UNT > Inrikes

Saturday, 20 July, 05:13

UNT - 18 jun 19 kl. 16:19

Riksdagsja till mer familjeåterföreningRiksdagen säger ja till att lätta på reglerna för familjeåterförening för, i första hand, personer som under senare år kommit till Sverige undan kriget i Syrien..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Sverige, Syrien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagsjatill , mer, familjeåterförening
Sydsvenskan - 18 jun 19 kl. 16:19

Riksdagsja till mer familjeåterförening

Riksdagen säger ja till att lätta på reglerna för familjeåterförening för, i första hand, personer som under senare år kommit till Sverige undan kriget i Syrien. Samtidigt förlängs den ordning som säger att tillfälliga, inte permanenta, uppehållstillstå.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 19 kl. 16:19

Riksdagsja till mer familjeåterförening

Riksdagen säger ja till att lätta på reglerna för familjeåterförening för, i första hand, personer som under senare år kommit till Sverige undan kriget i Syrien. Samtidigt förlängs den ordning som säger att tillfälliga, inte permanenta, uppehållstillstå.

YLE - 26 feb 16 kl. 05:00

Skärpta regler för familjeåterförening får mördande kritik

De nya reglerna för familjeåterförening är dåligt beredda. Flyktingbarn behandlas inte som barn utan som problem och både grundlagen och barnens rättigheter utmanas. Det säger en rad instanser om regeringsförslaget, som nu har varit på remiss.

YLE - 05 jul 16 kl. 14:44

Utrikesministeriet testar utlokaliserad familjeåterförening

Utrikesministeriet utlokaliserar mottagningen av ansökningar om familjeåterförening i ett pilotprojekt. Avsikten är att öppna en utlokaliserad mottagning vid Finlands ambassad i Ankara i Turkiet i slutet av år 2016. UM säger att man använder en extern tjänsteleverantör för att göra tjänsten klarare och snabbare för den som ansöker om uppehållstillstånd.

YLE - 24 nov 15 kl. 12:00

Ska familjeåterförening bli svårare? Så här svarar politikerna.

Regeringen vill i snabb takt ändra utlänningslagen så att familjeåterförening ska bli svårare. Det handlar sannolikt om att man kräver tillräckliga inkomster innan familjemedlemmar får komma till Finland. Spotlight frågade alla riksdagsgrupper hur de ser på den nuvarande lagen och på planerna på ändring.

YLE - 15 jun 16 kl. 11:28

Utrikesministeriet bromsar e-tjänst för ansökan om familjeåterförening

Den elektroniska tjänst som skulle göra det möjligt att inleda processen kring familjeåterförening på distans har lagts på is. Den tekniska lösningen är färdig, men myndigheterna säger att de inte har resurser att ta hand om den våg av ansökningar som e-tjänsten kunde leda till. Det var meningen att e-tjänsten skulle tas i bruk under våren.

YLE - 09 dec 15 kl. 11:29

Familjeåterförening mycket viktig om man ska integreras i sitt nya land

Regeringens nya asylpolitik får kritik av både Amnesty och UNHCR. Det är bland annat skärpta regler för familjeåterförening som kan försvåra en integrering i det nya landet betydligt. Vad säger du, Susanna Mehtonen, juridisk expert vid Amnesty i Finland, om regeringens nya asylpolitik?

YLE - 15 jun 17 kl. 16:57

Biträdande JO kritiserar - familjeåterförening hängde på intervju med femåring

Biträdande justitieombudsmannen har fått klagomål om att en femåring utan vuxet sällskap har utfrågats på Finlands representation i Dar es-Salaam. Det gällde möjlighet till familjeåterförening med ett äldre syskon i Finland. Det var en syskonskara på 5, 7, 9 och 17 år gamla barn som intervjuades var för sig utan att någon vuxen som de kände var närvarande.

YLE - 07 jun 16 kl. 09:31

Het debatt om familjeåterförening

Fallet med en irakisk familj som hotades splittras väcker diskussion om regeringens planer att skärpa kraven för familjeåterförening. I oppositionen anser De gröna att utvecklingen går i fel riktning och att den nya lagen strider emot internationella rättigheter. Regeringspartiet Centern betonar å sin sida att grundlagsutskottet godkänner åtstramningarna.

YLE - 15 feb 16 kl. 11:24

Gränser för familjeåterförening kritiseras

De begränsningar för familjeåterförening som regeringen föreslår möter kritik inom regeringspartiet Samlingspartiet. Förslaget går ut på att en person som vill ha sin maka eller make till Finland måste förtjäna minst 1 700 euro netto per månad - och 2 600 euro netto om återföreningen dessutom omfattar barn. Ordförande samlingspartiets riksdagsgrupp Arto Satonen säger sig ha diskuterat frågan med inrikesminister Petteri Orpo (Saml).

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Två döda hittade i Trelleborg

Polisen misstänker att ett grovt våldsbrott har begåtts i Trelleborg på fredagskvällen efter att ha fått larm från allmänheten..

UNT - 1 timme sedan

Pappa åtalas – misstänks ha gift bort dotter

Pappan till en misstänkt bortgift 14-årig flicka i Göteborg, åtalas nu misstänkt för grov egenmäktighet med barn, skriver GP..

UNT - 2 timmar sedan

Två skadade i knivbråk – en gripen

Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i Göteborg, där minst sex personer misstänks ha varit inblandade..

UNT - 4 timmar sedan

Man avliden efter mc-olycka

En man i 35-årsåldern har avlidit efter en singelolycka med en motorcykel i Malmö..

UNT - 6 timmar sedan

Flerfamiljshus i Eksjö brinner fortfarande

Branden som bröt ut i ett flerfamiljshus i Eksjö är delvis under kontroll..

UNT - 6 timmar sedan

Man livshotande skadad efter mc-olycka

En man i 35-årsåldern skadades svårt i en singelolycka med en motorcykel på Nobelvägen i Malmö..

UNT - 7 timmar sedan

Man som göt in kvinna i betong på rymmen

En man som i december i fjol dömdes till fängelse för att ha gjutit in en kvinnas lik i ett betongblock är på rymmen, rapporterar Mitti..

UNT - 7 timmar sedan

Svårt skadad efter krock i Svedala

En motorcykelförare har förts till sjukhus med ambulans efter en krock med en personbil i Svedala i Skåne..

UNT - 8 timmar sedan

Flera misshandlade man i 70-årsåldern

Flera personer har gått till attack mot en bil i Gränby i Uppsala..

UNT - 8 timmar sedan

Bestraffning av judisk läkare granskas

Karolinska universitetssjukhuset i Solna granskas på nytt av Diskrimineringsombudsmannen (DO)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.