Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 July, 02:58

Expressen - 19 jun 19 kl. 00:50

Ola Binis advokat slår tillbaka mot uppgifternaOla Bini sitter fortfarande fängslad i Equador.Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP ska svensken frågas ut av amerikansk polis.Svenskens advokat Carlos Soria slår dock tillbaka mot uppgiften, i en intervju med SVT. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Binis, Bini, Equador, AP, Carlos Soria, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ola, Binis, advokatslår tillbaka mot , uppgifterna
Expressen - 27 apr 19 kl. 09:38

Svensken Ola Binis nya brev från skräckfängelset

”I ecuadorianska fängelser finns det inga böcker, ingen tv, ingen media”, skriver svenska programmeraren Ola Bini, 36, från fängelset i Quito och sin mörka cell. Fångarna sover ofta med kartong mellan sig själva och betonggolvet – och i början av veckan kollapsade svensken, som är vegetarian, av näringsbrist.  – Den första veckan i det här fängelset levde han egentligen bara på ris och grönsallad, säger Dag Gustafsson, Ola Binis pappa.

Expressen - 13 maj 19 kl. 00:21

Ola Binis nödrop från fängelset: ”Depression”

Svenske Ola Bini har nu suttit i Ecuadorianskt fängelse i över en månad.Och han beskriver själv hur det tär på honom.”Vad jag känner mer än något annat är rädsla, hjälplöshet och hopplöshet.

SVT - 10 jul 19 kl. 09:01

Ola Binis häktningsperiod förlängs med 30 dagar

Senast i morgon torsdag skulle åklagaren ge besked om nästa steg i rättsprocessen mot den svenska programmeraren Ola Bini som misstänks för brott i Ecuador – antingen lägga ned förundersökningen eller väcka åtal. Nu meddelas istället att häktningsperioden förlängs med ytterligare 30 dagar. – Åklagaren greppar efter halmstrån, säger Ola Binis juridiska ombud Thomas Bodström..

Expressen - 15 apr 19 kl. 17:36

Binis advokats ilska – fick inte överklaga

QUITO. Ola Binis advokat besöker honom under måndagsmorgonen, lokal tid, i häktet El Inca. Han säger att överklagan kommer att lämnas in under dagen, trots att de fått beskedet att ingen domare finns på plats för att ta emot den.

Expressen - 18 apr 19 kl. 19:10

Ola Binis, 36, första ord inifrån fängelset

Svenska programmeraren Ola Bini med koppling till Wikileaks och Julian Assange greps på Ecuadors flygplats. Nu har han släppt ett uttalande inifrån fängelset. ”Anklagelserna mot mig bygger på böckerna jag läst och teknologin jag har.

Expressen - 20 apr 19 kl. 17:24

Ola Binis föräldrar kräver att regeringen agerar

Svensken Ola Bini, 36, sitt häktad i Ecuador anklagad för att ha varit en del av en ”spioncentral” i landet.  Nu kräver hans föräldrar att Sverige agerar. ”Vi som svenska medborgare kräver att man från utrikesdepartementet och regeringen nu visar att man inte accepterar att en svensk medborgare behandlas på detta sätt i ett annat land”, skriver föräldrarna i brevet till Utrikesdepartementet, UD, som SVT har tagit del av.

Expressen - 21 jun 19 kl. 16:54

NYHETSDAGEN: Minister stängs av efter angrepp på aktivist • Ola Binis första ord i frihet • SMHI brandvarnar under midsommarhelgen

Den brittiske Tory-ministern Mark Field har stängts av efter att våldsamt ha dragit ut en Greenpeace-aktivist ur rummet under en middag i London. *Svensken Ola Bini har släppts ur häktet i Ecuador. Han har suttit häktad i landet sedan hans vän, Wikileaks-grundaren Julian Assange greps på Ecuadors ambassad i London.

