DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 17:58

DI - 18 jun 19 kl. 12:31

Jackpott för storblankare – medicinteknikbolaget rasar efter vinstvarningDet danska medicinteknikbolaget Ambu sänkte på måndagen sina prognoser för både räkenskapsåret 2018/2019 och 2019/2020 vilket fick aktien att rasa med drygt 16 procent på tisdagen. Det var goda nyheter för storblankarna som på kort tid byggt upp en stor kort position i aktien. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ambu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jackpottför , storblankare, medicinteknikbolaget, rasarefter , vinstvarning
DI - 04 mar 19 kl. 10:06

Medicinteknikbolaget rasar efter rapport

Medicinteknikbolaget Integrum redovisade ett nettoresultat på minus 8,5 miljoner kronor under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår vilket kan jämföras med minus 7,9 Mkr samma period i fjol. Aktien rasar med drygt 25 procent i måndagens inledande handel. .

DI - 05 apr 19 kl. 10:45

Medicinteknikbolaget rasar efter nyemissionsbesked

Medicinteknikbolaget Episurf Medical vill ta in 98,3 miljoner kronor genom en delvis säkerställd företrädesemission. Aktien rasar med omkring 30 procent på fredagen. .

DI - 10 maj 19 kl. 10:54

Medicinteknikbolaget rasar tvåsiffrigt efter oväntat vd-byte

Ledarbytet i det danska medicinteknikbolaget Ambu beskrivs av omgivningen som mycket oväntat och nyheten har fått aktien att falla brant på Köpenhamnsbörsen under fredagsmorgonen..

DI - 21 mar 17 kl. 13:02

Jackpott för Fingerprintblankarna

Tisdagens vinstvarning från biometribolaget Fingerprint Cards fick aktien att rasa med drygt 25 procent under förmiddagen. Det var en riktig fullträff för de nio storblankare som trott på en kursnedgång och byggt upp korta positioner motsvarande 18,28 procent av kapitalet..

DI - 27 mar 18 kl. 15:02

Ny H&M-jackpott för blankarna

Tisdagens kvartalsrapport från H&M fick ett kyligt mottagande av marknaden och bolagets hårt prövade ägare fick se aktien backa med drygt 6 procent. Den enes död är dock den andres bröd och för de storblankare som byggt upp en kort position på motsvarande 1,22 procent av kapitalet var rapporten en riktig fullträff. .

DI - 15 okt 18 kl. 12:42

Jackpott för Getinge-blankarna

Måndagen ser ut att bli en blodig dag för Getinge vars aktie slaktas med drygt 12 procent efter att bolaget reserverat 1,8 miljarder kronor för skadeståndskrav. Den enes död är dock den andres bröd och för de sju storblankare som sitter på en kort position i bolaget var söndagens besked goda nyheter. .

DI - I förrgår: 16:02

Efter rapportrusningen – Vitrolife får sin första storblankare

Bodenholm Capital har tagit en kort position i medicinteknikbolaget Vitrolife på 0,51 procent av kapitalet, motsvarande ett värde på 104 miljoner kronor. Det visar siffror i ägardatatjänsten Holdings..

DI - 27 mar 18 kl. 13:52

Brummerfonden ny storblankare i kursraketen

På måndagen dök Brummerfonden Bodenholm upp som ny publik storblankare i livekasinounderleverantören. Aktien har rusat 500 procent de senaste tre åren, och senast en publik storblankare var aktiv i bolaget var september 2015. .

DI - 25 feb 19 kl. 21:19

Nya storblankare i Billerud Korsnäs och Hoist

Två nya storblankare har flaggat upp i förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs och kreditbolaget Hoist. Samtidigt har en storblankare försvunnit i Handelsbanken..

DI - 24 maj 19 kl. 16:35

Nya storblankare kliver in i H&M och SKF

Third Point har klivit in som ny storblankare i modejätten H&M med en kort position motsvarande 0,5 procent av kapitalet. Även SKF har fått en ny storblankare samtidigt som flera aktörer utökar sina korta positioner i kullagertillverkaren..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Mer krävs för att lyfta Trelleborg från treårslägsta

Trelleborgs halvårsrapport lyckades infria lågt ställda förväntningar. Men kvartalet avslutades svagt och osäkerheten om konjunkturen har ökat. För att skydda marginalerna utökas nu därför bolagets besparingsprogram..

DI - 30 minuter sedan

Ännu en tung rapportdag sänker Stockholmsbörsen

Rapporterande storbolag som Nordea och Essity tyngde Stockholmsbörsen som går mot en stängning neråt på torsdagen. Det är tredje dagen i rad som börsen slutar på minus i rapportfloden..

DI - 45 minuter sedan

Spotlightbolag rusar över 60 procent

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusar med över 60 procent på torsdagen efter att man meddelat positiva resultat från en fas 1/2-studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer..

DI - 1 timme sedan

Vinden har vänt – Electrolux ska upp på börsen

Electrolux rapport för det andra kvartalet visar att vitvarubolaget har vind i seglen. Aktien bör därför ha mer att ge. .

DI - 1 timme sedan

EU vill pressa Polen, Ungern med hot om indragna EU-pengar

Det finns ett starkt stöd bland många EU-länder för att villkora EU-stöd till att medlemsländer upprätthåller rättsstatens principer..

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Mulen nederländsk himmel skuggar Betsson

Den omreglerade svenska marknaden och större tydlighet om den blivande omreglerade nederländska marknaden är i fokus när Betsson visar korten på fredag..

DI - 1 timme sedan

Mantex får OBS-status på First North efter rapport

Nasdaq First North har satt observationsstatus på Mantex efter bolaget i sin rapport på torsdagsmorgonen meddelat om sin finansiella situation..

DI - 1 timme sedan

Martin Lundstedt har köpt Volvo-aktier för 1,5 miljoner

Lastbilskoncernen AB Volvos vd Martin Lundstedt har på torsdagen köpt 10.600 aktier i bolaget för totalt 1,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 1 timme sedan

Grönt ljus för statens första gröna obligation

Senast nästa år ska staten ge ut så kallade gröna obligationer för att skynda på den gröna omställningen och uppnå hållbarhetsmålen.  ”Finansmarknaden ska bidra till en hållbar utveckling”, säger finansmarknadsminister och Miljöpartiets språkrör Per Bolund..

DI - 1 timme sedan

Wall Street: Netflix rasar på sjunkande USA-börser

De ledande börserna i New York öppnade marginellt nedåt på torsdagen då rapportfloden fortsatte att strömma, samtidigt som handelskonflikten mellan USA och Kina tagit ny fart. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.