Skånskan > Nyheter

Monday, 22 July, 22:17

Skånskan - 19 jun 19 kl. 18:49

Nämnd får 40 miljoner extraMALMÖ När kommunfullmäktige diskuterade den ekonomiska prognosen stod arbetsmarknads- och socialnämnden i centrum. Kritiken var hård från M och SD gällande att nämnden inte behövde ta ansvar för sitt underskott på 40 miljoner kronor.Kommunfullmäktige beslutade efter en timme lång debatt att nämnden ska befrias från ett underskott på 40 miljoner kronor.
I kommunstyrelsen var det bara Vänsterpartiet som ville att nämnden skulle befrias från underskottet.
I kommunfullmäktige meddelade kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) att S och L tänkt om i frågan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ När, SD, Vänsterpartiet, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Emma-Lina Johansson, Torbjörn Tegnhammar, ASN, Sverigedemokraten Magnus Olsson, Arif, Malmö, Malmöbor, Sedat Arif, Tegnhammar, Tegnhammars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nämndfår 40 miljoner extra
Skånskan - 07 maj 19 kl. 15:30

”Borde ha avgjorts nämnd för nämnd”

HÖRBY
Politikernas tilltag att ge sig själva ansvarsfrihet kan komma att överklagas. Socialdemokraterna ska ta upp frågan på nästa gruppmöte.
– Ansvarsprövningen borde ha avgjorts nämnd för nämnd, säger förra kommunalrådet Susanne Meijer (S).

YLE - 19 feb 13 kl. 06:00

Kandidater satt med i valnämnd också i Helsingfors

Inte ens i Finlands största stad, Helsingfors, lyckades man under kommunalvalet i fjol undvika att kandidater eller nära släktingar till kandidater satt med i en valnämnd. Det här trots att staden har hävdat att man i sist stund städade bort alla jäviga nämndmedlemmar. Frågan har aktualiserats efter att förvaltningsdomstolen i Helsingfors förra veckans fredag fattade beslut om att kommunalvalet i Sibbo ska tas om på grund av jäviga valnämndsmedlemmar.

YLE - 20 jul 15 kl. 05:43

Olaglig nämnd i Jakobstad blir ett fall för domstol

Bror Hagström i Jakobstad besvärar sig mot beslut i Österbottens avfallsnämnd till Vasa förvaltningsdomstol. Han anser att nämnden har en olaglig sammansättning. Enligt föredragningen i Österbottens avfallsnämnd på mötet den 19 maj skulle en övergång till ett tvåkärlssystem för insamlingen av hushållsavfall inom Ekorosk området ske den 1.

BT - 30 apr 13 kl. 13:31

Borås Tidning klandras av Pressens Opinionsnämnd

Uttalande av Pressens OpinionsnämndPressens opinionsnämnd klandrar Borås Tidning för en artikel om ett misshandelsfall. Rapporteringen anses som alltför detaljerad. Den 11 november 2012 publicerade Borås Tidning (BT) en artikel med rubriken Offret var nyckelvittne.

BT - 30 apr 13 kl. 13:31

BT klandras av Pressens Opinionsnämnd

Pressens opinionsnämnd klandrar Borås Tidning för en artikel om ett misshandelsfall. Rapporteringen anses som alltför detaljerad. Den 11 november 2012 publicerade Borås Tidning (BT) en artikel med rubriken Offret var nyckelvittne.

YLE - 21 jan 14 kl. 05:02

Hårda ESC-straff ströks av idrottens rättsskyddsnämnd

Idrottens rättsskyddsnämnd strök så gott som alla de matchstraff som Ekenäs Sport Clus fotbollslag tilldelades av det nyländska fotbollsdistriktets disciplinutskott. Straffen gällde påstådda oegentligheter som skulle ha inträffat i en division 4-match i Karislojo 24.9.

BT - 15 okt 14 kl. 22:46

De riskerar livet i blodshämnd

De tre sängarna står tätt, tätt i lägenhetens enda rum. Ardiana Gjeloshaj kan sträcka ut handen för att nå barnen, som sover på varsin sida av henne. Här ska hon också hantera ångesten över sin cancersjukdom och den hotande utvisningen.

YLE - 13 apr 15 kl. 17:54

Gemensam gymnasienämnd i Jakobstadsregionen

Gymnasiereformen stupade på målsnöret under vårvintern men i Jakobstadsregionen vill man fortsätta på det arbete som gjorts kring samarbetet mellan gymnasierna. En gemensam gymnasienämnd är målsättningen för kommunerna Jakobstad, Pedersöre, Nykarleby, Larsmo, Karleby och Kronoby. Det här slog kommunala samarbetsnämnden fast på måndagen.

YLE - 27 maj 15 kl. 14:58

Olaglig avfallsnämnd i Jakobstad

Sammansättningen på Österbottens avfallsnämnd, där Jakobstad är värdkommun, är olaglig. Nämnden uppfyller inte jämställdhetslagens krav på könsfördelning bland medlemmarna. Jämställdhetslagen kräver att könsfördelningen mellan män och kvinnor skall vara minst 40/60 i kommunala nämnder och styrelser.

