Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 July, 05:35

Dagens PS - 18 jun 19 kl. 15:48

Ny rapport spår mörk framtid för handelnBUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Osynlige mannen toppar inkomstligan överlägset
”Ändå är chansen stor att du aldrig hört hans namn”, skriver Aftonbladet om den stenrike doldissvensken.
Butiksdöden: 30.000 jobb borta inom 10 år
Handeln genomgår just nu stora förändringar, och med dessa kommer arbetstillfällena självklart att påverkas. Nu visar en ny rapport att tiotusentals jobb kan vara borta inom bara tio års tid.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Businessbriefen, Dagens PS, Ändå, Aftonbladet, Handeln, Evry, Norden IT, Tieto, Norden, , Swedbank, Estland, AI, Nvidia Verkstadsbolaget Volvo, Nvidia, Vad, The Economist, Det, Norge, Sverige Appen Airbnb, Sverige, Swedish Match, Expressen, Ny

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, spår, mörk, framtidför , handeln
Nyhetskanalen - 26 jun 12 kl. 13:33

Sexsidig rapport stakar ut eurons framtid

I en sexsidig rapport inför toppmötet skissar Van Rompuy på valutaunionens framtid och vilka förändringar som behöver göras för att euron ska överleva. Han skriver att han har utarbetat förslagen tillsammans med Barroso, Draghi och Juncker. Van Rompuy föreslår att EU-ledarna på toppmötet enas om en väg framåt och att han och de tre övriga medförfattarna återkommer med en lägesrapport på toppmötet i oktober och ett genomarbetat förslag till EU-toppmötet i december.

Trelleborgs Allehanda - 08 feb 12 kl. 06:30

Rysk roulette med vår framtid

När man läser Skolverkets läroplan för förskolan så är det precis så man vill att förskolan ska vara?
Trygg, utvecklande, spännande, rolig och harmonisk är återkommande ord. Miljön på förskolan skall vara öppen, inbjudande och främja barnens kreativitet och förmåga att utvecklas.

YLE - 12 aug 16 kl. 03:58

Stockmanns framtid full av frågor

Stockmanns framtid är full av frågetecken och sommarens försäljning bådar ingen stor bättring för resultatutvecklingen. Bolaget ger ut sina färska siffror i dag. Butikskedjan Anttilas öde är ett färskt exempel på hur tufft marknadsläget är just nu för butikerna.

Dagen - 27 feb 12 kl. 15:41

Ny rapport: Romers mänskliga rättigheter tas inte tillvara

En ny rapport visar att romer i Europa är utsätta för rasism. Det är Europarådet som kartlagt situationen. Också Sverige får kritik för att inte göra tillräckligt.

Dagensanalys.se - 21 jun 16 kl. 22:03

Sverige kan bli kung på programmatisk video enligt ny rapport

Programmatisk video ökar snabbt världen över och förväntas nästintill dubblas till år 2018. Trots det kvarstår stora utmaningar i att skapa tillväxt. I en rapport från MTM på uppdrag av Ooyala undersöks faktorer för tillväxt inom programmatisk video på marknaderna USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Sverige.

SVT - 22 nov 16 kl. 18:22

Oviss framtid för Rapport 19.30

Få tider på dygnet har varit så inpräntade i folks medvetande som 19.30, nyhetsprogrammet Rapports sändningstid. En gång i tiden kunde rapport locka uppåt hälften av tv-tittarna.

Ekonomistas - 21 maj 18 kl. 08:00

Finanspolitiska rådets rapport 2018

Det finanspolitiska rådets främsta uppgift är att granska regeringens finanspolitik och bedöma hur den förhåller sig till långsiktigt hållbara offentliga finanser, till det finanspolitiska ramverkets överskottsmål och budgettak samt till konjunkturen. Rådet konstaterar i sin årliga rapport att de offentliga finanserna är i gott skick. Den offentliga finansiella bruttoskulden, som inkluderar statens, kommunernas och pensionssystemets skulder, ligger på ca 35 procent av BNP och fortsätter att falla.

Kristianstadsbladet - 24 jan 13 kl. 15:07

Ljusare framtid för apor i USA


De runt 700 schimpanser som fortfarande hålls i fångenskap i USA för olika forskningssyften, kan gå en ljusare framtid till mötes. En arbetsgrupp inom National Institutes of Health (NIH), som finansierar en stor del av forskningen i USA, föreslår nämligen att flertalet av dessa apor, av allt att döma, kan pensioneras.Anledningen är en rapport från 2011, som visade att merparten av den forskning som utförs på schimpanser är onödig.

