Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 July, 08:05

Expressen - 18 jun 19 kl. 11:28

Boverket: Hyresrätter allt större del av byggandetBostadsbyggandet fortsätter att minska, både i år och nästa år, men nedgången mildras och visar tecken på att plana ut.Hyresrätter står för en allt större del av bostadsbyggandet och hälften av de påbörjade bostäderna i år väntas vara hyresrätter.Det framgår av Boverkets nya prognos..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Boverkets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boverket, Hyresrätterallt större , delav , byggandet
Västerbottens Folkblad - 14 feb 16 kl. 20:00

När kommer nya hyresrätter byggas?

Bristen på billiga hyresrätter är ett resultat av utförsäljning av allmännyttan och dålig bostadspolitik, skriver Lilian Tilander (S). Enligt Boverket behövs 700 000 nya bostäder till år 2025. Därför har regeringen bjudit in Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet till samtal 2016-02-01 om hur byggtakten kan ökas och byggandet finansieras.

SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 07:23

Skattereglerna missgynnar byggandet av hyresrätter

?Kommentar till Bygg­regler hämmar nyproduktion av bostäder av Jörgen Emanuelsson den 9 januari.
?

BT - 27 apr 14 kl. 01:34

S: Miljardsatsning på hyresrätter

Socialdemokraterna vill satsa 900 miljoner kronor årligen för att få fart på byggandet av hyresrätter. Kommuner ska enligt förslaget få pengar utifrån hur många hyresrätter som byggs i förhållande till antalet invånare, skriver Dagens Nyheter. För att finansiera satsningen vill partiet riva upp det kommunala utjämningssystem som regeringen infört från och med i år.

SmålandsPosten - 25 nov 13 kl. 06:58

Inte tvunget att bara bygga hyresrätter

Ökad tillgång på bostäder­ behöver inte nödvändigtvis vara mer hyresrätter, skriver Barbro Åhman i en kommentar till Vi vill ha 2 000 nya hyresrätter innan 2018 av Åsa Karlsson Björkmarker och Ola Palmgren den 22 november. Ökad tillgång på bostäder­ behöver inte nödvändigtvis vara mer hyresrätter. Nybyggda hyresrätter, där två rum och kök har en månadskostnad på cirka åttatusen kronor, är inget en ungdom som just kommit ut på arbetsmarknaden har råd med.

Uppsalanyheter.se - 16 dec 15 kl. 05:42

Första spadtaget för 700 hyresrätter

Idag tas det första spadtaget för uppförandet av närmare 700 hyresrätter i Östra Bäcklösa mellan Ultuna och Sunnersta.Idag tas det första spadtaget för uppförandet av närmare 700 hyresrätter i Östra Bäcklösa mellan Ultuna och Sunnersta.   Idag onsdag vid lunchtid tar Uppsalahems VD Mikael Rådegård första spadtaget för 700 nya hyresrätter tillsammans med Erik Pelling, ordförande i Plan- och byggnadsnämnden samt regionchefen för Peab AB Grgo Omazic.

SvD - 17 mar 15 kl. 15:14

Så får vi fler och billigare hyresrätter

Det är helt nödvändigt att få igång byggandet av nya hyresrätter. Vi har räknat på hur flera förslag kan sänka produktionskostnaderna i byggandet med 19 procent och hyran med 12 procent. Det skriver författarna bakom boken ”Så får vi fler och billigare hyresrätter” som presenteras på ett seminarium på onsdagen..

YA - 09 dec 13 kl. 10:47

Nu planeras för fler hyresrätter

Foto: Mark Hanlon
Ett halvår före inflyttning är lägenheterna som byggs vid sydvästra infarten redan uthyrda. Nu planeras ytterligare hyresrätter på tomten bredvid.
– Kontrakten är redan skrivna på de tolv lägenheter som vi håller på och bygger.

Skånskan - 09 nov 15 kl. 15:28

40 nya hyresrätter byggs på Segestrand

SVEDALA Byggandet på Segestrand fortsätter och på måndagen tog Svedalahem första spadtaget till 40 nya hyresrätter. Första inflyttning blir i början av 2017 och den som är intresserad av en tvårummare på 60 kvadratmeter får betala cirka 7 700 kronor i hyra i månaden.Svedalahem räknar med att det kommer att bli enkelt att hyra ut lägenheterna i femvåningshusen som går under benämningen Segehus 2 och 3.

