Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 15 July, 19:59

Trelleborgs Allehanda - 18 jun 19 kl. 13:00

Vattenvana och flytteknik: A och O för simningenI Trelleborgs kommun lever 97 procent av sjätteklassarna upp till Skolverkets krav om simkunnighet, men i tvåan och trean är det många som inte kan simma. Karin Brand, generalsekreterare på Svenska livräddningssällskapet, propagerar för så tidig simträning som möjligt samt för simträning i fritt vatten..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborgs, Skolverkets, Brand, Svenska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenvanaoch , flytteknikA och O för , simningen
Sydsvenskan - 19 nov 14 kl. 18:58

Bebisar luras till vattenvana med lek

Med vattenvana är mycket vunnet. Först och främst måste rädslan övervinnas och det fick 40 bebisar hjälp med på Högevallsbadet under onsdagen när Babybojens Sverigeturné kom till Lund..

Sydsvenskan - 22 jun 15 kl. 15:04

Pengatillskott till kurser för barn som saknar vattenvana

På måndagen delade Idéer för livet ut 21 500 kronor till projektet Gilla Vatten i Lund. Pengarna gör att man kan fortsätta erbjuda gratis kurser för barn utan vattenvana. 13 barn går kursen i sommar..

Kristianstadsbladet - 19 feb 18 kl. 00:01

"Fokus borde vara motion och vattenvana”

Att tillgodose allas behov i ett nytt badhus är en svår nöt att knäcka, men fokus borde ändå ligga på motion och vattenvana, anser Maria Dahlberg, ordförande i KSLS. .

Barometern - 17 aug 13 kl. 11:40

Tre män skadade under simningen

Tre män skadades i samband med simningsmomentet under Ironmen. En man i 50-årsåldern fördes till Länssjukhuset med okända skador i samband med en olyckshändelse vid simningen uppger polisen. Larmet kom vid 9:05.?

YLE - 05 apr 16 kl. 13:43

Finalplatser i sikte inom simningen

”Det bästa som hänt grenen”, säger Ippe Natunen om händelserna 2009 då simningen hamnade utanför statens stöd för toppidrotten. Det är lätt att hålla med henne då man ser resultaten av det som hänt inom grenen sedan dess. I OS i London hade Finland med sju simmare av vilka ingen klarade sig vidare från försöksheaten.

YLE - 01 apr 19 kl. 17:01

Jakten på nya rekord motiverar mångfaldiga mästerskapsmedaljören Sarah Sjöström – välkomnar det nya tävlingsprogrammet: ”Simningen tar steget in i 2000-talet”

En av världens bästa simmare Sarah Sjöström jämför den nya simtouren International Swimming League med fotbollens Champions League. En välkommen förändring för simningen som enligt Sjöström inte hängt med då tiderna förändrats. Det börjar hända saker inom simningen, säger hon till Yle..

NT - 27 jun 11 kl. 12:55

Simningen ohotad favorit i Halmstad

SM-veckan slår i år nytt rekord med 20 deltagande idrotter. Men fortfarande är simningen det enda dragplåstret. Nu hoppas Riksidrottsförbundet även kunna knyta till sig friidrotten..

BT - 27 jun 11 kl. 12:59

Simningen är SM-veckans favorit

SM-veckan slår i år nytt rekord med 20 deltagande idrotter. Men fortfarande är simningen det enda dragplåstret. Nu hoppas Riksidrottsförbundet även kunna knyta till sig friidrotten.

SVT - 31 jul 11 kl. 20:01

Ett år kvar till OS - simningen hetare än någonsin

Precis som Therese Alshammar så blev amerikanen Ryan Lochte blev i fjol utsedd till världens bästa simmare. Och under veckan i Shanghai har amerikanen med sina fem guld bevisat att han fortfarande är nummer ett. Tillsammans med rivalen, 14-faldige OS-guld vinnaren Michael Phelps, har han gjort simningen hetare än nånsin, med ett år kvar till OS..

SVT - 31 jul 11 kl. 20:49

Giganterna gör simningen het

Simningen är hetare medialt än någonsin. 4 miljader människor har följt giganternas kamp i VM - Lochte vs Phelps. Amerikanerna vet det och bygger upp förväntningarna inför OS..

Hela Gotland - 19 okt 11 kl. 04:00

Simningen frågetecken inför IG 2017

ALLMÄNT: Nu är den formella ansökan till Island Games 2017 inskickat.Det stora frågetecknet är var simningen ska avgöras.- I den bästa av världar är en ny simhall klar, säger Bo Ronsten i ansökningskommittén..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Sydslättenryttaren tog sig till final: ”Nöjd”

Sydslättenrytaren Petra Lindqvist tog sig till final i sexårschampionatet under Falsterbo Horse Show. Det var hästen Namorado of Colors Falsterbodebut – och det fina resultatet väcker visst intresse. ”Det är det jag brinner för, att utveckla unga hästar”, säger Petra Lindqvist..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Lyckad resa till Sassnitz – mer samarbete på gång

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M), var under helgen i Trelleborgs vänort Sassnitz med intentionen att utveckla samarbetet mellan de två orterna. ”Samtalen var positiva och målet är att påbörja utbyten redan i år”, säger Mikael Rubin. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Snart premiär för ”Dansbanornas storhetstid - Här på slätten!”

På tisdagskvällen är det premiär för Piggsvinsensamblens sommarföreställning ”Dansbanornas storhetstid – Här på slätten!”. Det blir underhållning, dans och en hel del 50- och 60-talsmusik..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Djurplågeri: Granne polisanmäler vanvård av kor

En person som har ett sommarboende bredvid en kohage i Vellinge kommun har polisanmält djurens ägare efter att korna rymt och gått ner i ett kärr..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Krug gör läsaren försvarslös

En bok om en familjs historia under nazitiden, men den är berättad som inget annat, på ett sätt som gör läsaren helt försvarslös, anser Niclas Sennerteg..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Inbrottstjuvar skrämde iväg hund – blev filmade

Under måndagsförmiddagen bröt sig någon in i en bostad på Carl Smithsgatan i Trelleborg. Under inbrottet blev hunden i huset bortskrämd och sprang iväg. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Stöld: Saker värda över 45 000 kronor stulna ur bil

En man som parkerat på Haglösa byaväg natten mellan fredag och lördag har polisanmält en större stöld. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Östra stranden med på lista över hotade kulturmiljöer

Östra stranden i Trelleborg anses vara en hotad kulturmiljö enligt Svenska byggnadsvårdsföreningen, som placerat området på sin lista över hotade byggnader och miljöer..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Carolin Dahlman: Vänsterns snällhet drabbar de snälla

Om det inte ställs krav på den som lever på andra kommer dessa andra att komma i kläm. Det är inte snällt alls. Tvärtom..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Rubin vill ha svar om fängelse senast i höst

Representanter för Trelleborgs kommun och Kriminalvården möttes i slutet av förra året för att diskutera ett potentiellt fängelse i Trelleborg. Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M) vill att Kriminalvården lämnar en avsiktsförklaring till Trelleborgs kommun i september. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.