Expressen > Nyheter

Sunday, 21 July, 07:18

Expressen - 18 jun 19 kl. 19:30

Återvändare utbildade barn på svensk friskolaMuslimska Vetenskapsskolans vd omhändertogs av Säkerhetspolisen som ett hot mot rikets säkerhet.Expressen kan nu tillsammans med Doku avslöja att minst fyra återvändare från krigets Syrien fått arbete på samma skola.Ytterligare sju anställda har under de senaste åren kunnat knytas till den våldsbejakande extremistiska miljö som Säkerhetspolisen håller ett vakande öga över.Sven-Erik Berg, skolchef på Vetenskapsskolan i Göteborg, försvarar sig:– Vi har en väldigt tydlig värdegrund, säger han..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Vetenskapsskolans, Säkerhetspolisen, Doku, Syrien, Erik Berg, Vetenskapsskolan, Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återvändare, utbildade, barnpå svensk , friskola
Skånskan - 05 apr 19 kl. 09:00

Kräver nu riktlinjer för IS-återvändare

KÄVLINGE/STAFFANSTORP Staffanstorps beslut att neka IS-återvändare ekonomiskt bistånd tas emot med både förståelse och kritik i Kävlinge.
Politikerna kräver nu att regeringen tar fram riktlinjer för hur kommunerna ska agera.– Vi behöver alla hjälp och information kring hur vi ska agera om det dyker upp en IS-resenär som har begått grova krigsförbrytelser till vår kommun, menar kommunalrådet Pia Almström.

DN - 24 apr 19 kl. 06:30

”Barn till IS-återvändare som är i Sverige kan omhändertas”

Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S): Regeringens bedömning är att LVU ger stöd för beslut att omhänderta barn till IS-återvändare..

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 15 kl. 19:48

Återvändare oroar

På dagen ett år efter Rysslands annektering av Krim släpper Säpo en årsrapport där det ryska spionaget i Sverige beskrivs som allt mer omfattande. Det är det största underrättelsehotet mot Sverige. Det allvarligaste terrorhotet är en följd av Syrienkriget och Islamiska statens framfart.

Sydsvenskan - 18 mar 15 kl. 19:48

Återvändare oroar

På dagen ett år efter Rysslands annektering av Krim släpper Säpo en årsrapport där det ryska spionaget i Sverige beskrivs som allt mer omfattande. Det är det största underrättelsehotet mot Sverige. Det allvarligaste terrorhotet är en följd av Syrienkriget och Islamiska statens framfart.

SvD - 02 maj 16 kl. 12:36

”Inför obligatoriska samtal med Säpo för IS-återvändare”

I dag kan Säpo bara kalla IS-återvändare till förhör om det öppnats en förundersökning kring ett brott där de figurerar i utredningen. Vi anser att Säpo måste ha större befogenhet att kalla återvändare till obligatoriska samtal. Det skriver Liberalernas Roger Haddad och Birgitta Ohlsson..

SVT - 16 mar 17 kl. 13:11

Magnus Ranstorp: Återvändare är mycket farliga individer

Säpo varnar för att färre IS-resenärer och fler återvändare ökar risken för terrordåd i Sverige. Myndigheten får medhåll av terrorexperten Magnus Ranstorp. – Återvändare är mycket farliga individer, säger han..

Dagens PS - 10 apr 19 kl. 14:37

Dagens virala: Budget, sena skattepengar och IS-återvändare

Dagens PS samlar nätets trendande snackisar och hetaste artiklar inom affärer och näringsliv. Dagen har dominerats av den nya vårändringsbudgeten, CSN:s misstag med deklarationen och Säpos lista över kommuner som kan behöva ta emot IS-återvändare. Mest sökta på Google Skattebetalare snuvas på återbäring i april – DagensPS Efter en grov miss av CSN kan nu flera tusen svenskar få vänta på skatteåterbäringen.

BT - 02 dec 14 kl. 11:06

Återvändare straffas i Eritrea

Eritreaner som flyr militärtjänst och söker asyl i exempelvis Norden kan räkna med straff om de återvänder hem. Det bekräftar landets chargé d'affaires i Stockholm, Yonas Manna Bairu, i en intervju.Enligt Yonas Manna Bairu ställs de inför en civil eller militär domstol.

