DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 17:57

DI - 18 jun 19 kl. 21:29

Oljepriset lyfter på förnyat handelshoppOljepriset stiger på tisdagen efter att ett uttalande från president Donald Trump om att handelssamtalen med Kina kan vara på väg att återupptas..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Donald Trump, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljepriset, lyfter, förnyat, handelshopp
DI - 14 sep 18 kl. 11:05

Handelshopp lyfter europeiska börser

Förhoppningar om nya handelssamtal mellan USA och Kina lyfter de europeiska börserna. Men USA:s president Donald Trump tonar ner uppgifterna..

DI - 15 nov 13 kl. 07:42

Asienbörser: Tokyo lyfter

De asiatiska steg brant på fredagen sedan de stora amerikanska börsindexen nått rekordnivåer i spåren av Fedchefskandidaten Janet Yellens duvaktiga uttalanden. En svagare japansk yen och förnyat hopp om reformer i Kina eldade på utvecklingen..

DI - 20 jun 16 kl. 07:02

Räntor och valutor: Ökad riskaptit lyfter pundet

Asienbörserna stiger, USA-räntorna är upp och det brittiska pundet stärks kraftigt efter att stanna-sidan fått förnyat momentum i opinionen inför torsdagens folkomröstning om Storbritanniens EU-medlemskap. Samtidigt försvagas den japanska yenen med det bättre riskaptiten..

DI - 03 apr 19 kl. 06:29

Morgonkoll: Nya hopp i handelssamtalen lyfter börserna i Asien

De asiatiska börserna stiger på förnyat hopp om ett stundande handelsavtal mellan kina och USA. De kinesiska fastlandsbörserna sackar dock efter medan Seoulbörsen tar täten..

DI - 04 mar 19 kl. 06:28

Morgonkoll: Nytt handelshopp lyfter Asienbörserna

De kinesiska börserna leder en bred uppgång i Asien på måndagsmorgonen på ny handelsoptimism. Även dollarn och oljan handlas högre..

DI - 16 jan 15 kl. 15:48

Formpipe lyfter på förnyat avtal

Programvarubolaget Formpipe har fått förnyade avtal från det danska jordbruksverket till ett affärsvärde uppgående till 250 miljoner kronor över en fyraårsperiod. Aktien stiger..

Affärsvärlden - 18 dec 15 kl. 07:22

Tungt fall på Wall Street

USA-börserna föll tillbaka på torsdagen. Ett förnyat tryck nedåt i oljepriset pressade tillbaka indexen med energi och råvarurelaterade aktier i täten..

Kristianstadsbladet - 07 nov 12 kl. 07:54

Obama: "Vi har en svår väg att gå"

Barack Obama har vunnit presidentvalet i USA. Rivalen Mitt Romney har erkänt sig besegrad. - I natt i detta val har ni, USA:s folk, påmint oss om att det är en svår väg vi har att gå, säger Obama under sitt segertal.

SvD - 28 apr 14 kl. 08:30

Pfizer bekräftar bud på Astra Zeneca – aktien rusar

Pfizer gör ett förnyat försök att köpa sin brittiska branschkollega, Astra Zeneca. Aktien lyfter med cirka 13 procent i öppningshandeln på måndagens Stockholmsbörs och landar på cirka 513 kronor..

Sydsvenskan - 11 mar 16 kl. 11:38

Felsteg nu och Redhawks rasar ut för stupet

Skilsmässan mellan Björn Hellkvist och Malmö Redhawks är ingen sensation. Vem som får det framtida huvudansvaret som tränare är en av de viktigaste frågorna för klubben under 2000-talet. Definitivt en ödesfråga, ett felsteg och Redhawks kan halka ut för stupet igen.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Ännu en tung rapportdag sänker Stockholmsbörsen

Rapporterande storbolag som Nordea och Essity tyngde Stockholmsbörsen som går mot en stängning neråt på torsdagen. Det är tredje dagen i rad som börsen slutar på minus i rapportfloden..

DI - 45 minuter sedan

Spotlightbolag rusar över 60 procent

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusar med över 60 procent på torsdagen efter att man meddelat positiva resultat från en fas 1/2-studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer..

DI - 1 timme sedan

Vinden har vänt – Electrolux ska upp på börsen

Electrolux rapport för det andra kvartalet visar att vitvarubolaget har vind i seglen. Aktien bör därför ha mer att ge. .

DI - 1 timme sedan

EU vill pressa Polen, Ungern med hot om indragna EU-pengar

Det finns ett starkt stöd bland många EU-länder för att villkora EU-stöd till att medlemsländer upprätthåller rättsstatens principer..

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Mulen nederländsk himmel skuggar Betsson

Den omreglerade svenska marknaden och större tydlighet om den blivande omreglerade nederländska marknaden är i fokus när Betsson visar korten på fredag..

DI - 1 timme sedan

Mantex får OBS-status på First North efter rapport

Nasdaq First North har satt observationsstatus på Mantex efter bolaget i sin rapport på torsdagsmorgonen meddelat om sin finansiella situation..

DI - 1 timme sedan

Martin Lundstedt har köpt Volvo-aktier för 1,5 miljoner

Lastbilskoncernen AB Volvos vd Martin Lundstedt har på torsdagen köpt 10.600 aktier i bolaget för totalt 1,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 1 timme sedan

Grönt ljus för statens första gröna obligation

Senast nästa år ska staten ge ut så kallade gröna obligationer för att skynda på den gröna omställningen och uppnå hållbarhetsmålen.  ”Finansmarknaden ska bidra till en hållbar utveckling”, säger finansmarknadsminister och Miljöpartiets språkrör Per Bolund..

DI - 1 timme sedan

Wall Street: Netflix rasar på sjunkande USA-börser

De ledande börserna i New York öppnade marginellt nedåt på torsdagen då rapportfloden fortsatte att strömma, samtidigt som handelskonflikten mellan USA och Kina tagit ny fart. .

DI - 1 timme sedan

Volvos vd: ”Signaler tyder på avmattning”

AB Volvos lönsamhet fortsatte stiga kraftigt i det andra kvartalet och för sjätte kvartalet i följd var koncernens rörelseresultat högre än aktiemarknadens förväntningar.  Svag orderingång pressar dock aktien på börsen. ”Ett kvalitetsbolag som Volvo ska klara cykliska nedgångar”, säger vd Martin Lundstedt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.