DI > Ekonomi

Friday, 19 July, 18:38

DI - 18 jun 19 kl. 11:44

Ny prognos: Riksbanken börjar höja räntan nästa årDen svenska konjunkturen har passerat toppen, men trots låga löneökningar väntas Riksbanken höja styrräntan tre gånger till, med start tidigt nästa år. Den bedömningen gör Ekonomistyrningsverket, ESV, i en ny prognos..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Ekonomistyrningsverket, ESV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny prognos, Riksbankenbörjar , höja, räntannästa , år
Barometern - 17 dec 13 kl. 09:47

Riksbanken sänker räntan

Riksbanken sänker reporäntan med 0,25 procentenheter till 0,75 procent. "Inflationen har blivit oväntat låg och trots återhämtningen bedöms inflationstrycket det närmaste året bli tydligt lägre jämfört med den senaste bedömningen i oktober", skriver Riksbanken. Enligt Riksbankens prognos kommer räntan att ligga på den nya nivån under hela nästa år och först i början av 2015 räknar Riksbanken med att behöva höja räntan igen.

Cornucopia - 02 jul 15 kl. 10:02

Riksbanken sänker reporäntan till 0.35%

Riksbanken sänker reporäntan till 0.35% och köper ännu mer statsobligationer för att pressa ner de långa räntorna.

Man fortsätter därmed den misslyckade penningpolitiken, som eventuellt tvärt om leder till stigande räntor och stärkt krona på grund av den likviditetsbrist som Riksbankens rensopande av obligationsmarknaden innebär.

DI - 23 feb 18 kl. 12:28

SEB ändrar sin prognos – då ska Riksbanken höja räntan

Det svaga utfallet för januari-inflationen, i kombination med ett mjukt tonläge från flera Riksbankschefer, gör att SEB justerar sin prognos om när Riksbanken höjer reporäntan för första gången till december, från september. Det skriver SEB:s seniorekonom Olle Holmgren i ett kundbrev på fredagen..

SvD - 13 mar 15 kl. 12:28

Swedbank: Riksbanken sänker styrräntan redan nästa vecka

Swedbanks ekonomer räknar med att Riksbanken sänker styrräntan ytterligare ett steg. Räntan sänks troligtvis igen redan nästa vecka, enligt bankens prognos..

BT - 03 jul 14 kl. 09:53

Riksbanken sänker reporäntan

Riksbanken sänker sin viktigaste ränta, reporäntan, till 0,25 procent. Innan sänkningen var räntan 0,75 procent. Riksbanken sänker också räntebanan, prognosen för den framtida räntan.

SR - 26 apr 18 kl. 09:41

Riksbanken lämnar räntan oförändrad

Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad och senarelägger nästa räntehöjning i sin nya prognos..

Trelleborgs Allehanda - 03 jul 14 kl. 09:49

Riksbanken sänker räntan rejält

Riksbanken sänker reporäntan till rekordlåga 0,25 procent. Det var en oväntat stor sänkning. Räntebanan sänks också.

BT - 03 jul 14 kl. 09:38

Riksbanken sänker räntan rejält

Riksbanken sänker reporäntan med 0,50 procentenheter - från 0,75 procent till 0,25 procent. Att det skulle bli en sänkning var väntat, men de flesta bedömare hade räknat med en sänkning på 0,25 procentenheter. Riksbanken sänker också räntebanan, prognosen för den framtida räntan.

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 18:21

Riksbanken sänker räntan rejält

Den låga inflationen tvingar Riksbanken att ta i med hårdhandskarna. Reporäntan sänks med hela 0,50 procentenheter - från 0,75 procent till 0,25 procent. Det var betydligt mer än de flesta bedömare väntat sig.

TA - 03 jul 14 kl. 18:21

Riksbanken sänker räntan rejält

Den låga inflationen tvingar Riksbanken att ta i med hårdhandskarna. Reporäntan sänks med hela 0,50 procentenheter - från 0,75 procent till 0,25 procent. Det var betydligt mer än de flesta bedömare väntat sig.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Lundbergföretagen tankar Handelsbanken-aktier

Lundbergföretagen har köpt 2 miljoner Handelsbanken-aktier för drygt 188 miljoner kronor, enligt data från ägardatatjänsten Holdings..

DI - 30 minuter sedan

Analyspodden: Då blir Ericssonaktien köpvärd

En tung rapportvecka är slut och i Analyspodden ger Di:s analytiker Ulf Petersson och Agnetha Jönsson sina tankar kring veckan som gått.  Vilka rapporter stack ut och varför? .

DI - 30 minuter sedan

Europabörserna: Uppåt för gruvbolag och Wirecard

Europabörserna handlades med små rörelser på fredagen. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,1 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Kristdemokraterna rasar i opinionsmätning

Kristdemokraterna har tappat drygt var fjärde sympatisör sedan EU-valet i maj visar Skops senaste väljarbarometer.  Nu är stödet nere på 9,2 procent..

DI - 45 minuter sedan

Nordenbörserna: Pandora tyngde i Köpenhamn

De nordiska börserna gick åt olika riktningar under fredagen. .

DI - 1 timme sedan

Svenskt kryptobolag agerar efter dåligt dataskydd

Fintechbolaget Quickbit, som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain, har notifierats av externa säkerhetsexperter om att viss data har haft ett undermåligt skydd. .

DI - 1 timme sedan

Vd tankar aktier i QBNK

QBNK:s vd Jonas Bergh har köpt 35.000 aktier i bolaget för 14:22 kronor styck, motsvarande en likvid på cirka en halv miljon kronor..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen går mot stängning uppåt

Stockholmsbörsens huvudindex gick mot en stängning uppåt på fredagen efter tre dagar i följd med nedgångar. Volvo ledde uppgångarna på OMXS30-listan medan rapporterande Boliden och SSAB tappade..

DI - 1 timme sedan

Dedicare rekryterare ny finanschef

Vårdbemanningsföretaget Dedicare har utsett Johanna Eriksson som ny finanschef för Dedicarekoncernen, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Hopp för en omstart i svensk skogspolitik

LEDARE. Regeringen presenterade i torsdags direktiven till en ny skogsutredning. Det gäller punkt 26 i Januariöverenskommelsen, en av de längre, som handlar om äganderätten i skogen, och andra relaterade frågor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.