Expressen - 01 okt 17 kl. 11:49

Antalet IS-återvändare minskar kraftigt

Antalet IS-krigare som återvänder till Sverige minskar kraftigt.De fem städer varifrån flest IS-krigare rest har de senaste månaderna bara haft enstaka – eller inga – återvändare.Men terrorexperter varnar för att avfärda hotet.

Regeringen - 15 apr 16 kl. 09:27

Uppdrag till Säkerhetspolisen att redovisa hur myndigheten kan intensifiera sitt arbete mot återvändare

Regeringen uppdrar åt Säkerhetspolisen att redogöra för hur myndigheten kan intensifiera sitt arbete mot återvändare, det vill säga personer som återvänder till Sverige efter att ha rest till konfliktområden i terrorismsyfte..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: Stort gäng stormade klubb • Flygjättar stoppar resor till Egypten • Carl Bildts pik mot Trump

17 personer stormade under natten en nattklubb i centrala Stockholm. Polisen utgår från att det var samordnat.British Airways och Lufthansa ställer in sina flygningar till Egyptens huvudstad Kairo efter larm om förhöjd risk för terror.

Expressen - 15 minuter sedan

Polisen ber om hjälp – med buskörande mopedister

Trimmade mopeder, störande ljud och livsfarlig buskörningar. Det har nu blivit ett samhällsproblem i byn Källby. Nu går polisen ut och efterlyser information om vilka ungdomarna är – för att få stopp på problemet.

Expressen - 45 minuter sedan

Stora skogsbränder härjar i Portugal

Över 1 000 brandmän har kallats in för att bekämpa en rad skogsbränder i Portugal.Under söndagsmorgonen brinner det på tre större områden i centrala delarna av landet.Hittills har minst en person skadats allvarligt..

Expressen - 1 timme sedan

Ivankas hemliga familjeönskan avslöjad i ny bok

I en ny bok beskrivs Ivanka Trump frostiga relation till sina föräldrar.Även hennes make Jared Kushners förhållande till sin pappa Charles Kushner får stort utrymme.  En relation som formats av fängelsedomar, relationskrav och benfast lojalitet.

Expressen - 3 timmar sedan

Nattklubb stormad i Stockholm – 20-tal personer trängde sig in

17 personer stormade under natten en nattklubb i centrala Stockholm.– Det verkar vara någon form av samlad aktion. Det har kommit ett gäng personer och träng sig in, säger Peter Asp på Stockholmspolisen.

Expressen - 6 timmar sedan

Stad i USA förbjuder könsspecifika ord

Ord som brandman, gravid kvinna och bror stoppas i staden Berkeley i USA.De ersätts i stället av mer könsneutrala varianter. – Kvinnor och icke-binära personer är lika förtjänta av representation, säger den lokala politikern Rigel Robinson enligt Independent..

Expressen - 6 timmar sedan

Gina Azaric, 50, ska vässa Telias skamfilade rykte

Kommunikationsjätten Telia Sverige har en ny marknadschef: Gina Azaric, 50.Hon kommer närmast från kosmetikakedjan Kicks, men har tidigare varit med och byggt upp mobiloperatören Tre.Själv är hon kund hos Halebop och saknar fast telefoni..

Expressen - 8 timmar sedan

Larm om kraftig smäll i Malmö

Under lördagskvällen fick polisen flera samtal från uppringare som hade hört en kraftig smäll i Malmö.– Vi är på väg ut för att kontrollera uppgifterna, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen vid region Syd. .

Expressen - 8 timmar sedan

Missfärgat vatten i kommunen: ”Undvik vittvätt”

I samband en brand i Emmaboda kommun steg vattenförbrukningen markant.Som konsekvens har nu vattnet missfärgats.Kommunen har skickat ut ett pressmeddelande med tipset: ”Undvik vittvätt de kommande dagarna”.

Expressen - 9 timmar sedan

Befarad drunkning i Dalarna

En person ska ha varit saknad i en timma efter en befarad drunkning i Dalarna, skriver DT.Larmet ska ha kommit efter att ett sällskap om tre fiskat vid Rogsjön i Falu kommun, enligt tidningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.