YLE - 11 jun 13 kl. 11:50

Akademirektor: Aronias framtid inte hotad

Forskningsinstitutet Aronias verksamhet i Raseborg sattes under lupp då Åbo Akademi utredde olika sparalternativ under våren. Men trots att en nedläggning av forskningsinstitutet kunde ha sparat pengar ser framtiden nu trygg ut för forskarteamet, säger Åbo Akademis rektor Jorma Mattila.
?

SVT Debatt - 06 jan 14 kl. 06:00

Ge besked om restaurangjobbens framtid, S och MP

RESTAURANGMOMS På nyårsdagen firade den sänkta momsen på restaurangmat två år. Konjunkturinstitutet visar i en ny rapport att reformen skapat motsvarande 4 000 nya jobb och dessutom minskar den svartarbete. Samtidigt känner allt fler restauranganställda, fackförbund och företagare nu oro för framtiden.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Betsson, Saab och Volvo – dagens rapporter

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Grundaren plockar ut 700 miljoner – innan börsnoteringen
Weworks medgrundare Adam Neumann har plockat ut mer än 700 miljoner dollar från bolaget inför dess börsnotering genom en rad aktieförsäljningar. Detta uppger källor med insyn till Wall Street Journal.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Nasa-chefen vill upprätta gruvor på månen

Nasa-chefen Jim Bridenstine säger att man under detta århundradet kan börja utvinna sällsynta jordartsmetaller från månen och han ser det som ett av många exempel på hur företag kan dra nytta av rymdutforskning. Det rapporterar CNBC. ”Det kan finnas ton och åter ton av platinametaller på månen, sällsynta jordartsmetaller, som har ett otroligt värde på jorden”, beskriver Bridenstine i en intervju med CNBC.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Svagt kvartal av Autoliv – vinsten rasar

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv redovisar något lägre omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en klart lägre vinst. Omsättningen uppgick till 2 155 miljoner dollar (2 212), en minskning med 3 procent mot föregående år.

Dagens PS - 17 timmar sedan

LISTA: Världens dyraste klockor

I världen av exklusiva accessoarer finns det ingen hejd på hur mycket en klocka får kosta. Kolla in de här sanslösa prislapparna. Enligt en sammanställning av sajten Alux finns det en helt annan nivå av lyx som är få förunnad.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Grundaren plockar ut 700 miljoner – innan notering

Weworks medgrundare Adam Neumann har plockat ut mer än 700 miljoner dollar från bolaget inför dess börsnotering genom en rad aktieförsäljningar. Detta uppger källor med insyn till Wall Street Journal. En ovanligt stor summa med tanke på att startup-grundare vanligtvis väntar tills börsintroduktionen för att plocka ut den riktigt stora vinsten.

Dagens PS - 18 timmar sedan

BMW öppnar datacenter med kinesiska Tencent

Tyska fordonstillverkaren BMW och kinesiska teknikjätten Tencent Holdings ingår ett samarbete om att öppna ett datacenter i Kina som ska utveckla självkörande bilar. Det skriver Reuters. Datacentret, som kommer öppnas i slutet av året, kommer förse bilarna med teknik för att hjälpa dem att köra semi-automatiskt, för att sedan kunna köra helt automatiskt.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Hetaste bilarna på Blocket hittills i år

BMW toppar listan på begagnat-marknaden men Jaguar är årets raket och VW är det märke som förekommer flitigast på topplistorna. Jaguar är årets raket i sökstatiken från Blocket. Bilen på bilden kostar 360.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Spåra din pizza från deg till dörr med GPS

Dagens techbrief handlar om Harley Davidsons första elmotorcykel, den kinesiska rymdstationen som kraschar samt en ny pizzaspårningstjänst med GPS. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Harley Davidson lanserar elmotorcykel Här är videon på första provkörningarna av alla den nya fordonen från HV, via TechCrunch.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Blir det krig mellan USA och Iran?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. USA har skjutit ned en iransk drönare i Hormuzsundet, enligt president Donald Trump, men Iran tillbakavisar uppgifterna.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Rejält Saab-lyft – mer än dubblar vinsten

Försvarsbolaget Saab redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.