SR > Nyheter

Saturday, 20 July, 05:34

SR - 19 jun 19 kl. 20:59

FN:s människorättschef Bachelet besöker VenezuelaI Venezuela har tre politiska motståndare till Nicolas Maduro släppts fria de senaste dygnen. Anledningen tros vara att FN:s högsta representant för mänskliga rättigheter i dag kommer till landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bachelet, Venezuela, Nicolas Maduro, FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN:s, människorättschef, Bachelet, besöker, Venezuela
Kristianstadsbladet - 02 maj 14 kl. 11:56

Kerry besöker Sydsudan


USA:s utrikesminister John Kerry besöker Sydsudan i ett försök att stävja den inbördes konflikt som härjat världens yngsta nation i över fyra månader.Kerry ska möta landets president Salva Kiir och besöket kommer en dag efter att Kerry förnyat ett hot om sanktioner och uttryckt en förhoppning om att fler fredsbevarande styrkor skulle placeras ut. Han tillade att konflikten kan komma att urarta till ett folkmord.

BT - 02 maj 14 kl. 12:03

Kerry besöker Sydsudan

USA:s utrikesminister John Kerry besöker Sydsudan i ett försök att stävja den inbördes konflikt som härjat världens yngsta nation i över fyra månader. Kerry ska möta landets president Salva Kiir och besöket kommer en dag efter att Kerry förnyat ett hot om sanktioner och uttryckt en förhoppning om att fler fredsbevarande styrkor skulle placeras ut. Han tillade att konflikten kan komma att urarta till ett folkmord.

Sydsvenskan - 12 nov 15 kl. 20:19

Kungen besöker asylboende i Östersund

Kungafamiljens engagemang i flyktingfrågan är stort. På måndag besöker kung Carl XVI Gustaf asylboendet Grytan utanför Östersund. Under besöket ska kungen visas runt på förläggningen och informeras om vad som görs på boendet för att stötta och aktivera flyktingarna.

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 15 kl. 20:19

Kungen besöker asylboende i Östersund

Kungafamiljens engagemang i flyktingfrågan är stort. På måndag besöker kung Carl XVI Gustaf asylboendet Grytan utanför Östersund. Under besöket ska kungen visas runt på förläggningen och informeras om vad som görs på boendet för att stötta och aktivera flyktingarna.

Regeringen - 04 mar 16 kl. 09:00

Människorättsaktivisten Nadia Murad besöker Stockholm vid internationella kvinnodagen på inbjudan av Margot Wallström

Den yezidiska människorättsaktivisten Nadia Murad har själv fallit offer för slaveri och människohandel under Daesh och blev uppmärksammad världen över för sitt starka vittnesmål om detta inför FN:s säkerhetsråd. Nästa vecka besöker hon Stockholm på inbjudan av utrikesministern för att uppmärksamma den svåra situationen för yezidier och andra minoriteter till följd av terroristgruppens framfart i regionen..

Regeringen - 13 mar 18 kl. 14:25

Ministrarna Peter Hultqvist, Ardalan Shekarabi, Anna Ekström och Peter Eriksson besöker Nyköping

Försvarsminister Peter Hultqvist, civilminister Ardalan Shekarabi, gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström samt bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson besöker den 15 mars Nyköping. Under besöket kommer ministrarna att få ta del av kommunens arbete med bosättningsfrågor, det förebyggande arbetet mot brottlighet och för ökad trygghet samt Nyköpings kommuns arbete för att stödja människor att komma in på arbetsmarknaden..