Barometern - 08 jan 14 kl. 09:23

Ge stöd till den som bygger hyresrätter

på insändaren ”Hög tid att bygga fler hyresrätter” den 23 december.
Vänsterpartiet delar Hyresgästföreningens uppfattning att det behöver byggas fler hyreslägenheter. Byggandet av fler lägenheter och främst hyreslägenheter är en avgörande fråga för utvecklingen av regionen.

ÖstersundsPosten - 27 apr 14 kl. 01:34

S: Miljardsatsning på hyresrätter

Socialdemokraterna vill satsa 900 miljoner kronor årligen för att få fart på byggandet av hyresrätter. Kommuner ska enligt förslaget få pengar utifrån hur många hyresrätter som byggs i förhållande till antalet invånare, skriver Dagens Nyheter..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Man rånad på sin telefon – skrämdes av kniv

En man blev rånad på sin mobiltelefon på Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg i natt.Två gärningsmän hotade mannen med att de hade kniv på sig och flydde med stöldgodset via en buss.Förra veckan rånmördades en 18-årig man på samma plats..

Expressen - 45 minuter sedan

JUST NU: En person död efter olycka – sju bilar inblandade

Sju bilar var inblandade i en våldsam trafikolycka i centrala Köpenhamn under natten till tisdag. En person omkom i olyckanEn man smet från platsen – men han kunde senare gripas av polisen. – Om han ska ställas inför rätta avgörs senare under förmiddagen, säger Michael Andersen vid Köpenhamnspolisen..

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Villa övertänd i kraftig brand • Sydkorea sköt varningsskott mot ryska flygplan • Trump inför hårdare migrationsregler

En villa stod i kraftig brand på tisdagsmorgonen strax utanför Vaggeryd söder om Jönköping.Sydkorea har skjutit varningsskott mot ett ryskt stridsflyg som hade flugit in i landets luftrum, enligt sydkoreanska myndigheter.Donald Trump och hans administration möjliggör nu för myndigheter enklare kunna utvisa papperslösa invandrare, rapporterar Washington Post.

Expressen - 1 timme sedan

Ny olycka på Skara Sommarland – pojke förd till sjukhus

En pojke fick hämtas med ambulans efter en olycka med vattenruschbanan Cobra på Skara Sommarland på måndagen, rapporterar P4 Skaraborg..

Expressen - 1 timme sedan

Nödropet från Nomie, 20 – har flyttats 39 gånger

Nomie Verner menar att hon har flyttats 39 gånger av socialtjänsten, och aldrig fått en fast punkt.Nu har hon äntligen hittat hem – till Höganäs – men Socialtjänstens beslut kan leda till att hon inte får stanna.– Ett år blev jag flyttad tio gånger, säger Nomie Verner, 20..

Expressen - 1 timme sedan

Boris Johnson eller Jeremy Hunt

I dag vid lunchtid meddelas vem som blir Storbritanniens nye premiärminister.Slaget står mellan Boris Johnson och utrikesminister Jeremy Hunt.Vinnaren blir officiellt premiärminister på onsdagseftermiddagen..

Expressen - 1 timme sedan

Donald Trump inför hårdare migrationsregler för papperslösa

Donald Trump och hans administration möjliggör nu för myndigheter enklare kunna utvisa papperslösa invandrare, rapporterar Washington Post.Målet är att stärka den nationella säkerheten och minska antalet flyktingar som illegalt korsar gränsen in i landet..

Expressen - 1 timme sedan

Man död efter att ha kört av vägen

Strax före halv fyra på tisdagsmorgonen körde en bil av vägen på E4:an norr om Luleå.En person har dött..

Expressen - 1 timme sedan

Kalkylräntan krossar drömmen om en bostad

Bankernas tuffa räntekrav krossar bostadsdrömmarna för unga, hävdar allt fler kritiker.I stresstest ska nya bolånetagare klara en kalkylränta på sju-åtta procent. Trots att snitträntorna ligger en bra bit under två.

Expressen - 1 timme sedan

Ivar, 83, om rånaren: ”Har aldrig tyckt om honom”

Tidigare i år blev Ivar, 83, svårt misshandlad när gärningsmän bröt sig in i hans hus i jakt på pengar.Ivar blev lämnad på golvet i sitt hem efter misshandeln, och hittades inte förrän dagen efter.Nu har rättegången inletts mot de tre misstänkta männen – varav en är Ivars släkting..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.