Skånskan > Opinion

Thursday, 22 August, 08:49

Skånskan - 19 jun 19 kl. 06:00

Känd antikhandlare och katt tar sig an terroristerMed Dödligt hot, den senaste i den populära serien kriminalromaner om antikhandlaren Johan Kristian Homan, har författaren och toppdiplomaten Jan Mårtenson skrivit imponerande 70 böcker.
– Jag har i huvudsak skrivit två sorters böcker – kulturhistoria utan mord och kulturhistoria med mord, sammanfattar han sin långa författargärning.Mer om Jan Mårtensson:
Jan Mårtensons böcker om Johan Kristian Homan:
Helgeandsmordet (1973), Drakguldet (1974), Demonerna (1975), Häxhammaren (1976), Döden går på museum (1977), Döden går på cirkus (1978), Vinprovarna (1979), Djävulens hand (1980), Döden gör en tavla (1981), Middag med döden (1982), Vampyren (1983), Guldmakaren (1984), Häxmästaren (1985), Rosor från döden (1986), Den röda näckrosen (1987), Nero
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Dödligt, Johan Kristian Homan, Jan Mårtenson, Jan MårtenssonJan Mårtensons, Johan Kristian HomanHelgeandsmordet, Venedig, Mauritius, Havanna, Homan, Mårtenson, Homanboken, Dior, Lang, Dagmar Lange, Patricia Highsmith, Ruth Rendell, Domardansen, Lena Ebervall, Per, Samuelson, Cléo, Merode, Säpochefen Francine Silfverstierna, Calle Asplund, Homanbok, Drottningholm, Tessin, Sverige, FN, Europakontor, Genève, Stockholm, Bern, Telegrammet, San José, Jonas Berg, UD, Homans, Helgeandsmordet, Östermalm, Jan Mårtensson, Köpmangatan, Gamla, Cléos, Jan Mårtensons Homanböcker, Homansällskap, Jan Mårtensons, Sjöwall, Twitter, Sture Blandin, Loka Brunn, Paris, IS, Homanböcker, Egyptens, Guds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Känd, antikhandlareoch , katt, tarsig an , terrorister
Resume - 04 feb 15 kl. 07:30

Katt tar ton i ny reklamfilm

I veckan rullar reklamfilmen Mjauleluja på tv i hela landet. Syftet är att marknadsföra kattmatspruducenten Mjaus nya specialfoder till kastrerade katter..

Aftonbladet - 26 aug 17 kl. 04:00

En cool katt tar priset

Skånskan - 26 feb 17 kl. 17:53

Hundvännen som gav ut fotobok om kattälskare

Malmö Fotografen Julia Lindemalm började att fotografera vilda djur i djurparker, för att försöka förstå vårt förhållande till dem.
Via tigerägare i Texas gick hon sedan vidare till betydligt mindre kattdjur.
Nyligen släppte hon boken Katt People, där hon porträtterar kattälskare och deras husdjur.

Nyheter 24 - 17 jul 12 kl. 20:49

Hotades med böter efter bortsprungen-katt-lappar


Marina Walströms katt Medora sprang bort och Marina satte upp lappar i grannhuset. Det ledde till bråk med bostadsrättsföreningen - över lapparna. VÄSTERÅS.

Trelleborgs Allehanda - 04 apr 11 kl. 10:37

Plats för katt

"Se opp för katten!" blir sommarens lustspel med Trelleborgsrevyn.
Ska man tro Nils-Gunnar Snygg, spelande regissör hos Trelleborgsrevyn, är det rena "Grannfejden" över sommarens lustspel på Parken i Trelleborg.

YLE - 30 jun 17 kl. 05:40

Allt fler mårdhundar i farten i Korsholm - kattägare oroliga

För några år sedan blev Mia-Maria Willförs katt ihjälbiten av en mårdhund i Smedsby, Korsholm. Sedan dess har antalet mårdhundar ökat och nu räds smådjursägare att släppa ut sin husdjur på gården. Mårdhunden har blivit en allt vanligare syn i tätorten.

Skånskan - 29 mar 19 kl. 15:00

Han tar täten för sin bygd

HÖÖR Vissa veckor springer han 100 kilometer i veckan, han jobbar 60 timmar i veckan och han tävlingskör motorcykel i 300 kilometers knyck. Men årets Höörsambassadör Lars Hektor beskriver sig ändå som en katt som latar sig så fort han får chansen.Det är löpintresset som lett fram till att den 46-årige Tjörnarpsbon Lars Hektor fått kommunens pris som Årets Höörsambassadör 2018.

Sydsvenskan - 04 maj 11 kl. 00:05

Katt som säger Mao

Saab Automobile tycks ha så många liv att det är förståeligt om gripen byts ut mot en katt på emblemet. En katt som inte säger mjau, utan Mao?
Tja, lite hårdraget tar nu en kommunistdiktatur tag om ratten.

