DN > Nyheter

Monday, 15 July, 20:51

DN - 18 jun 19 kl. 21:31

Greta Thurfjell: Varför ser inte tv-serieskaparna det som fansen ser?
Läs mer på DN
Läs mer om:
Thurfjell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greta, ThurfjellVarför , serinte , tv-serieskaparnadet som , fansen, ser
Cornucopia - 20 maj 19 kl. 22:23

SPOILERS GoT: Värdig avslutning på nio år

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES.

Trots brister avrundade Game of Thrones med ett värdigt sista avsnitt, som avslutade nio år och åtta säsonger av teve. Den snabbt fallande berättarkvaliteten i de två sista säsongerna kan nog härledas till brist på litterär förlaga, samt att serieskaparna helt enkelt tröttnat och ville vidare till nya projekt, som Disneys mer lukrativa Star Wars.

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 15 kl. 04:00

Teveserierna tar över

När Jane Campion gjorde tv-serien ”Top of the lake” såg många det som den definitiva utmaningen av spelfilmen som den rörliga bildens högsta konstform. En auteur och Cannes-vinnare – för ”Pianot” 1993 – bytte format utan att förlora sin konstnärliga identitet, och vann en ny publik.”Top of the lake” innebar också ett genombrott för tv-serierna på prestigefilmfestivaler: den visades i sin helhet på både Sundance och Berlin.

SmålandsPosten - 11 jul 14 kl. 06:22

Frihet i serietecknarklubben

Att lära sig hur man kan teckna serier på olika sätt och hur idéer till en serie kan väckas. Det är syftet med Växjös serieklubb som började i onsdags i Det fria ordets hus i Växjö. Det är serieskaparna Hanna Petersson och Åskar Lilja som leder Växjös serieklubb.

City - 14 mar 11 kl. 10:58

Serieboomen slår alla rekord

Foto: Joanna HellgrenJoanna Hellgren är serietecknare och bor i Stockholm. Hon är en av alla de kvinnor som gav ut seriealbum förra året. Att det skett en serieboom i Sverige de senaste åren är det få som har undgått.

Sydsvenskan - 21 jan 12 kl. 06:30

Efterlyses: Humor och skruv

I en parallell verklighet - som brukligt med parallella verkligheter en lite mer monokrom och lite m?
I en parallell verklighet ? som brukligt med parallella verkligheter en lite mer monokrom och lite mer pastellfärgad än vår ?

Skånskan - 04 okt 15 kl. 14:00

Fyra frågor om författarfestival

Kultur och Nöje Festival
Fyra frågor till bibliotekarien Christoffer Frostgård som är en av de ansvariga för Författarfestivalen som pågår på olika bibliotek runt om i Malmö under hela oktober.
Varför en författarfestival?– För att litteraturen ska få ta plats på flera bibliotek runt om i Malmö.

Skånskan - 16 mar 16 kl. 10:00

Utvandrarna blir science fiction

Skånska debutanter Vilhelm Mobergs Utvandrarepos som science fiction. Så kan man beskriva Johan Jergner-Ekervik och Frida Ulvegrens serietrilogi Jannah. I dag är det release i Göteborg och på lördag 19 mars i Malmö för del ett, Sista året på jorden.

Skånskan - 02 apr 17 kl. 15:13

Seriefest som växer

MALMÖ Det var tredje året i rad som populära Malmös Seriefest arrangerades i helgen.
En festival som bara växer och växer och även i år fyllde stadsbiblioteket med unga serietecknare som fick chans att visa upp det de gör. ERWP.

DN - 12 jan 18 kl. 09:26

Nostalgin har gått från mys till obehag

När samtiden blir alltför obegriplig blickar serieskaparna bakåt. Kerstin Gezelius ser hur true crime-serien ”Wormwood” och andra paranoida serier hjälper oss att se sanningen i vitögat..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Polisens batongslag utreds inte: ”Ser inte att det träffar”

Efter ett fotbollsderby i maj anmälde Polisen ett batongslag mot en supporter och en polismans uttalande om att bryta fingret på en person, händelser som finns med på film.  Ingen förundersökning startades. – Vi såg att visst, polisen hade sin batong i handen, men att han träffade kunde vi inte se, säger chefsåklagare Elisabeth Brandt..

DN - 4 timmar sedan

Tahar Rahim ska spela fransk seriemördare

Netflix och BBC har slagit sina påsar ihop och samproducerar den kommande BBC-serien ”The serpent”, enligt Variety..

DN - 5 timmar sedan

Köpcentrum utrymt efter blixtnedslag

Haninge centrum fick under måndagen utrymma efter att blixten slagit ut larmfunktionen i köpcentret. Hela centrumet har fått stänga tills felet är åtgärdat..

DN - 7 timmar sedan

Bekräftat: Flygplanets vinge bröts i luften

Statens haverikommission säger till DN att delar av en vinge bröts sönder i luften..

DN - 7 timmar sedan

Brolyftet försenat på grund av blåsigt väder

Det stora brolyftet på Getingmidjan försenas nu på grund av blåsigt väder. Tidigast tisdag kan det mest kritiska momentet utföras enligt Trafikverket..

DN - 9 timmar sedan

Scenrecension: Spridda fniss när Stefan och Krister dammar av gammal succé

Att kalla Vallarnafarsen ”Stulen kärlek” för en comeback för den klassiska buskisduon är en sanning med modifikation, skriver Isa Andersson. .

DN - 11 timmar sedan

Detta vet vi om flygplansolyckan i Umeå

Flygplanskraschen som krävde nio fallskärmshoppares liv utanför Umeå på söndagen är en av de värsta flygolyckorna som inträffat i Sverige. Det finns ännu ingen förklaring till olyckan, men det här vet vi om vad som hände.   .

DN - 13 timmar sedan

Sjöhästen i hjärnan också viktig för planering

Hippocampus drabbas mycket tidigt vid Alzheimers sjukdom. Forskare har för första gången visat att den delen av hjärnan är viktig när vi planerar våra handlingar..

DN - 15 timmar sedan

Misstänkt mord i Ockelbo – man gripen

En man har gripits misstänkt för att ha mördat en kvinna i Ockelbo..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.