YLE > Finland

Saturday, 20 July, 04:56

YLE - 18 jun 19 kl. 19:30

Vårdsektorn har svårt att hitta sommarvikarier - "det är som om sjukskötarna försvinner"Att hitta sommarvikarier inom vården har blivit allt knepigare och konkurrensen är hård. I Sydösterbotten och Österbotten började man värva vikarier för sjukskötare och närvårdare redan i höstas..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sydösterbotten, Österbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdsektornhar , svårtatt , hitta, sommarvikarierdet är som , om sjukskötarna försvinner
News55 - 04 maj 17 kl. 10:29

Arbetslösa ratar äldrevården

Att hitta vikarier till sommaren är svårt för företagen inom vård och omsorg. Även om kraven är låga lockar det inte arbetslösa att söka sig till vårdsektorn. Motala kommun har nu tagit saken i egna händer och anordnar möten med arbetssökande varje vecka i jakten att få tag i sommarvikarier.

Nerikes Allehanda - 09 okt 14 kl. 05:15

Stopp för vinster i välfärden 2018?

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt log som en sol. Folkpartiledaren Jan Björklund blängde ilsket. Ungefär så såg det ut när överenskommelsen om vinster i välfärden presenterades på måndagen.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

HBL - 29 jun 12 kl. 23:06

Spanska sjuksystrar tar sikte på Kotka

65 spanska sjuksköterskor intensivstuderar just nu finska för att i slutet av året börja jobba i Kotka. Eurokrisen i Spanien har därmed en oväntad effekt på den finländska vårdsektorn.Tre års sjuksköterskestudier verkade inte leda 23-åriga Ainhoa Hoyo någon vart.

YLE - 18 sep 13 kl. 04:30

Valfrihet öppnar upp vårddata

Valfriheten inom vården ökar. Från och med början av nästa år kan man fritt välja hälsostation och enhet inom specialsjukvård oberoende av var man är bosatt. Medborgarna behöver mera kunskap för att fatta upplysta vårdbeslut - myndigheterna vill öppna mer infromation på webben.

YLE - 13 jan 14 kl. 17:41

Välj yrke med hjärtat - även i framtiden

Näringslivets forskningsanstalt Etla har idag publicerat en rapport enligt vilken en tredjedel av dagens jobb kommer att försvinna under de kommande 20 åren. Datorstyrd teknologi ska ersätta människa i framför allt lågavlönade arbeten utförda av lågutbildad personal. Visst kommer arbetslivet att förändras i framtiden, det håller Sara Åström, karriärvägledare vid Arcada i Helsingfors, med om.

HBL - 25 apr 14 kl. 15:43

Välmående kan skapas på många sätt

BORGÅ. Studerande vid Laurea har kläckt idéer som kan ge Borgåborna ökat välmående och samtidigt ge företagare sysselsättning.
Efter ett innovationsläger som pågått i två hela dygn var tolv Laurea-studerande i går redo att presentera sina innovationer för varandra och för en enväldig jury.

Nya Wermlands Tidningen - 10 jun 17 kl. 06:00

Valfrihet och ökad tillgänglighet

Genom att återinföra vårdbiträden inom sjukvården skulle fler människor kunna hitta sitt första arbete inom vårdsektorn och dessutom skulle såväl undersköterskor som sjuksköterskor få en välkommen avlastning i sitt dagliga jobb, skriver Jane Larsson..

VA - 13 apr 18 kl. 15:22

Visas upp i april: Här är tekniken som ska höja kvaliteten på svenska sjukhus

Hospital DMD, en helt ny skärmlösning för sjukhuset, kommer att visas i AMAB:s monter på Vitalis i april.  ”Vi ser gärna många besökare för att kunna hitta intressanta pilotprojekt med olika verksamheter inom vårdsektorn i Norden”, säger Kim Myrin. .

PrivataAffärer - 13 aug 18 kl. 06:00

Hernhag: Det bästa på börsen utifrån strukturell tillväxt

De bästa bolagen menar jag är de som gynnas av att branschens strukturer förändras på grund av exempelvis moderniseringar, IT, krav på miljövänligare teknik eller allmänt ökande behov. Ett exempel på en bransch som möter det sistnämnda är vårdsektorn, som därför borde vara en bra framtidsbransch. Problemet är att efterfrågan på och konkurrensen om kvalificerad arbetskraft driver upp lönerna för vårdpersonalen, vilket är bra för dem men det tynger vårdbemannare som Dedicare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Rädsla, oro och sorg - de här och många andra känslor kan klimatångesten väcka hos oss

Klimatångesten blir allt vanligare. Känslorna varierar från mildare oro till ett mera närvarande ångesttillstånd. I värsta fall kan ångesten leda till tvångsmässigt beteende, något som också kan kallas klimatortorexi.

YLE - 9 timmar sedan

HFD går emot Migri och förvaltningsdomstolen: Könsstympning grund för asyl, somalisk mamma och barn får ny behandling

En somaliska mamma och hennes dotter bör få sitt fall prövat av Migri på nytt och då ska risken för könsstympning utgöra grunden för ett asylbeslut, fastslår Högsta förvaltningsdomstolen i ett uppmärksammat utslag den här veckan. HFD kullkastar med utslaget Migris och förvaltningsdomstolens tidigare asylavslag..

YLE - 11 timmar sedan

Projektet Raseborgs å kan hämta kräftorna tillbaka – översvämningarna är Raseborgsåns största problem

Översvämningarna kring Raseborgsån är ett stort problem för åns välmående. Raseborgs miljöbyrås projekt Raseborg å ska minska på fosforbelastningen. Snart kanske kräftorna trivs i ån igen..

YLE - 11 timmar sedan

Bussar ersätter rälsbussen mellan Hangö och Karis under veckoslutet

Kvällens sista turer på lördag (20.7) och alla turer på söndag (21.7) mellan Karis och Hangö ersätts med bussar..

YLE - 13 timmar sedan

Ny app ska hjälpa kunder spåra sitt klimatavtryck: "Klimatfrågor lika viktiga som social- och hälsovårdsfrågor för våra kunder"

Den största delen av Finlands klimatpåverkan kommer från hushållen. S-gruppen har utvecklat en app med vilken deras kunder kan spåra klimatavtrycket efter sina inköp..

YLE - 14 timmar sedan

“Vi vill visa allt som är osynligt i Raseborg” - unga arrangörer kontaktade föreningar som nu visar vad de erbjuder

Man måste ta saken i egna händer och se till att det finns något att göra. Det säger Nizar Ben Othman och Jonas Grönqvist som samlar föreningar i Stallörsparken i Ekenäs..

YLE - 14 timmar sedan

I början av nästa vecka blir det riktigt hett – till och med 27 grader i Sydvästra Finland

Värmen fortsätter efter veckoslutet in i nästa vecka. För måndagen och tisdagen utlovas 25 grader i Kittilä, och till och med 24 grader så långt upp som i Enare..

YLE - 15 timmar sedan

Hållbarhet och rymdteknologi har aldrig sett så här bra ut - Helsinki Fashion Week är en föregångare inom modeindustrin

Helsinki Fashion Week är världens mest hållbara modevecka och också den enda som till 100% baserar sig på cirkulär ekonomi. Material och innovationer tas till och med från rymdteknologi..

YLE - 18 timmar sedan

Utsläppen från fiskodling har minskat: "Inhemskt odlad fisk ett bra alternativ ur en miljösynvinkel"

Färsk forskning visar att utsläppsmängderna från fiskodlingarna har minskat. Enligt en ny rapport från Naturresursinstitutet har utsläppen minskat med cirka 70 procent sedan 1990-talet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.