Dagen > Kultur

Saturday, 20 July, 12:30

Dagen - 18 jun 19 kl. 17:49

Pastor: Du kommer döTolken som tolkade den finländska pingstpastorn Mika Yrjölä på Nyhem, gjorde stor succé..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Mika Yrjölä, Nyhem

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PastorDu kommer ,
Dagen - 01 mar 11 kl. 03:00

Pressen på en pastor är flerbottnad

Jag arbetar som pastor på 65 procent. Eftersom detta är min första tjänst, snart varit på plats i fem år, så har jag bara erfarenhet av deltidsarbete. Tidigare dock på 75 procent.

Dagen - 18 mar 11 kl. 12:32

Eldebo ny pastor i missionskyrkan i Värnamo

Runar Eldebo har tackat ja till att bli ny pastor och föreståndare i Värnamo missionsförsamling. Därmed kan han avskrivas som ny kyrkoledare i den nya kyrka som ska bildas i juni.

- Vi har haft ett samtal i ett par månader och i går skrev jag på papperen och sa upp mig från min tjänst som verksamhetsledare i Svenska missionskyrkans Östra Götalands-distrikt, berättar han för Dagen.

Dagen - 19 okt 11 kl. 03:00

Migrationsverket tror inte på pastor Jean

Enligt demonstranterna svävar han i livsfara vid en utvisning. Men Migrationsverket har på en rad punkter misstrott berättelsen som pastor Jean kommit in med vid sin asylansökan.

Polisen har spärrat av ingången till Migrationsverkets lokaler i Solna.

Dagen - 14 mar 12 kl. 03:00

Pastor Jean utsattes för våld efter avvisningen

Efter att ha avvisats från Sverige togs Jean Kabuidibuidi omhand av säkerhetstjänsten i Kongo-Kinshasa som utsatte honom för sparkar och slag. Det konstaterar Diakonia, som utrett vad som hänt med pastor Jean.

Misshandeln var tänkt som någon slags maktdemonstration, där säkerhetstjänsten tvingade honom att svara på frågor som passade dem, exempelvis vem som var president i landet.

Dagen - 21 mar 12 kl. 09:17

Vänsterpartist frågade Billström om pastor Jean

- Vad hjälper det pastor Jean att han fått en individuell och rättssäker prövning om han ändå utsätts för tortyr. Den frågan ställde Christina Höj Larsen (V) i en interpellationsdebatt med migrationsministern Tobias Billström (M) i går.

När Christina Höj Larsen ifrågasatte regeringens asylpolitik i tisdagens interpellationsdebatt använde hon pastor Jean som ett av flera exempel där hon anser att Sverige har misslyckats.

Dagen - 22 jun 11 kl. 03:00

Är pastor Jansson död?

Hela Sveriges humorikon Hasse Alfredsson fyller 80 år på tisdag. Det väljer Dagens Nyheter att celebrera med att lägga upp sketchen "Ringaren" på sin hemsida, den om "pastor Jansson". Den har snart 50 år på nacken, men kyrkvaktmästarens fråga "Varför kommer ni inte när jag ringer, för?

Dagen - 17 okt 11 kl. 17:17

Swärd och Gardell i protest mot att pastor utvisas

Stefan Swärd och Jonas Gardell har skrivit en gemensam protest mot att en kongolesisk pastor har gripits av svensk polis. Hans utvisning måste förhindras, menar de.

Stefan Swärd, pastor i Elimkyrkan i Stockholm, har följt fallet med sin kollega Jean Kabuidibuidi intensivt de senaste dagarna.

Dagen - 14 dec 11 kl. 03:00

Politikens pastor Jansson

LedarkrönikaMinns ni Hasse Alfredsson-monologen om "pastor Jansson"? Han som inte hade några bestämda åsikter om någonting, enligt "klockaren" (Hasse A).Satiren var träffsäker men elak.

Dagen - 23 feb 12 kl. 20:55

Nya uppgifter: Pastor Jean utvisas i natt

Pastor Jean Kabuidibuidi har i kväll hämtats av polisen från flyktingförvaret i Flen för att utvisas under natten. Det skriver Stefan Swärd, pastor i Elimförsamlingen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Enligt uppgift på Stefan Swärds blogg har polisen också beslagtagit pastor Jean Kabuidibuidis mobil och vägrat meddela hans advokat Claes Strömvall om vart han nu befinner sig.

Nyheter 24 - 27 feb 12 kl. 10:44

Pastor Jean gripen, misshandlad - och fritagen


Han utvisades till Kongo där han förföljts för sina regimkritiska åsikter. Jean Kabuidibuidi greps så fort planet landat. KINSHASA.

Dagen - 28 feb 12 kl. 03:00

Pastor Jean utvisad till hemlandet DR Kongo

Pastor Jean Kabuidibuidi har utvisats till hemlandet DR Kongo. Enligt honom själv har han blivit fängslad, torterad och sedan fritagen sedan han landade. I Sverige höjs nu politiska röster om att ärendet ska undersökas.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 1 timme sedan

Bill Hybels vill inte delta i försoningsprocessen

Under de senaste sex månaderna har äldstekåren i Willow Creek sökt upp och samtalat med människor som berörts av missförhållandena kring Bill Hybels. Även Hybels själv har kontaktats, men har valt att tacka nej till dialog..

Dagen - 21 timmar sedan

Stor bredd ryms inom SEK

Sveriges ekumeniska kvinnoråd är en bred organisation där medlemmar och medlemsorganisationer har olika åsikter och teologiska tolkningar, skriver styrelsen för SEK...

Dagen - 21 timmar sedan

Meningslöst träta och leta fel hos varandra

Vi måste tillbaka till kärnan i evangeliet, det glada budskapet. Och det finns ingen glädje i att träta och leta fel hos varandra i all oändlighet..

Dagen - Igår: 11:57

Svenska kyrkan uppmanar EU: Skapa lagliga vägar för migration

Svenska kyrkan uppmanar justitieminister Morgan Johansson (S) och hans ministerkollegor i EU att omvärdera de senaste årens migrationspolitik..

Dagen - Igår: 11:07

Nya rön om bibliskt folkslag

Filistéerna tros härstamma från Sydeuropa.

Dagen - Igår: 11:01

Vi behöver ett sunt perspektiv på oss själva

Daniel Ringdahl skriver utifrån söndagens bibeltexter.

Dagen - Igår: 11:00

Här är jag, sänd mig!

På söndag är det apostladagen. Kyrkoårets tema är sänd mig..

Dagen - Igår: 10:31

”All Clear” för cancersjuke predikanten

Författaren och predikanten Joni Eareckson Tada har sedan november vårdats för sviterna efter en bröstcancerbehandling. Läkarens ord "allt är borta"..

Dagen - Igår: 14:45

Ta existentiell hälsa på allvar!

Nobelpris till forskningen som ser till kropp, själ och ande, skriver Joakim Hagerius..

Dagen - Igår: 14:40

Partier vid brytpunkten

Konservativt block riskerar bli krympande minoritet, skriver gästkrönikör Magnus Hagevi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.