YLE - 20 dec 15 kl. 14:39

Tveksamt i Kronoby till gemensam gymnasienämnd

Jakobstadsregionen ska få en gemensam rådgivande gymnasienämnd i mars 2016. Karleby står utanför men samarbetsnämnden rekommenderar att kommunerna ställer sig bakom den här tanken. Samarbetsnämndens förslag ska godkännas i respektive kommuns fullmäktige.

YLE - 19 mar 16 kl. 09:04

Väljarnas populistiska hämnd?

Populism behöver inte vara negativt, och det är inte enbart vänster- eller högerextremism. Men åtminstone internationalism, optimism och medmänsklighet är i motvind när de nya partierna får makten, om de vill ta den. Bengt Lindroths nya bok om populism och nationalism ger en viktig bakgrund till ett svårbegripligt fenomen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Stark in­sats av H65 Höör

HANDBOLL H65 Höörs damer öppnade säsongens träningsmatchande med 31-25 (14-14) mot Köpenhamn i Kristianstad idrottshall.– Klart att det är starkt. Köpenhamn har ett riktigt bra lag även om en del saknades på nio meter, konstaterade tränare Ola Månsson.

Skånskan - 1 timme sedan

Starka känslor inför ny lag om hedersvåld

Malmö Ett stort steg i kampen för ett bättre liv för alla de ungdomar i Malmö som lever under hedersförtryck, eller ett meningslöst slag i luften? Åsikterna går isär om den nya lagstiftning som nu planeras, där hedersrelaterade brott ska få en egen brottsrubricering.Hedersbrott– I rådande lagstiftning är inte hedersbrott eller hedersmord några egna brottsrubriceringar.

Skånskan - 1 timme sedan

Su­san­na slåss för slagna kvin­nor

Hon var fram­gångs­rik vd inom it-branschen när hon be­stämde sig för att lämna ett topp­jobb och bli chef på en kvin­no­jour. Su­san­na Ud­var­di har själv gått ige­nom myc­ket i livet – i dag kämpar hon för att på­verka dem som har makten att för­ändra.Namn: Su­san­na Ud­var­di
Ål­der: 52 år
Bor: Skil­linge
Fa­milj: Man, 26-årig son, 20-årig dot­ter, två katter och en hund.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hade heroingömma i källaren – döms

Malmö När mannen bar på näs­tan 60 000 kro­nor i en tyg­kasse blev pa­trullen misstänksam. Vid hus­rann­sa­kan hittades en knark­gömma.En 46-årig man stoppades i ett trapp­hus i cen­trala Ar­löv av po­lisen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bröder gömde knark hemma

Malmö Två bröder döms nu vid Malmö in­trätt för nar­ko­ti­ka­brott och va­pen­brott.Po­lisen gjorde en hus­rann­sa­kan i en lä­gen­het på Her­mods­dal un­der slutet på feb­ru­a­ri 2018.
I lä­gen­heten fanns två bröder, en 18-år­ing och en 21-år­ing, samt deras mam­ma.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lurades swisha fel person

Staffanstorp En Staffanstorpsbo blev kontaktad och uppmanad att swisha pengar till en väninna. I efterhand upptäckte hon att hon swishat 2 790 kronor till en annan person. Händelsen är polisanmäld som bedrägeri..

Skånskan - 3 timmar sedan

Falska samtal till äldre

STAFFANSTORP Äldre kommuninvånare har blivit uppringda av någon som falskeligen uppger att de ringer från kommunen alternativt Räddningstjänsten.
Staffanstorp skriver nu på sin hemsida att kommunen aldrig ringer hem till privatpersoner för att sälja tjänster eller produkter såsom brandvarnare, brandfiltar eller annat. Får man en sådan uppringning bör man kontakta polisen på telefonnummer 114 14..

Skånskan - 3 timmar sedan

Tips efter bucklad väktarbil

Staffanstorp Vid tretiden natten till fredagen ska en väktare ha ronderat vid Anneroskolan i Staffanstorp. Plötsligt gick larmet på väktarbilen.
När väktaren kom tillbaka till bilen fanns det en buckla på motorhuven.

Skånskan - 3 timmar sedan

21-åring stoppad i byn

Staffanstorp Vid åttatiden i fredags kväll stoppades en 21-åring inne i Staffanstorp. 21-åringen hade ett preparat på sig och är nu misstänkt för brott mot narkotikastrafflagen..

Skånskan - 3 timmar sedan

Lugi och Köpenhamn mästare på stranden

Åhus Beachhandboll Festival 2019 avslutades på söndagen med 01- och elitklasserna.
Gladast av alla var kanske Hampus Henningsson vars Lugi vann herrklassen och fick ta hem pokalen till omklädningsrummet.
– Vi ska kyssa den inför varje match, skrockade Henningsson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.