Expressen - 04 jul 19 kl. 12:20

Ola Binis nya hopp: Får hjälp av Bodström

eThomas Bodström kopplas in i fallet med Ola Bini.– Han är helt oskyldig. Går det korrekt till kommer han bli frikänd, säger advokaten.

Expressen - 15 apr 19 kl. 00:01

Restriktionerna i häktet för svenske Ola Bini

QUITO. Svenske programmeraren Ola Binis advokater kommer att överklaga hans häktning under måndagen eller tisdagen. Bini nekar till alla anklagelser, men mår enligt hans advokat under omständigheterna bra.

Expressen - 12 apr 19 kl. 14:53

Svenske Ola Bini gripen i Ecuador

Den svenske programmeraren Ola Bini, 36, anklagas av Ecuadors inrikesminister för att ha försökt underminera landets regering. Han greps i natt på Ecuadors flygplats på väg till Japan. Enligt landets myndigheter har han nära kopplingar till Wikileaks och Julian Assange.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Ung man slagen i huvudet vid rån

En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus av en privatperson på måndagskvällen efter att ha blivit utsatt för ett misstänkt rån i centrala Uppsala, skriver UNT..

Expressen - 1 timme sedan

Var fjärde sjuksköterska jobbar med annat

Var fjärde legitimerad sjuksköterska jobbar inte i den patientnära hälso- och sjukvården i Sverige, enligt siffror från Socialstyrelsen som SVT Nyheter tagit del av..

Expressen - 4 timmar sedan

Viltolycka på E22 – rådjur påkört

Under måndagskvällen blev ett rådjur påkört på E22 sydväst om Norje i Sölvesborgs kommun.Inga personer ska ha blivit skadade vid olyckan, men rådjuret utgör ett trafikhinder på plats. .

Expressen - 4 timmar sedan

Värmebölja på väg: ”Upp till 30 grader”

Packa ner jackan och släng långbyxorna. Nu kommer riktigt varmt väder.– Det kan bli värmebölja med start på onsdag, säger Stig-Arild Fagerli, på väderinstitutet StormGeo..

Expressen - 5 timmar sedan

Mänskliga kvarlevor hittade vid badstrand

Mänskliga kvarlevor har hittats vid en badstrand i Robertsfors, Västerbotten.Stranden är avspärrad för polisutredning..

Expressen - 5 timmar sedan

Polisen varnar för falska 500-sedlar

Under helgen kom flera anmälningar in om att någon betalat med falska 500-sedlar i Malmö.Polisen har sett en ökad aktivitet inom penningförfalskning och varnar nu för sedlar som verkar misstänkta.– Vi har sett viss skill­nad på se­dlarna.

Expressen - 6 timmar sedan

Bilbomb skadar tre personer på fransk militärbas i Mali

En bilbomb har skadat tre personer på den franska militärbasen i Mali, rapporterar AFP. .

Expressen - 6 timmar sedan

Äldre kvinnan misshandlade person – greps av polis

En kvinna i 60-årsåldern misshandlade en person och hotade flera andra.Händelsen inträffade i Värnamo på måndagen och kvinnan har blivit gripen..

Expressen - 6 timmar sedan

Familjen övergav drottningen under fina sommartraditionen

Under många år har den danska kungafamiljen samlats på Gråsten slott för att fira sommaren och ta en familjebild.Men i år lämnades drottning Margrethe nästan ensam, ingen av hennes söner dök upp och inte heller några barnbarn. – Det är av stor betydelse att prins Henrik inte finns med längre.

Expressen - 6 timmar sedan

Hemtjänsten schemalagde en minut för duschning

Hemtjänstpersonalen i Göteborg fick en minut på sig att duscha en kvinna med svåra inkontinensproblem.Trots att personalen drog över tiden hann de inte med duschen innan de tvingades gå vidare.– Det har blivit fel, säger sektorschefen Annika Ljungh i stadsdelen Örgryte-Härlanda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.