Realtid > Ekonomi

Thursday, 18 July, 17:06

Realtid - 18 jun 19 kl. 12:56

Störst är inte alltid vackrastAtt allokera allt mer kapital till ”onoterade” innehav, som kan tillåta en än högre belåning, blir lite som att jaga sin egen svans för de stora pensionsförvaltarna. Realtids krönikör Per Lindvall varnar för ett ”minsky moment”..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Per Lindvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Störstär inte , alltid, vackrast
Vimmerby Tidning - 14 mar 15 kl. 06:05

Minst, bäst & vackrast

Frågar du en motorjournalist vilken bilsalong som är störst, bäst och vackrast så får du med största sannolikhet svaret – den i Genève. Men räknat i antal besökare så är faktiskt Paris bilsalong världens största och mätt i antal kvadratmeter är Frankfurts bilsalong mer än dubbelt så stor. Därmed kan vi glömma ”störst” sedan återstår ”bäst och vackrast”.

Cornucopia - 11 dec 15 kl. 15:11

Fredagsmys: Blindtest - vilket lands kvinnor är vackrast?

Dags för lite härligt fredagsmys. Denna fredag hyllar vi kvinnor för att de är så otroligt vackra, och toppar detta med ett blindtest där du, kära läsare, man såväl som kvinna, får välja ut vilket lands kvinnor som i medel är vackrast. Singlar hittar även vetenskapliga dejtingtips längre ner.

Sydsvenskan - 28 sep 15 kl. 04:00

Real Madrid – störst, bäst och vackrast

Många ser det helvita matchstället som fotbollsvärldens snyggaste och mest stilrena. Samtidigt finns det historiska skönhetsfläckar med kopplingar till general Francos diktatur. Men Real Madrid har inga problem med att kalla sig för störst, bäst och vackrast..

Kristianstadsbladet - 07 maj 16 kl. 03:00

Vackrast på svenska

Det är inte alltid lätt att komma på det vackraste ordet på sitt eget språk. Det är svårt att frigöra sig från vad ordet betyder och lyssna på hur det låter. Och ibland är ju betydelsen det vackraste med ordet.

YLE - 08 sep 16 kl. 04:40

Höga förväntningar inför handbollsligan både i ÅIFK och Piffen: ”Alltid roligt med derby”

För den första gången sedan 1997 kommer herrarnas FM-liga i handboll att ha med två lag från Åboland: Åbo IFK och Pargas IF. Pirrigt värre, om man frågar profilerna Andreas Nyström och Joni Lindberg. - Det känns toppen!

YA - 3 timmar sedan

Polisen flaggar för de snabba inbrotten - ”Ska alltid låsa om sig”

Tjuven var snabb, när kvinnan lämnade sin bostad under 20 minuter tog han sig in i hennes bostad och stal plånbok och smycken. Nu vill polisen flagga för att man alltid ska låsa ytterdörren..

Kristianstadsbladet - 03 dec 12 kl. 09:18

Alltid samma, alltid livsviktig

Foto: Fredrik Sandberg
Att läsa Herta Müller är kanske det viktigaste man kan göra för att bättre förstå, utvidga och behålla sin mänsklighet. Det skriver Thomas Kjellgren efter att ha läst en aktuell textsamling av 2009 års Nobelpristagare.
I bok efter bok återupprättar Herta Müller världen, språket och människans värdighet.

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 16:22

Alltid beredd, aldrig beredd

Foto: Pi Frisk
Hur är det att leva med ett svårt sjukt barn? Och vad händer sedan – när barnet inte längre finns? Litteraturkritiker Annika Koldenius skrev för att förstå sin familjekris.

YLE - 11 okt 16 kl. 18:38

Postanställd: Man förstår inte arbetsgivarens logik

Informationen fungerar inte mellan ledning och utdelare. Förtroendet sviktar. Vissa åtgärder känns panikartade.

Vimmerby Tidning - 13 sep 15 kl. 06:05

Störst, bäst och vackrast

Vi förstår att rubriken kan låta kaxig, men försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk. Sveriges populäraste familjebuss heter Volkswagen Sharan och förra året landade marknadsandelen på hela 40 procent..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Minskat resultat för Danske Bank

Danske Banks resultat för första halvåret var nästan 30 procent lägre än fjolårets. Kostnader för “utveckling och satsningar inom det regulatoriska område” anges vara orsaken. Det framgår av bankens delårsrapport.

Realtid - 3 timmar sedan

Länsförsäkringar Banks satsning på lokal förankring ger resultat

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring. Det framgår av företagets delårsrapport.

Realtid - 3 timmar sedan

Länsförsäkringar Banks satsning på den lokala förankringen ger resultat

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring och satsning inom det digitala området. Det framgår av företagets delårsrapport.

Realtid - 5 timmar sedan

Collector Bank växlar upp inom privatlån

Nischbanken Collector Bank ökar resultatet med 22 procent jämfört med förra året. Bland annat går banken privatlån mycket bättre än tidigare. Det visar bankens delårsrapport.

Realtid - 7 timmar sedan

Nordea brottas med lägre resultat

Nordeas intäkter backade med 13 procent jämfört med förra året och kostnaderna ökade med sex procent. Periodens resultat minskade med hela 39 procent. “Vår prestation är inte tillfredsställande” säger bankens vd  Casper von Koskull i bankens delårsrapport.

Realtid - 9 timmar sedan

Sagax investerar på ny marknad

Sagax har genom två separata transaktioner förvärvat sju fastigheter i Madrid och en fastighet i Barcelona. Investeringen uppgår sammanlagt till motsvarande 200 miljoner kronor..

Realtid - Igår: 15:33

Fondförmögenheten i Sverige ökar

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under juni  med 152 miljarder kronor och uppgick vid utgången av juni till 4 631 miljarder. Det skriver Fondbolagens förening i en rapport. .

Realtid - Igår: 14:01

Balder tappade drygt en halv miljard

Fastighetsbolagets resultat efter skatt var nästan 600 miljoner kronor lägre än föregående år. Samtidigt är ambitionen att fortsätta växa. Det framgår av bolagets delårsrapport.

Realtid - Igår: 12:44

Ingen avsättning till Oktogonen under andra kvartalet

Handelsbanken gjorde inte någon reservering till Oktogonen under det andra kvartalet heller. Det framgår av bankens delårsrapport. .

Realtid - Igår: 09:47

Swedbank sänker utdelningen

Storbanken ändrar sin utdelningspolicy från  75 till 50 procent av vinsten. Syftet anges vara att “stärka bankens kapitalposition”. Det framgår av Swedbanks delårsrapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.