Kristianstadsbladet - 23 jan 14 kl. 01:31

Biskopar besöker FRA


Svenska kyrkan vill veta om det finns risk att själavårdande samtal avlyssnas. Därför besöker nu fyra biskopar Försvarets radioanstalt (FRA) för diskutera den sekretess som samtalen omfattas av.Präster och diakoner har ofta känsliga samtal med människor i kris över telefon och internet, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 14 kl. 01:36

Biskopar besöker FRA

Svenska kyrkan vill veta om det finns risk att själavårdande samtal avlyssnas. Därför besöker nu fyra biskopar Försvarets radioanstalt (FRA) för diskutera den sekretess som samtalen omfattas av. Präster och diakoner har ofta känsliga samtal med människor i kris över telefon och internet, skriver Nya Wermlands-Tidningen..

BT - 23 jan 14 kl. 01:35

Biskopar besöker FRA

Svenska kyrkan vill veta om det finns risk att själavårdande samtal avlyssnas. Därför besöker nu fyra biskopar Försvarets radioanstalt (FRA) för diskutera den sekretess som samtalen omfattas av. Präster och diakoner har ofta känsliga samtal med människor i kris över telefon och internet, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Dalarnas tidningar - 22 okt 14 kl. 06:06

Uggla besöker Rättvik

I serien Uggla flyttar in i TV4 besöker Magnus Uggla olika platser för att få bukt med sitt sömnproblem och för att prata med intressanta människor. I kväll har turen i kväll kommit till retreaten Baravara i Rättvik. Där träffar Magnus Uggla Lasse Vedam Knutsson, som grundade klädkedjan Gul & Blå, som numera driver Baravara, som bytte fokus i livet efter en cancerdiagnos.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Fler palestinier får jobba i Libanon

Palestinier i Libanon har efter dagar av protester fått regeringen att backa från tänkta åtstramningar kring krav på arbetstillstånd för dem..

SR - 9 timmar sedan

Iran har beslagtagit brittisk tanker i Hormuzsundet

Iran har beslagtagit en brittisk oljetanker i Hormuzsundet. Det uppger iranska revolutionära gardet enligt nyhetsbyrån AFP..

SR - 9 timmar sedan

Telefonbedrägerier mot unga ökar kraftigt

Telefonbedragare har börjat rikta in sig mot unga. Polisen ser en kraftig ökning av anmälningar – hittills i sommar har unga lurats på dryga 2,5 miljoner kronor..

SR - 10 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö

Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

SR - 10 timmar sedan

Merkel om Greta: Har fått oss att ta tag i frågan

Klimatet och kvinnan var i fokus när Tysklands förbundskansler Angela Merkel mötte pressen under sin traditionella sommarpresskonferens. I år var det ovanligt trångt kring den 65-åriga Merkel..

SR - 12 timmar sedan

Kosovos premiärminister avgår

Kosovos premiärminister Ramush Haradinaj avgår sedan han kallats till den internationella brottmålsdomstolen i Haag. Han är misstänkt för krigsbrott som ska ha begåtts under Kosovokriget..

SR - 11 timmar sedan

Ekots reporter: Många konflikter och försök att fördröja

Stämningsansökan från de anhöriga lämnades in för 23 år sedan. Enligt Sveriges Radios reporter Erik Ridderstolpe, som under många år bevakade Estoniakatastrofen, finns det flera anledningar till att det tog så lång tid att komma fram till dagens besked..

SR - 12 timmar sedan

Utredning av kameraövervakning på fiskefartyg upprör

Beslutet att utreda kameraövervakning på fiskefartyg väcker starka reaktioner i branschen..

SR - 13 timmar sedan

Tullen: Smuggelcigg göder organiserad brottslighet

De som röker smuggelcigaretter göder kriminella ligor. Det menar Mikael Lindgren på Tullverket och berättar att ligorna ofta också håller på med narkotika, penningtvätt och vapen..

SR - 13 timmar sedan

Ukraina: Presidentens parti räknar med framgång

På söndag väljer Ukraina ett nytt parlament. Och den här gången lär de flesta av platserna besättas av nya ledamöter. Många väntas komma från det nya partiet Folkets Tjänare som leds av den nytillträdde presidenten Volodymyr Zelenskij..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.