YLE > Finland

Tuesday, 23 July, 06:49

YLE - 19 jun 19 kl. 14:00

Understödet till Sannfinländarnas ungdomsförbund dras in - verksamheten strider mot ungdomslagenUndervisnings- och kulturministeriet har beslutat att dra in understödet för 2019 till Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk ungdom. Orsaken är ett Twitterinlägg som förbundet publicerade i våras, och som ansågs kränka mörkhyades människovärde..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sannfinländarnas, Finsk, Twitterinlägg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Understödettill , Sannfinländarnas, ungdomsförbund, drasin , verksamheten, stridermot , ungdomslagen
YLE - 16 jul 14 kl. 08:18

Sannf: Omoraliskt att staden stöder ungdomsförbunden

Partiernas ungdomsförbund borde inte få understöd av staden. Det anser Sannfinländarna som har gjort en gruppmotion i ärendet. Helsingfors beviljar årligen kring 30 000 till de olika partiernas ungdomsförbunds Helsingforskrets.

YLE - 07 mar 17 kl. 06:41

Slunga-Poutsalo: Sannfinländarna är nu ett fullvuxet parti

I Lojo har kandidatnomineringen till kommunalvalet gått ovanligt bra och Sannfinländarna är ett av partierna som lyckats. Partisekreteraren och kandidaten Riikka Slunga-Poutsalo tror inte heller att valresultatet påverkas av att Timo Soini nyss sade att han slutar som partiordförande, för nu är partiet fullvuxet. Lojo hör till undantagen vad gäller antalet kommunalvalskandidater.

YLE - 20 jun 17 kl. 05:14

Det här kostar evenemangen som många inte vill betala för

Det är dyrt att ordna evenemang som många väljer att undvika, för att i stället samlas på parkeringsplatsen utanför. På Fagerö folkpark hoppas man att fenomenet går i vågor. Yle Österbotten publicerade i förra veckan en artikel om problematiken med ungdomar som inte betalar in sig till folkparkerna och paviljongerna, utan väljer att dricka alkohol på parkeringsplatsen.

YLE - 11 aug 16 kl. 16:34

"Kvinnor går helst på känsla i politiken" - kommentarer om kvinnliga väljare upprör

Sannfinländarnas partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalos uttalanden i Yles aktualitetsprogram A-studio väcker debatt på sociala medier. Poutsalo sade bland annat att Sannfinländarna inte lockar till sig kvinnor eftersom partiet fokuserar mer på sakfrågor än känslor. På måndag kväll besökte Sannfinländarnas partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalo A-studio för att diskutera kön och politik.

HBL - 28 jun 14 kl. 05:19

Paraden inte viktig för alla partier

I dag klockan 12 startar Prideparaden från Senatstorget i Helsingfors. De största politiska partierna förutom Sannfinländarna är representerade, men några endast via sina lokalavdelningar och ungdomsförbund.En rundringning bland partierna visar att intresset för paraden varierar.

HBL - 10 apr 13 kl. 06:00

Svenska kulturfonden delar ut pengar

De regionala fonderna, Nylands svenska kulturfond, Åbolands svenska kulturfond (inkluderar Åland), Österbottens svenska kulturfond och Svenska Österbottens kulturfond, delar i år ut 3,4 miljoner euro i understöd till lokala och regionala aktörer. Nyland svenska kulturfond delar ut 1,4 miljoner euro. Samtidigt delar man  också ut fyra olika regionala priser.

YLE - 15 maj 13 kl. 04:41

De här får störst bidrag av Kulturfonden

Kulturfonden delar ut bidrag till drygt 2 000 finlandssvenska föreningar och instanser varje år men de stora bidragen och stipendierna går till en rätt liten krets. De senaste fem åren är det tre organisationer som har fått miljonunderstöd. Svenska Finlands Folkting fick totalt 1,4 miljoner euro mellan 2009 och 2013.

YLE - 04 dec 16 kl. 23:06

Flera partier i Finland och Sverige öppnar för allians mellan länderna

Yle Nyheters kartläggning visar att flera partier i Finland och Sverige är öppna för en försvarsallians mellan de två länderna. Men kritiker påpekar att konsekvenserna av ömsesidiga försvarsgarantier kan bli större än vi nu kan föreställa oss. Försvarssamarbetet med Finland fördjupas hela tiden och alla riksdagspartier i Finland och Sverige är måna om att berömma samarbetet.

