VA > Ekonomi

Monday, 22 July, 22:35

VA - 19 jun 19 kl. 16:48

Så ska Göran Persson ”städa rent”Den nyvalade ordföranden för Swedbank väntar ett tufft uppdrag. Nu gäller det återbygga Swedbanks kredibilitet.  .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Göran Persson, Swedbank, Swedbanks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , Göran, Persson, städa, rent
Alliansfritt Sverige - 02 sep 13 kl. 10:40

Siffrorna som visar att Fredrik Reinfeldt nu officiellt är tröttare än Göran Persson

Just nu diskuteras det faktum att statsminister Fredrik Reinfeldt inte ids svara på interpellationer i riksdagen. Faktum är att frågan debatterades i en interpellationsdebatt i riksdagen redan förra mandatperioden. Även då var oppositionen lite sura över att Reinfeldt inte svarar på interpellationer utan låter sina ministrar ta dessa istället.

Dagens PS - 14 jun 19 kl. 08:21

Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen

”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken. SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om omfattande misstänkt penningtvätt i Swedbanks baltiska filial gjorde att styrelsen sparkade vd:n Birgitte Bonnesen.

News55 - 04 mar 16 kl. 15:45

Grannfejden rullar vidare för Anitra Steen och Göran Persson

Tidigare Systembolagschefen Anitra Steen friades i februari för hemfridsbrott, ett beslut som nu överklagas. Bakgrunden är en infekterad granntvist mellan det tidigare statsministerparet, Göran Persson och Anitra Steen, och det par som i över 35 år hyrt mark och en enkel stuga på en udde som ligger vid Göran Perssons gård Torp utanför Stjärnhov.       LÄS MER: Anitra Steen frias från brott Bevisbilderna tog en ny vändning  Göran Persson och hans fru Anitra Steen har utan framgång försökt vräka paret.

Cornucopia - 06 nov 17 kl. 09:25

Sosseriets Göran Persson undanhåller 42 MSEK från skatt

Sosseriets Göran Persson har gjort en sk "Östling" och undanhåller miljontals kronor från beskattning, genom att låta dem sitta kvar i sitt aktiebolag Baven och inte ta ut dem som lön. Det handlar om 42 MSEK i tillgångar som den fd socialdemokratiske statsministern på detta vis håller undan från Skatteverket. Likt Östling, förstås helt lagligt.

Dagens PS - 28 apr 17 kl. 08:14

Göran Persson går in i spritbranschen

Göran Persson tog på torsdagen plats i både gruvbolaget LKAB:s styrelse och den åländska koncernen Wiklöf Holding. Det senare bekräftar koncernens styrelseordförande Anders Wiklöf för Ålandstidningen. ”Det är en mycket kunnig person med enormt bred erfarenhet”, säger Anders Wiklöf till Ålandstidningen.

News55 - 14 apr 16 kl. 16:54

Göran Persson: Sverige har för låga pensioner – och så här löser vi det

Förre statsministern Göran Persson har en lösning på dagens i hans tycke alltför låga pensioner: Att man tar de ungefär 15 miljarder kronor som i dag tas ut som avgift till pensionssystemet och stoppar in i själva systemet. Detta skriver Expressen idag. I praktiken används dessa pengar som en skatt, något som finansministern enligt Olle Zettergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, kan göra vad hon eller han vill med.

Dagens PS - 25 aug 17 kl. 08:30

Börsen nästa för Göran Persson 

Har investerat ”betydande belopp”, berättar han. Under första halvåret 2018 är det tänkt att Scandinavian Biogas, där den förre S-statsministern Göran Persson blev styrelseordförande 2009, ska börsnoteras. Det här framgår i bolagets kvartalsrapport på torsdagen, uppger Di, och tanken med börsentrén är enligt vd:n Matti Vikkula att säkra finansieringen till kommande projekt.

