt underställd ordförande och med makt över övriga kommissionärer. Det föreslår Johan Rockström, chef för tyska Potsdam Institute for Climate Change Impact Research, och Anders Wijkman, hedersordförande Romklubben..

DI - 1 timme sedan

Tung vecka för Lundberg – miljarder upp i rök

Rapportperioden för Industrivärdens innehav har inte rosat marknaden. Sex av bolagets nio noterade innehav har släppt delårssiffror denna vecka och allihop har straffats med nedgångar på börsen under samma dag. Det har lett till miljardtapp för substansvärdet i Fredrik Lundbergs investmentbolag..

DI - 45 minuter sedan

Merkel: Greta har varit en blåslampa

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har fungerat som en blåslampa för den tyska regeringen i miljö- och klimatpolitiken, enligt Angela Merkel. ”Hon har bidragit till att skynda på arbetet”, säger den tyska förbundskanslern vid sin årliga sommarpresskonferens i Berlin..

DI - 2 timmar sedan

Analytiker sänker Nordea efter rapporten

Storbanken Nordea har fått en sänkt rekommendation och flera sänkta riktkurser efter torsdagens rapport. .

DI - 1 timme sedan

Saab dräneras – har bränt hela nyemissionen

Saabs halvårsrapport på morgonen är ett fall framåt vad det gäller lönsamheten. Men kassaflödet och skulduppbyggnaden i bolaget fortsätter att oroa..

DI - 1 timme sedan

Volvo gasar efter positiva analytikerkommentarer

Lastbilskoncernen AB Volvo tar en ordentlig kursrevansch på fredagen och lyfter drygt 4 procent i spåren av torsdagens svala rapporreaktion. Analytikerkåren är fortsatt positiva till aktien och två analytiker spår att aktien ska upp till 200 kronor. .

DI - 1 timme sedan

Högre resultat än väntat för Nobia – aktien stiger

Köksbolaget Nobia redovisade ett rörelseresultat på 391 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019. Det kan jämföras med 387 Mkr under samma period i fjol. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 360 Mkr enligt Bloombergs sammanställning av fem analytikers estimat.

DI - 1 timme sedan

Footway skalar upp logistiken

Footway Group AB påbörjar upphandling av logistiktjänster för att omedelbart öka lagerkapaciteten och på lång sikt anpassa logistiken till en fortsatt europeisk expansion..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.