DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 18:22

DI - 18 jun 19 kl. 19:02

Äntligen ordning i Swedbanks styrelseDet är väl känt att storägarna i Swedbank genom valberedningen har gjort ett katastrofalt ägarstyrningsarbete de senaste åren.  Valberedningen har inte agerat tillräckligt kraftfullt, i flera fall agerat alldeles för senfärdigt och dessutom gjort högst tveksamma rekryteringar. Ett exempel är den förre finansmarknadsministern Peter Norman..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbanks, Swedbank, Peter Norman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äntligen, ordningi , Swedbanks, styrelse
Affärsvärlden - 25 jan 12 kl. 08:25

Hon kan ta plats i Swedbanks styrelse

Här är valberedningens förslag till ledamöter i Swedbanks styrelse. Ett namn är nytt..

Affärsvärlden - 13 mar 14 kl. 09:35

Swedbanks styrelse vill ha återköpsmandat

För 2013 har Swedbanks styrelse föreslagit en utdelning om 11,1 miljarder kronor men banken ruvar trots det på för mycket pengar..

Realtid - 20 feb 17 kl. 08:36

Nya namn till Swedbanks styrelse

Tele2:s tidigare vd Mats Granryd är en av fyra nya styrelseledamöter i Swedbanks styrelse. Göran Hedman, Pia Rudengren och Karl-Henrik Sundström lämnar..

DI - 09 jan 19 kl. 13:17

Annika Poutiainen lämnar Swedbanks styrelse

Annika Poutiainen lämnar storbanken Swedbanks styrelse med omedelbar verkan. Bakgrunden till beslutet är att Nämnden för svensk redovisningstillsyn, där Annika Poutiainen är ordförande, tar över helhetsansvaret för redovisningstillsynen i Sverige..

SR - 28 feb 19 kl. 15:52

Ministern kritiserar Swedbanks styrelse

Efter avslöjandena angående Swedbank om misstänkt penningtvätt i Baltikum: Finansmarknadsminister Per Bolund kallar till sig Finansinspektionens chef efter kritik om att myndigheten varit för passiv – och riktar också hård kritik mot Swedbanks styrelse, som han tycker varit tyst och inte visat tillräcklig öppenhet..

DI - 15 mar 19 kl. 14:48

Swedbanks styrelse visste om att Bonnesen mörkade rapport

Centralt placerade källor uppger för Di att Swedbanks styrelse i höstas tog del av den interna granskningsrapport som bland annat visade att 80 miljarder kronor slussats mellan misstänkta kunder i Swedbank och Danske Bank. Swedbank avböjer att kommentera uppgifterna..

Realtid - 15 mar 19 kl. 16:11

Swedbanks styrelse fick intern rapport om penningtvätt i höstas

Swedbanks styrelse tog i höstas del av en intern granskningsrapport. Den visar bland annat att 80 miljarder kronor har slussats mellan misstänkta kunder i Swedbank och Danske Bank. Detta skriver Dagens Industri..

Expressen - 22 mar 19 kl. 07:04

Swedbanks styrelse: Fortsatt förtroende för vd

Swedbanks styrelse har fortsatt förtroende för vd:n Birgitte Bonnesen – trots uppgifterna om penningtvätt.Det visar en ny rapport..

DI - 28 mar 19 kl. 14:16

Swedbanks styrelse väljs om

Swedbanks styrelse väljs om på stämman och till bankens ordförande väljs Lars Idermark. .

Realtid - 29 mar 19 kl. 08:52

Swedbanks styrelse riskerar skadestånd

Trots att  Swedbanks styrelse fick ansvarsfrihet av stämman kan ledamöterna drabbas av skadestånd, precis som vd Birgitte Bonnesen. En civilrättslig process är dessutom “högst sannolik”, skriver TT..

Kristianstadsbladet - 29 mar 19 kl. 18:43

Browder sågar Swedbanks styrelse

Finansmannen Bill Browder, som anmält Swedbank för misstänkt penningtvätt, sågar Swedbanks styrelse som opålitlig. Antingen förstår styrelseledamöterna inte vidden av de problem banken hamnat i eller så försöker de mörklägga, enligt Browder.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Utdelningsfrossan sätter press på banksektorn

Det har varit en blodig rapportperiod i banksektorn, med nedskruvade utdelningsmål och besvikna aktieägare.  För Nordea slutade halvårsrapporten med den lägsta kursnoteringen sedan 2013 och ökad osäkerhet kring utdelningen. .

DI - 15 minuter sedan

Europabörserna: E-handelsbolag rasade i London

Europabörserna handlades nedåt på torsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,2 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Nordenbörserna: Wärtsilä rapportrasade i Helsingfors

De nordiska börserna backade under torsdagen, då rapportsäsongen är inne i en intensiv period. .

DI - 15 minuter sedan

Bonesupport varslar om negativ påverkan på resultatet med 11 Mkr

Medicinteknikbolaget Bonesupport meddelar att man kommer att rapportera en jämförelsestörande post med en negativ påverkan på rörelseresultatet om cirka 11 miljoner kronor under andra kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Skrota tanken på ny skatt på digitala bolag

LEDARE. Det blev en sammandrabbning på finansministermötet med G7-länderna i veckan. Det hölls i Chantilly i Frankrike och värd var landets finansminister Bruno Le Maire.

DI - 30 minuter sedan

Mer krävs för att lyfta Trelleborg från treårslägsta

Trelleborgs halvårsrapport lyckades infria lågt ställda förväntningar. Men kvartalet avslutades svagt och osäkerheten om konjunkturen har ökat. För att skydda marginalerna utökas nu därför bolagets besparingsprogram..

DI - 1 timme sedan

Ännu en tung rapportdag sänker Stockholmsbörsen

Rapporterande storbolag som Nordea och Essity tyngde Stockholmsbörsen som går mot en stängning neråt på torsdagen. Det är tredje dagen i rad som börsen slutar på minus i rapportfloden..

DI - 1 timme sedan

Spotlightbolag rusar över 60 procent

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusar med över 60 procent på torsdagen efter att man meddelat positiva resultat från en fas 1/2-studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer..

DI - 1 timme sedan

Vinden har vänt – Electrolux ska upp på börsen

Electrolux rapport för det andra kvartalet visar att vitvarubolaget har vind i seglen. Aktien bör därför ha mer att ge. .

DI - 1 timme sedan

EU vill pressa Polen, Ungern med hot om indragna EU-pengar

Det finns ett starkt stöd bland många EU-länder för att villkora EU-stöd till att medlemsländer upprätthåller rättsstatens principer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.