YLE - 09 mar 16 kl. 17:55

Full strid i riksdagen om Forststyrelsen

Det omstridda förslaget om Forststyrelsen behandlas slutgiltigt av riksdagens jord- och skogsbruksutskott i morgon. Förslaget går uppenbarligen igenom med regeringspartiernas och Svenska folkpartiets röster. De anser att det är viktigt att det centrala innehållet i lagen, EU:s krav på bolagiseringen av Forststyrelsens affärsverksamhet, godkänns av hela riksdagen ännu den här månaden.

YLE - 17 apr 15 kl. 17:48

Sara Bergström: Nagelbitare i Vasa valkrets på söndag

Riksdagsvalet på söndag har alla förutsättningar att bli en riktig nagelbitare i Vasa valkrets. Befolkningen i valkretsen har minskat och det märks också då folket ska gå till val. Nu finns det bara 16 mandat att fördela istället för de tidigare 17.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Elsparkcyklarna fortsätter skapa olyckor: "Det kommer in nästan en patient per dag och var tredje behöver en sväng via operationssalen"

Samtidigt som allt fler företag lanserar nya elsparkcyklar som dyker upp i stadsbilden i Helsingfors och Esbo, fortsätter patienterna rulla in på Tölö sjukhus. Vanligast är patienter som har skador kring huvudet, men även brutna armar är en återkommande syn..

YLE - 1 timme sedan

Finländarna gillar euron mer än förr

Finländarna ställer sig positivare än någonsin till euron, rapporterar näringslivets delegation Eva..

YLE - 45 minuter sedan

Abbe Karlsson och Matilda Forsberg sommarjobbar på äldreboende - "Det är faktiskt ett riktigt kiva jobb"

Abbe Karlsson hade ingen erfarenhet av att jobba inom vården tidigare, och hittills har han inte upplevt något dåligt med jobbet. Det blir ingen obekväm tystnad tillsammans med de äldre som gillar att fråga om de ungas vardag..

YLE - 1 timme sedan

Flodpärlmusslan fick tillbaka sexlusten i laboratorium i Jyväskylä - men än kan inte mussellarverna flytta hem till Svartån

Forskare på Jyväskylä universitet har lyckats få den hotade flodpärlmusslan att föröka sig. Larverna kommer från individer som samlades in i Svartån och Esse å för tre år sedan..

YLE - 2 timmar sedan

I oljelandet Norge är hälften av de nya bilarna elbilar - som går nästan helt på förnybar el : "Nu är det dags för er att besluta vad ni vill göra!"

I Norge köps det allt mer elbilar. Redan i år säljs det lika många elbilar som bensindrivna fordon. Om sex år säljs det enbart utsläppsfria bilar i landet..

YLE - 2 timmar sedan

Nio av tio finländare läser sin privata e-post under semestern - "Arbetsgivaren har ett stort ansvar"

Nästan 40 procent av finländarna läser arbetsmejl under sin semester - och över en tredjedel svarar, framgår det i en undersökning Moi mobiili låtit göra. Konsekvenserna av att inte kunnna koppla av under semestern kan vara allvarliga..

YLE - 10 timmar sedan

Yles utredning: Hussein al-Taee har överdrivit uppgifter om sin utbildning

Yle och Iltalehti rapporterar att SDP:s riksdagsledamot Hussein al-Taee uppgett falska uppgifter om sin utbildning på sajten Linkedin. Al-Taee avslutade på söndag sin stressrelaterade sjukledighet..

YLE - 12 timmar sedan

Stora tatueringar som ser ut som akvareller är trendigt just nu - tatuerare: "Jag tog mina för att vara annorlunda, nu tar folk dem för att vara som alla andra"

Förr hade tatueringar en annan betydelse än i dag. Då kunde tatueringar till exempel tas av medicinska skäl. I dag tatuerar sig människor av mer personliga skäl och tatueringstrenderna förändras..

YLE - 14 timmar sedan

Snart kan du hämta överbliven restaurangmat från ny matsvinnsbank i Karis

I augusti öppnar Sole Garghentino-Nygårds matsvinnsbank på Köpmansgatan i Karis. Där får man gratis mat som blivit över i restauranger och kaféer och som annars kanske kastas i soporna. Lyssna på intervjun!.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.