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 07:53

Göran Persson redan föremål för kritik

Swedbanks nye ordförande, den tidigare statsministern, sitter på dubbla stolar. ”Jättekonstigt”. Det säger Joacim Olsson, Aktiespararnas vd, till Dagens Industri (obs, inloggning krävs) som uppger att Göran Persson – som på onsdagen valdes till ny styrelseordförande i penningtvättsanklagade Swedbank vid en extrastämma – sitter kvar i styrelsen för Ålandsbanken största ägare Wiklöf Holding.

Dagens PS - 12 mar 19 kl. 12:34

Börspremiär lockar GW och Göran Persson

”Vi ligger rätt i tiden”, säger bolagets vd Pär Krossling. Miljöteknikbolaget Triboron har planerat att göra börsentré på First North den 8 april och i samband med noteringen genomförs en nyemission på cirka 35 miljoner kronor. Bland investerarna som nu skjuter till kapital finns såväl kriminologen Leif GW Persson som den före detta S-statsministern Göran Persson via Pegroco, framgår det i ett pressmeddelande.

News55 - 14 okt 15 kl. 13:22

Göran Persson stäms för hemfridsbrott

Det handlar om en tvist mellan det tidigare statsministerparet och det par som i 35 år hyrt mark och en enkel stuga på en udde som ligger vid Göran Perssons gård Torp utanför Stjärnhov, det rapporterar SN. Har gått på tomten utan tillstånd Göran Persson och hans fru Anitra Steen har utan framgång försökt vräka paret och det gick så långt att Göra Persson drev frågan till arrendenämnden med ett antal bifogade bilder som pekade på att arrendatorerna inte hade vårdat stället. Men bilderna har tagit en ny vändning och används nu istället emot honom.

Dagens PS - 14 jun 19 kl. 08:32

Kan Göran Persson rädda Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i skandalomsusade Swedbank.

Fler nyheter från VA

VA - 5 timmar sedan

Systrarna startade namninsamling mot snabbtmatskedjor – har redan 400 000 underskrifter

Ella och Caitlin McEwan är 7 och 9 år gamla. De har startat en namninsamling mot plastleksaker. .

VA - 5 timmar sedan

Facebook är inte passé än – aktiviteten ökar

Facebook har sett en ökning i antalet kommentarer, likes och klickade annonser.  .

VA - 6 timmar sedan

Fetmaepidemi: Boom för kolesteroltestning

Fetmaepidemin ökar behovet av kolesteroltestning, vilket driver tillväxten på kolesterolpaketmarknaden.   .

VA - 6 timmar sedan

Techjättens nästa miljardinvestering – i AI

Microsoft ska utmana Amazon inom molnutveckling. .

VA - 6 timmar sedan

Kinesiska investeringar i USA faller 90% – under Trumps regering

Kinesiska direktinvesteringar i USA har minskat kraftigt sedan 2016. .

VA - 7 timmar sedan

Matkassekoncept: Förlusten uppgår till nästan 375 miljoner kronor

"Det stora minusresultatet täcks upp av tidigare års vinster och befintligt kapital", kommenterar Jonas Karlén.   .

VA - 7 timmar sedan

Extraknäck hemifrån – med de här 8 lätta jobben

Smartphones har omdefinierat vad det innebär att jobba hemifrån. .

VA - 8 timmar sedan

Huawei: Byggde mobilnät åt Nordkorea enligt läckta dokument

Washington Post har fått ta del av interna dokument. .

VA - 8 timmar sedan

Facebook köper in skräckserier

Facebook väljer att förlänga avtalet med Eli Roths studio Crypt TV.  .

VA - 9 timmar sedan

Fler kvinnor i forskning skapar ekonomisk tillväxt

Ö verbryggning av klyftan   mellan män och kvinnor inom vetenskaplig-tekniska områden  kan  leda till en ökning av EU:s BNP per capita med minst 3 procent år 2050.   .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.