Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 15 July, 21:03

Blekinge Läns tidning - 18 jun 19 kl. 21:49

Studie: Allt fler kvinnor gör indiefilmAndelen kvinnor som medverkar bakom kameran vid indiefilmproduktioner har nått rekordhöga nivåer, visar en studie från San Diego State University. Men männen är fortfarande fler än dubbelt så många..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
San Diego State University

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StudieAllt , fler, kvinnor, gör, indiefilm
E24 - 07 dec 15 kl. 10:35

Studie: Fler kvinnor i styrelsen ger starkt lyft i bolagen

Bolag med mer kvinnor i styrelsen har sedan fem år tillbaka levererat 36 procent bättre avkastning än styrelser med mindre mångfald. Det visar statistik från index-leverantören MSCI, skriver Financial Times..

HBL - 24 mar 13 kl. 05:31

Styrelser med fler kvinnor har bättre koll

Utan kvotering växer andelen kvinnor i börsbolagens styrelser långsamt. Samtidigt visar färsk forskning att styrelser med både män och kvinnor lägger stor vikt vid övervakning samtidigt som de kvinnliga chefernas antal växer.  Könsbalans i börsbolagens styrelser har en positiv effekt på styrelsearbetet, visar en färsk rapport skriven av professorn i finansiell ekonomi Karin Thorburn vid Norges handelshögskola.

SR - 23 jun 16 kl. 05:24

Zikavirus gör att fler kvinnor vill göra abort

Zikaviruset, som kan leda till fosterskador, har gjort att fler kvinnor i Latinamerika försöker göra abort. Det här enligt en ny studie i New England journal of Medicine..

Cornucopia - 20 aug 13 kl. 09:15

454 fler kvinnor gör GMU i år

Socialdemokratiska Arbetarbladet i Gävle rapporterar om att fler kvinnor sökt till den militära grundutbildningen GMU i år än tidigare. Hela 20% av ansökningarna ska vara kvinnor, mot 19% förra året. Om detta även gäller de som faktiskt blir antagna så kommer 454 fler kvinnor göra GMU i år.

YLE - 09 mar 16 kl. 13:54

Fler kvinnor i byggbranschen - färre mögelskolor?

Fler kvinnor i byggbranschen kunde få antalet byggfel att minska, hävdar Niclas Isaksson, lektor i husteknik. Branschen är fortfarande väldigt mansdominerad, men på byggnadsutbildningarna uppfattar ändå flickorna och pojkarna varandra som jämlika. Yle Nyheter rapporterade nyligen om att sexuella trakasserier är vanliga i byggbranschen.

YLE - 08 mar 17 kl. 10:46

Aktivt arbete ger fler kvinnor i styrelserna

Det rör på sig i styrelsevärlden, den tidigare mansdominerade arenan får fler och fler kvinnliga ledamöter. Det blir mer balans i arbetet med jämställdhet, säger Pia Simons som är rutinerad styrelseledamot. I Finland var det i genomsnitt 30 procent kvinnor i börsbolagens styrelser år 2016.

BT - 01 sep 11 kl. 12:42

Fokus på kompetens ger fler kvinnor i toppen

Släpp frågan om kön när det gäller representation i bolagsstyrelser. Fokusera istället på kompetens, så blir det på naturlig väg fler kvinnor. Bland annat därför att kvinnor är mer välutbildade, menar Daniel Yar Hamidi.

Barometern - 24 sep 14 kl. 08:29

Fler kvinnor tar plats i fullmäktige

De flesta välbekanta men över 20 nya ansikten.
Fler kvinnor kommer in i nya fullmäktige än i dag. 22 kvinnor och 27 män blir det i nya kommunfullmäktige som sammanträder första gången i oktober.

DalaDemokraten - 06 nov 15 kl. 05:30

Centerkvinnor: "Fler kvinnor med makt är ett måste för ett hållbart klimat"

Kvinnor och barn drabbas i regel som hårdast av klimatförändringarna. Ändå är kvinnor underrepresenterade på toppositioner i klimatförhandlingarna. Utan att inkludera kvinnor och flickor kan vi aldrig nå hållbar framgång i miljöfrågor.

Cornucopia - 08 mar 15 kl. 14:57

Gubbfläsket - allt fler kvinnor är chefer

I takt med att gubbfläsket av äldre män lämnar yrkeslivet blir allt fler kvinnor chefer. I aktuell takt kommer ca 50% av alla chefer vara kvinnliga chefer inom 18 år, men antagligen går det snabbare när proppen går ut och det sk köttberget från 40- och 50-talet lämnar.

Alla siffror avser 2013 om inget annat anges, och här hämtade från SCB:s yrkesregister.

YLE - 11 apr 17 kl. 07:56

S:t Karins nya fullmäktige unikt i Egentliga Finland - fler kvinnor än män

Andelen kvinnor i stads- och kommunfullmäktigen i Egentliga Finland är en hårsmån större än landets medeltal. Men bara i S:t Karins är kvinnorna i fullmäktige fler än männen. I hela Finland är andelen kvinnliga invalda 39 procent, i Egentliga Finland 40 procent.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Ståhls uppvisning – fyra i rad över 70 meter

Fyra kast i rad över 70 meter. Daniel Ståhl fortsätter att visa storform inför friidrotts-VM i höst..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Dubbla livstidsstraff för bilattack

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Konfliktskadad turism ska räddas av gratisboende

När folk inte vill ha det du försöker sälja – ge bort det! Så resonerar i alla fall boende i Georgiens huvudstad Tblisi, som oroas av att landets färska och bräckliga popularitet hos turisterna ska sjunka på grund av fejden med Ryssland och att ekonomin ska bli lidande..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Frustrerad Bengtsson rev ut sig

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Daniel är redo att trampa i gång festen

Östersjöfestivalen är ett stort pussel att lägga. 200 000 besökare väntas, 3 000 koppar kaffe ska kokas och elcykeln ska vara laddad. Daniel Svensson är spindeln i nätet.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Kan du slå festivalgeneralen?

Hur bra koll har festivalgeneralen på artisterna som kommer till Östersjöfestivalen och allt runtomkring? BLT tog pulsen på Daniel Svensson. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Mulla Krekar dömd till tolv års fängelse

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Mikael Ymer vidare i Båstad

Mikael Ymer är vidare till andra omgången i Båstads ATP-turnering. Den svenske 20-åringen slog spanjoren Alejandro Davidovich Fokina över tre set med siffrorna 4–6, 7–5, 6–0..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nytt kontrakt för Burakovsky

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Stora vapenbeslag hos högerextremister

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.