Expressen > Nyheter

Friday, 19 July, 14:15

Expressen - 18 jun 19 kl. 12:59

Bilden som visar issmältningen på GrönlandDen danska forskaren Steffen Olsen var på ett rutinuppdrag på Grönland då han möttes av någonting han inte hade väntat sig.Istäcket på nordvästra Grönland var täckt av vatten på grund av att mycket av isen som förväntas smälta under sommaren redan hade gjort det, skriver CNN..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Grönland, Steffen Olsen, CNN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildensom visar , issmältningen, Grönland
Supermiljöbloggen - 09 apr 15 kl. 06:42

SMB reder ut issmältningen runt Sydpolen

Vi kan ofta läsa om smältande isar som höjer havsnivån, ändrar havscirkulationer och gör att den biologiska mångfalden kring polerna minskar. Men vad är det egentligen för skillnad på is och is, och hur kommer det sig att vissa isar smälter snabbare än andra och vissa till och med växer i storlek? Några forskare vid Earth & Space Research och University of California har publicerat en artikel (eng) för att reda ut vad det är för skillnad på olika isar i Antarktis.

Nyteknik - 03 maj 13 kl. 16:00

"Rymdrobot" utforskar Grönland

Nasa har släppt iväg en fjärrstyrd robot på Grönland som ska samla in data om den stora issmältningen som inträffade 2012..

Supermiljöbloggen - 21 maj 16 kl. 11:41

Rekordlite is, rekordtidig avsmältning och tinande permafrost i Arktis

Arktis har haft en värmebölja under årets första månader. I stora delar av Arktis har temperaturen under perioden januari-mars varit över 4 grader varmare än genomsnittet för perioden 1951-1980, enligt NASA. I april var genomsnittstemperaturen över 4 grader varmare i delar av Arktis jämfört med  genomsnittet för perioden 1951-1980.

SvD - 29 jul 16 kl. 22:30

Smältande isar en souvenir för turisterna

Nya värmerekord har satts och issmältningen är exceptionell. Så hur kommer det sig att det land som utgör sinnebilden för klimatförändringarna bryr sig så lite om att klotet blir varmare att man inte ens signerar Parisavtalet? SvD reste till Grönland för att ta reda på svaret..

Cornucopia - 10 aug 16 kl. 14:34

Ett besök till Grönlands krympande istäcke

År 2000 anlade klimatskurken Volkswagen en väg från den gamla amerikanska militärbasen i Kangerlussuaq fram till Grönlands istäcke, för att testköra bilar på inlandsisen. 2005 lades projektet ner och vägens slut är ett konkret exempel på hur mycket inlandsisen på Grönland smält i spåren av de globala klimatförändringarna. Jag har själv nu besökt platsen och sett det hela med egna ögon.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Forskare: Låt ungdomar börja senare i skolan

Låt ungdomarna sova mer och börja skoldagen senare.Det föreslår sömnforskaren Marianne Ors..

Expressen - 15 minuter sedan

Myndighet lägger miljoner på kol – trots klimatmålen

Sveriges ambition är att bli världens första fossilfria land. Men myndigheten Exportkreditnämnden garanterade förra året affärer inom kolutvinning för 347 miljoner kronor. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Expressen - 30 minuter sedan

Jagad rånare dök upp vid rättegång

Den 16-årige pojke som rymde från kriminalvårdare utanför Förvaltningsrätten i Malmö infann sig i dag frivilligt i hovrätten. Han har varit på rymmen i två månader efter att mot sitt nekande dömts till åtta månaders ungdomstjänst för sin del i ett uppmärksammat grovt rån i Klagshamn.– Han kom till hovrätten i dag eftersom han vill bli friad, säger advokaten Mikael Nilsson som är pojkens ombud..

Expressen - 45 minuter sedan

Stor explosion på gaskraftverk i Kina

En stor explosion har inträffat på ett gaskraftverk i Kina, rapporterar AFP, som hänvisar till statligt ägd media..

Expressen - 1 timme sedan

Sverige blir världsunikt på att återvinna kläder

Klädesindustrin släpper ut mer än flyg- och sjötrafiken gör tillsammans – och varje år slänger svensken i genomsnitt åtta kilo kläder.Med hjälp av avancerad teknik byggs nu en världsunik klädsorterare som ska minska svinnet.– Resultatet har hittills varit lovande, säger Maria Elander, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Expressen - 1 timme sedan

Kraftig jordbävning i Aten

En jordbävning har skakat Greklands huvudstad Aten.Skalvet ska ha varit så starkt att människor flydde sina hem och ut på gatan, skriver nyhetsbyrån AP..

Expressen - 1 timme sedan

Ansökte om att få bidrag – sågs arbeta på pizzeria

Den 35-årige mannen ansökte om att få försörjningsstöd.Men efter att han synts i arbetskläder på en pizzeria vid flera tillfällen får han nobben, skriver Skånska Dagbladet. .

Expressen - 1 timme sedan

Nu drar ovädret in – regn och åska

Efter den senaste veckans sommartemperaturer och sol vänder väderleken helt och hållet framåt helgen.Med start lördag kväll drar nämligen regn och åska in över Västsverige.– Både Halland, Bohuslän och Skaraborg kan få stora regnmängder och åskknallar, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 2 timmar sedan

Iranskt oljefartyg hålls kvar i Gibraltar

En domstol i Gibraltar förlänger kvarhållandet av ett iranskt oljefartyg i ytterligare 30 dagar, rapporterar AFP..

Expressen - 2 timmar sedan

Ny lag: Kemisk kastrering av dömda pedofiler

Ukrainska parlamentet röstade nyligen för en lag där sexbrottslingar kan dömas till kemisk kastrering.Det är främst de som döms för sexualbrott mot barn som kan få straffet.– Lagen är bara ett billigt trick att ragga röster till parlamentsvalet på söndag, hävdar människorättsgruppen Human Rights in Ukraine, i ett uttalande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.