Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 19 July, 18:18

Blekinge Läns tidning - 18 jun 19 kl. 13:16

Strandskyddet tillbaka till byggnadsnämndenDebatten kring om strandskyddsfrågor ska avgöras i kommunfullmäktige eller i byggnadsnämnden är nu avgjord. Strandskyddsfrågor hamnar återigen på byggnadsnämndens bord..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strandskyddettillbaka till , byggnadsnämnden
Vimmerby Tidning - 20 okt 17 kl. 13:35

Miljö och byggnadsnämnden prövar strandskyddsregler

Miljö och byggnadsnämnden fortsätter att pröva strandskyddsregler där det är uppenbart att strandskyddet inte har någon som helst påverkan för kommunens invånare..

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 08:26

Byggnadsnämnden i blåsväder

Vid Hässleholms kommunfullmäktigesammanträde den 17 december gick byggnadsnämndens ordförande, Mats Sturesson (C), upp i talarstolen och yrkade på återremiss av detaljplanen för vindkraftsanläggningen på Nävlingeåsen.
Men det var ju han själv som var ytterst ansvarig för att byggnadsnämnden lämnat underlaget till fullmäktige för beslut. Redan när byggnadsnämnden behandlade ärendet var det känt att Försvarsmakten av säkerhetsskäl motsatte sig sju av de tjugo planerade vindkraftverken på åsen.

YA - 07 nov 13 kl. 09:58

JO riktar kritik mot byggnadsnämnden

Att skylla sin passivitet på kommunens arbetssituation är inte godtagbart. Nu kräver Justitieombudsmannen att byggnadsnämnden genast prioriterar att utreda en närboendes klagomål mot två vindkraftverk i Äsperöd.
Den segdragna tvisten startade redan 2009 när en fastighetsägare påpekade att gjutningen av vindkraftverkets grundplatta påbörjats innan lägeskontroll gjorts, något som stred mot det beviljade bygglovet.

YA - 08 jan 14 kl. 07:12

Byggnadsnämnden: kommunen måste städa upp


I byggnadsnämndens uppdrag ingår att ställa krav på fastighetsägare när det gäller ovårdade eller skräpiga tomter. Och en av de fastighetsägare man nu vill få att bättra sig är kommunen själv – som byggnadsnämnden vill ska snygga upp på det obebyggda Scanområdet.- Om vi går på kommuninvånare med krav på städning får vi gå på kommunen också om så behövs, säger byggnadsnämndens ordförande Per-Martin Svensson (M).

SmålandsPosten - 03 jul 13 kl. 11:12

Byggnadsnämnden får bakläxa för tusenåriga riket

Byggnadsnämnden sa nej till bygglov i tusenåriga riket. Nu får politikerna bakläxa av länsstyrelsen.
Beslutet upphävs och skickas tillbaka till nämnden för ny handläggning Turerna kring tusenåriga riket har varit många och långa.

Västerbottens Folkblad - 24 sep 14 kl. 17:49

Byggnadsnämnden tar strid om detaljplan på Teg

Byggnadsnämnden i Umeå tar strid mot mark- och miljödomstolens dom. - Vi vill veta vilken status som den fördjupade översiktsplanen har, säger Åsa Ögren (S) som är ordförande i byggnadsnämnden. Det handlar om ett byggprojekt i kvarteret Nötskrikan mellan Tegsbron och Kyrkbron på Teg som Folkbladet skrev om i lördagens tidning.

YLE - 19 mar 14 kl. 20:23

Byggnadsnämnden välkomnar flervåningshusen i Kvevlax

Byggnadsnämnden i Korsholm håller med samhällsbyggnadsnämnden och vill se tre stycken flervåningshus byggas på Herrgårdsbacken i Kvevlax. Med andra ord det område som kallas kvarter 21. Enligt förslaget ska det bli två femvåningshus och ett fyravåningshus.

Dalarnas tidningar - 23 sep 17 kl. 06:48

Byggnadsnämnden godkänner byggplaner – "centrum ska vara lite stad"

Byggplanerna på Maximparkeringen i Borlänge får grönt ljus i byggnadsnämnden. Närboende är kritiska och pekar på höjden på husen. – Centrum ska vara lite stad och lite högt, menar Ronny Beyer (S), ordförande i byggnadsnämnden..

YA - 25 feb 17 kl. 03:00

Byggnadsnämnden gör entré på nytt

Myndighetsnämnden försvinner - för att återuppstå som byggnadsnämnden. Därmed får nämnden tillbaka sitt gamla namn..

GöteborgsPosten - 29 sep 15 kl. 15:22

Byggnadsnämnden godkände Västlänken

En enig byggnadsnämnd godkände i dag detaljplanen för Västlänkens tågtunnel. Nu ska frågan upp i fullmäktige. - Det väl ingen som tror att det inte kommer gå igenom fullmäktige heller, om än inte enhälligt, säger Ulf Kamne (MP), ordförande i byggnadsnämnden..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Hon vann P4 Nästa – igen

Hildur Höglind tog hem segern i P4 Nästa Blekinge med låten Further apart. Finalen avgjordes på Östersjöfestivalen under fredagen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Se upp för sotarbluffen

Med aggressiv framtoning försöker ett företag att sälja sotningstjänster. Ett flertal personer i Blekinge har drabbats av bluffen. Nu varnar räddningstjänsten att den som accepterar företagets erbjudande riskerar att luras..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Vill flytta prisnominerad torskodling

Torsksatsningen i Karlshamn har visat att gödningen av torsk ger ett lyckat resultat, men vägen dit har varit tuff. Hårt väder har bland annat förstört en odling och nu vill ansvariga flytta odlingen. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Knäcker du Kronbloms quiz?

Har du koll på veckans fyra tankenötter? Om inte är du något av en nöt....

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Området där det vattnas i munnen

Från morgon till kväll är det aktivitet vid Näsviken där Smakfesten håller till. Det bjuds på evenemang och matutbudet är brett. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Färre barn i simskola när det kostar pengar

Simkunnigheten minskar och drunkningsolyckorna ökar. Samtidigt blev det ingen repris på den populära gratis simskolan från förra året. Under sommaren kunde man se en rejäl minskning av mängden barn som lär sig simma kommunalt.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Livräddning i fokus på simskolan

I Hallarumsviken har barnen på den privata simskolan fått lära sig mer än att bara simma. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Mycket europeiskt på bilutställningen

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Yrkesfiskarna välkomnar licensjakt på gråsäl

Situationen för Östersjötorsken är allvarlig. Därför öppnar regeringen nu upp för licensjakt på gråsäl. ”Allt som görs för att minska sälstammen välkomnas av oss yrkesfiskare”, säger Lennart Arvidsson, ordförande för Yrkesfiskarnas avdelning 42 i Nogersund.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.