Expressen - 20 sep 11 kl. 17:52

Antikhandlare: Nicolas Cage är vampyr

Nicolas Cage är egentligen inte 47 år - utan en odödlig vampyr. Det menar en antikhandlare som hittat ett närmast identiskt foto av skådespelaren från amerikanska inbördeskriget. .

HBL - 11 feb 13 kl. 18:07

Antikhandlare hävdar att han hittat Mannerheims dödsmask

En finländsk antikhandlare hävdar att han är i besittning av marskalk Mannerheims dödsmask.Gipsmasken, som hittades på vinden hos en familj i Lahtis, ska ha använts som modell för ansiktet på Mannerheimstatyn i Lahtis, enligt butiken Antiikkikeskus Fasetti. En släkting till den person som hittade masken hade förr i tiden ett bronsgjuteri.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 timmar sedan

Rosengård utslaget av Pehrssons Kalmar

FOTBOLL Ex-MFF:aren Magnus Pehrssons Kalmar FF på allsvenskt finbesök.
Då blev det respass för division 2-klubben FC Rosengård 1917 ur Svenska cupen efter förlust med knappa 1-2.– Jag är nöjd med mina spelares insats.

Skånskan - 11 timmar sedan

Genarpsbor luftade åsikter

Genarp Diskussionerna var konstruktiva och lösningsinriktade när tekniska nämnden träffade Genarpsbor under ett öppet möte i Medborgarhuset på onsdagskvällen.
Politikerna visade ett tydligt intresse av att ta tag i de problem som byborna har lyft fram i decennier, som fler bostäder, ett nytt centrum och bättre kommunikationer samt infrastruktur.Byborna vill att kommunen tar krafttag när det gäller att få byggherrar att satsa i Genarp.

Skånskan - 11 timmar sedan

Matnatten förförde gästerna med smaker

lund Krogarna i Lund öppnade på onsdagskvällen portarna på vid gavel för arrangemanget Matnatten. 400 Lundabor och tillresta gick från ställe till ställe för att avnjuta olika specialiteter och ta ett och annat glas.– Det är ett jättebra koncept.

Skånskan - 13 timmar sedan

Kolonistuga står i lågor

Trelleborg En brand utbröt i en kolonistuga på Maskingatan i Trelleborg under onsdagskvällen.Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 19 37. Enligt larmet brinner det i en kolonistuga på Maskingatan i Trelleborg.

Skånskan - 14 timmar sedan

50 blir 40 när vägen går genom tätbebyggt område

Ekeboda En Hörbybo vill i ett medborgarförslag sänka farten i Ekeboda från 50 till 40 och sätta upp skylten ”Lekande barn”.
Kommunstyrelsen går förslagsställaren halvvägs till möte.Förslagsställaren menar att det finns mycket växtlighet på båda sidor av den krokiga vägen förbi Ekeboda handelsträdgård ut mot ridhuset.

Skånskan - 14 timmar sedan

29-åring ny ägare till 20-talshus i Eslöv

Eslöv Stefan Gösta Dennis Dalros, 29, är ny ägare till huset på adressen Selarps Fälad 22 i Eslöv. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 148 kvadratmeter. Säljare är Ulf och Monica Andersson.

Skånskan - 16 timmar sedan

Knivman på lager åtalas

Hörby Den 21-årige man som tidigare i augusti greps av polis på lagret till Hörby lågprisaffär åtalades i Lunds tingsrätt i tisdags för försök till stöld och brott mot knivlagen.
Han ska, enligt stämningsansökan, försökt stjäla två eller tre flak med läsk, och stoppades endast ”på grund av tillfälliga omständigheter” efter att en kund och en butiksanställd upptäckt honom.
Vid gripandet upptäckte polisen att mannen i en väska hade med sig en kniv ”trots att det inte var befogat”.

Skånskan - 16 timmar sedan

Tidigare häktad vill ha pengar

Hörby En 40-årig Hörbybo anhölls den 10 maj i år för mordförsök alternativt grov misshandel i Helsingborg.
Tre dagar senare, den 13 maj, häktades han, ett beslut som upphävdes redan två dagar senare.
Nu har han skickat in en ansökan till Justitiekanslern (JK) om ersättning enligt JK:s praxis eftersom han anser sig ha suttit oskyldigt häktad..

Skånskan - 16 timmar sedan

Påkörd person i Holma

Malmö På onsdag eftermiddag körde en förare på en person vid Shellmacken i Holma, Malmö.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 15 59. Enligt larmet har en person blivit påkörd av en bilförare vid Shellmacken i Holma, Malmö.

Skånskan - 16 timmar sedan

Försökte lura 72-åring

HÖÖR En 72-årig kvinna i Höör har utsatts för ett bedrägeriförsök av en okänd person som kontaktade henne per telefon. Uppringaren påstod att han representerade ett kreditföretag, och att kvinnan hade beviljats ett lån. Han ringde från okänt nummer och ville att hon skulle logga in på sin internetbank.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.