Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 19 July, 18:18

Blekinge Läns tidning - 18 jun 19 kl. 13:12

Budget: Koalitionen bjuder in till samarbeteDe styrande partierna i Karlskrona Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet öppnar för samarbete med oppositionen för att hantera de besparingar som måste göras. Det framkom under tisdagens budgetdebatt i kommunfullmäktige..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Karlskrona Socialdemokraterna, Centerpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Budget, Koalitionen, bjuderin till , samarbete
Aftonbladet - 15 aug 13 kl. 16:05

Minskad budget hotar nordiskt samarbete

Nätverk för forskning, idédebatt och folkbildning hotas av minskad budget.

BT - 17 sep 14 kl. 11:54

Romson: Vår budget kan få stöd av V

Partitoppar passerar nu i strid ström talmannens kontor i sonderingarna för att bilda en ny regering. MP:s språkrör Åsa Romson försäkrar att en S-MP-regering kan få stöd av Vänsterpartiet för sin budget.Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen om regeringsbildandet.

Barometern - 17 sep 14 kl. 12:34

Romson: Vår budget kan få stöd av V

Partitoppar passerar under dagen i strid ström talmannens kontor i sonderingarna för att bilda en ny regering. MP:s språkrör Åsa Romson försäkrar att en S-MP-regering kan få stöd av Vänsterpartiet för sin budget.Först ut för dagen var en sammanbiten Stefan Löfven som vid niotiden vandrade genom riksdagens korridorer omgiven av sina livvakter.

Cornucopia - 19 jun 17 kl. 17:33

Eskalering i Syrien efter att koalitionen försvarat sig mot syriskt bombflyg

Situationen i Syrien har på kort tid eskalerat efter att koalitionen mot IS försvarat sig mot syriskt bombflyg och skjutit ner ett syriskt plan när den bombade kurdiska trupper som slogs mot IS. Ryssland säger nu att alla flygplan, inklusive drönare, som uppträder väster om floden Eufrat kommer betraktas som luftmål.
Ryssland kan alltså komma att skjuta ner koalitionens flygplan och drönare om dessa befinner sig öster om Eufrat och har stängt ner den telefonlinje som används för att de-eskalera i händelse av att man råkar skjuta på varandra.

Skånskan - 01 feb 17 kl. 09:00

S och lärarfacken i samarbete om budget

Kävlinge Socialdemokraterna och de båda lärarfacken gör gemensam sak inför kommande budgetförhandlingar om resursfördelningen till skolan och förskolan.
Parterna vill se mer pengar till skolan, och bättre förutsättningar för rektorer och lärare att utföra det de är utbildade till – att vara pedagogiska lärare. ERWP.

BT - 30 okt 12 kl. 13:32

Mer miljö i alliansens budget

Ingen vet hur oppositionspartiernas samlade alternativ skulle se ut. Men allianspartierna är överens och tydliga. Vi satsar mer på miljön än någon rödgrön regering gjort, skriver Sofia Arkelsten och Åsa Coenraads.

Sydsvenskan - 10 dec 14 kl. 20:59

"Hade Löfven velat ha ett samarbete hade han erbjudit något av politiskt intresse för alliansen."

Sveriges vice statsminister Åsa Romson (MP) har lagt till ett nytt verb till den politiska vokabulären. På en presskonferens häromdagen sade hon: “så kan man inte hokus poka om allt hur som helst”. Nej, det gick inte för regeringen att få stöd för sig sin budget i riksdagen och därmed försvann regeringens trovärdighet och dess möjlighet att regera.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 17:23

S och L vill hålla ihop Malmö i sin budget

MALMÖ Efter ett två veckor långt samarbete presenterade Socialdemokratena och Liberalerna sin första gemensamma budget på torsdagen.”Ansvar för ett Malmö som håller ihop” är rubriken på det gemensamma budgetförslaget som även Miljöpartiet förklarat att man kan ställa sig bakom. Förslaget väntas kunna gå igenom i nästa vecka när kommunfullmäktige tar beslut om budgeten.

Cornucopia - 29 nov 14 kl. 13:14

(sd): Halvera invandringen annars fäller man regeringens budget

Sverigedemokraterna har nu lagt korten på bordet och kommer fälla Löfvénregeringens budget om inte regeringen går med på att minska invandringen till Sverige med 50 - 90%. Konsekvensen av detta besked är att man rimligtvis kommer fortsätta fälla regeringar till det antingen läggs en blocköverskridande budget, invandringen halveras eller en regering (eller talmannen) utlyser ett extra val som förändrar balansen i riksdagen.

Det finns även en del andra förhandlingspunkter på bordet, som höjda anslag till försvaret, bibehållen lägre löneskatter för pensionärer och att den sk migrationsuppgörelsen, som bl a ger personer utan rätt att stanna i Sverige rätt till gratis sjukvård och skolgång, utan risk att gripas och utvisas.

Cornucopia - 06 dec 18 kl. 14:40

SD: Röstar på M+KD:s budget

Sverigedemokraterna gav nyss beskedet på en presskonferens att de sannolikt röstar på M+KD:s budget. Det betyder i så fall att den budgeten går igenom om inte Centerpartiet eller Liberalerna röstar på samma budget som kommunisterna i Vänsterpartiet.
Det börjar bli akut i riksdagen, med sex dagar tills budgetomröstningen.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Hon vann P4 Nästa – igen

Hildur Höglind tog hem segern i P4 Nästa Blekinge med låten Further apart. Finalen avgjordes på Östersjöfestivalen under fredagen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Se upp för sotarbluffen

Med aggressiv framtoning försöker ett företag att sälja sotningstjänster. Ett flertal personer i Blekinge har drabbats av bluffen. Nu varnar räddningstjänsten att den som accepterar företagets erbjudande riskerar att luras..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Vill flytta prisnominerad torskodling

Torsksatsningen i Karlshamn har visat att gödningen av torsk ger ett lyckat resultat, men vägen dit har varit tuff. Hårt väder har bland annat förstört en odling och nu vill ansvariga flytta odlingen. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Knäcker du Kronbloms quiz?

Har du koll på veckans fyra tankenötter? Om inte är du något av en nöt....

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Området där det vattnas i munnen

Från morgon till kväll är det aktivitet vid Näsviken där Smakfesten håller till. Det bjuds på evenemang och matutbudet är brett. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Färre barn i simskola när det kostar pengar

Simkunnigheten minskar och drunkningsolyckorna ökar. Samtidigt blev det ingen repris på den populära gratis simskolan från förra året. Under sommaren kunde man se en rejäl minskning av mängden barn som lär sig simma kommunalt.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Livräddning i fokus på simskolan

I Hallarumsviken har barnen på den privata simskolan fått lära sig mer än att bara simma. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Mycket europeiskt på bilutställningen

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Yrkesfiskarna välkomnar licensjakt på gråsäl

Situationen för Östersjötorsken är allvarlig. Därför öppnar regeringen nu upp för licensjakt på gråsäl. ”Allt som görs för att minska sälstammen välkomnas av oss yrkesfiskare”, säger Lennart Arvidsson, ordförande för Yrkesfiskarnas avdelning 42 i Nogersund.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.