BLT > Kultur

Tuesday, 23 July, 03:16

BLT - 19 jun 19 kl. 17:51

KRÖNIKA: Att få dyka ner i den lokala kultur- och nöjesbassängen är uppfriskandeSom vikarierande kultur- och nöjesredaktör på en landsortstidning får man en unik inblick i det svenska kulturlandskapet bortom storstädernas ängslighet. Det är ingen enkel uppgift men kan vara väl så belönande och inte minst — uppfriskande. .
Läs mer på BLT
Läs mer om:
KrÖnika

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KRÖNIKAAtt , , dyka, neri den , lokala, kultur, och nöjesbassängen är uppfriskande
Hela Gotland - 18 jan 14 kl. 14:12

KRÖNIKA: Om olika löner

Klicka här och läs Magnus Ihreskogs krönika i sin helhet..

Sydöstran - 27 aug 14 kl. 10:14

Krönika: Raka vägen ner i helvetet

BLT - 27 aug 14 kl. 10:14

Krönika: Raka vägen ner i helvetet

Blekinge Läns tidning - 27 aug 14 kl. 10:14

Krönika: Raka vägen ner i helvetet

Dagens PS - 24 okt 17 kl. 12:01

Krönika: ”Liksom Malmö är jag vacker och ful”

Det spelar ingen roll vad jag tycker om Malmö. Staden är det nya Sverige. Malmö är framtiden, vad vi än tycker och vill, skriver Marcus Birro.

Dagens PS - 06 nov 17 kl. 12:29

Krönika: Tekniken redan på dödsbädden

Den har åtminstone fått en diagnos på en dödlig sjukdom. Det finns ett antal bromsmediciner redan, och fler är under utveckling, men ett botemedel ser ut att vara långt borta. Detta är en krönika.

Dagens PS - 25 maj 17 kl. 07:43

Krönika: Sluta håna oss, Magdalena

Jag är förbannad på Magdalena Andersson som påstår att jag och 386.000 andra fåmansföretagare i Sverige är rika ”Stureplansföretagare” och att det legitimerar förslaget på nya 3:12 regler. Regler som liknas vid löntagarfonder.

Dagens PS - 24 nov 17 kl. 12:19

Krönika: ”Du har rånats på 2.100 påsar chips”

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson valde att ställa den höjda skatten på ISK-kontot mot ostkrokar. Och jag är inte sämre. Nu undrar vän av ordning i samband med att budgeten är klubbad och den nya statslåneräntan är på plats: hur många påsar chips har jag och du nu förvägrats egentligen?

Dagens PS - 24 maj 17 kl. 09:20

Krönika: Vad kan laxen lära ekonomichefer?

Laxens liv är bokstavligen en uppförsbacke. Laxen tillbringar sina första år i havet, men som vuxen återvänder den till sötvattnet och gör den långa, svåra resan uppströms för att leka på samma plats som den en gång föddes. Demonstration i målsättning
Det är en otrolig fysisk bedrift, och lika imponerande är laxens förmåga att finna vägen tillbaka och veta exakt hur mycket energi som krävs för att klara varje strömsamling och hoppa uppför varje vattenfall – och samtidigt spara tillräckligt mycket krafter för att orka slutföra resan.

Cornucopia - 14 jul 16 kl. 18:25

Krönikör, krönikör, se ner på folk

Frilanskrönikören Elina Pahnke ser  i en krönika om polishögskolans sänkta krav ner på personer som inte är så intelligenta som henne. Rent av alla som klassas under sju på stanineskalan, dvs 77% av befolkningen.
Stanineskalans fördelning av befolkning och motsvarande IQ-intervall.

Fler nyheter från BLT

BLT - 18 jul 19 kl. 14:48

Ett arkitektoniskt mästerverk mitt i Blekinge

Bräkne-Hoby kyrka är en av Blekinges märkvärdigaste 1800-talsbyggnader. Dels är den ett monument över den mest ambitiösa kyrkobyggnadsperioden i svensk historia, dels är den ett arkitektoniskt mästerverk när det gäller användningen av byggnadsvolymen och interiörens utformning..

BLT - 15 jul 19 kl. 15:00

Krug gör läsaren försvarslös

En bok om en familjs historia under nazitiden, men den är berättad som inget annat, på ett sätt som gör läsaren helt försvarslös, anser Niclas Sennerteg..

BLT - 14 jul 19 kl. 19:12

Arrangörerna om jubileumsfestivalen ”Vi hade tur med vädret, artisterna och stämningen”

Hasslöfestivalens 20-årsjubileum firades av både arrangörer och besökare i helgen. BLT stämde av med festivalgeneralerna Robin Åkerman och Malin Törnquist om hur det gick vad de har för tankar kring framtiden. .

BLT - 12 jul 19 kl. 23:25

Pang på när Ulf Lundell intog Hasslö

Mörkret hade nästan fallit när Uffe äntrade Stora scen på fredagskvällen. Det var inte fullsmockat framför scenen när bandet gick på, men ganska snabbt skyndade folk dit från matstånden och öltältet..

BLT - 11 jul 19 kl. 23:29

Trevande start men det tog sig mer och mer

Hasslöfestivalens första dag var trevande men publiken och stämningen tilltog allt eftersom kvällen fortskred. Tyngdpunkten låg tveklöst på de lokala förmågorna, både på scen och bland besökare. .

BLT - 11 jul 19 kl. 21:43

Att vara sen på Lundell-bollen

Jag har hört om honom jämt. Han har diskuterats i radio och tv, hissats och dissats i böcker, tidningar och magasin. Sökt rampljuset, bjudit upp till dans och dragit sig undan.

BLT - 11 jul 19 kl. 07:00

Guiden till sommarens Hasslöfestival

Hur tar du dig dit? Hur kan du övernatta? Vilken tid spelar ditt favoritband?

BLT - 10 jul 19 kl. 20:30

Caj Karlsson dubbelt aktuell på sommarens jubileum

Caj Karlsson är tillbaka på hemön, ”Lilla Hawaii” och ger inte mindre än två konserter på Hasslöfestivalen i år. En under eget namn och en som frontman i legendariska Sinn Fenn som återuppstår för en exklusiv spelning. .

BLT - 27 jun 19 kl. 11:44

Internationellt ansedda musiker undervisar i brass

Blekinge International Brass Academy, BIBA, pågår nu för 27:e året i rad. Deltagarna bjuder på sedvanliga konserter men vad det inte vet är att en överraskning väntar vid avslutningskonserten på lördag. .

BLT - 26 jun 19 kl. 10:59

Tonårsvåndor och humor – Mia Öström har skrivit en av årets bästa ungdomsböcker

Född på fel plats och fast med fel kille? I sin nya ungdomsbok fångar Mia Öström identitetssökandet med filmiska drag. Jonna Fries har läst den..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.