YLE > Finland

Saturday, 20 July, 05:51

YLE - 18 jun 19 kl. 11:19

Sagan är inte all för Övik lägergård - om man hittar utomstående aktör som sköter verksamhetenÖvik lägergård i Borgå kan kanske återuppstå. Det kräver att en utomstående aktör tar på sig att sköta lägergården..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Övik, Borgå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saganär inte , allför , Övik, lägergårdom man , hittar utomstående aktör som sköter verksamheten
YLE - 09 nov 17 kl. 05:02

Övik lägergård i Borgå står öde och tom – vad som ska hända med gården klarnar i vår

Verksamheten från Övik lägergård har alldeles nyligen flyttat till det som tidigare var avdelningen Apollo vid serviceboendet i Ebbo..

YLE - 10 maj 19 kl. 10:33

Kommer Övik lägergård att återuppstå? Borgå stad funderar på fyra alternativ

Kan det byggas en ny lägergård i Övik eller kan en lägergård kanske byggas på ett helt annan plats? Eller ska man i stället gå in för att köpa lägergårdstjänster? Det är frågor som Borgå stad nu ska ta ställning till..

YLE - 27 okt 15 kl. 05:29

Asylsökande lämnar Utterö lägergård i Sundom

Med vintern på kommande utryms nu FMU:s lägergård på Utterö i Sundom. De 56 asylsökande kommer att få bättre boende i Vasa. Sedan drygt en månad tillbaka hyr Röda korset upp två lägergårdar i Sundomskärgården.

YLE - 12 okt 18 kl. 09:16

Maj-Gret Saarinen tar över verksamheten på Pellinge kursgård: ”Vi ska satsa på husmanskost”

Den lokala företagaren Maj-Gret Saarinen är ny hyresgäst på Pellinge kursgård i Borgå från och med februari nästa år. Hon har tidigare jobbat på Övik lägergård..

Skånskan - 13 jan 16 kl. 14:00

Nysatsningen väcker oro bland grannarna

HALLASKOG Planerna på att bygga ut Hallaskogs lägergård har väckt oro bland grannarna.
Jan Malmgren som äger grannfastigheten är oroad över att nybygget kommer innebära ett ökat tryck på naturområdet när antalet övernattande gäster ökar.
– Det kan bli ett bekymmer, säger han.

YLE - 19 okt 15 kl. 07:33

Kläder, husrum och debatt; så tar Svenskfinland emot asylsökandena

När flyktingarna började komma till Finland i stora skaror i början av augusti var ingen i hela landet riktigt förberedd.
Trots att situationen tedde sig som ett enda kaos, fanns det ett nätverk av frivilliga som jobbade dag och natt bakom kulisserna för att lugna ner situationen. Utan dem hade förvirringen troligen varit ännu större.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 15:00

Var­ning för psy­kisk ohäl­sa hos män

Män är över­re­pre­sen­te­rade i själv­mords­sta­ti­stiken. 71 pro­cent av alla själv­mord i Sverige be­gås av män el­ler till och med poj­kar. Och det finns in­di­ka­tioner på att det kan bli vär­re bland yng­re män, efter­som deras själv­mords­fre­kvens sta­digt har ökat se­dan 1995.

YLE - 24 sep 13 kl. 11:20

Lägerskola i världsarvet

De österbottniska skolorna reser ofta långt bort för att åka på lägerskola. Men från och med nästa vår finns det möjlighet att åka på lägerskola i närregionen, i Kvarkens världsnaturarv. Femmorna och sexorna i Tölby-Vikby skola i Korsholm har agerat försökskaniner.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 15 kl. 08:57

Rapport från unikt sommarläger

Tänk nyligen svunnen tid. Juni månad närmare bestämt. En för ändamålet lånad lägergård i skogarna mellan Ängelholm och Örkelljunga.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Rädsla, oro och sorg - de här och många andra känslor kan klimatångesten väcka hos oss

Klimatångesten blir allt vanligare. Känslorna varierar från mildare oro till ett mera närvarande ångesttillstånd. I värsta fall kan ångesten leda till tvångsmässigt beteende, något som också kan kallas klimatortorexi.

YLE - 10 timmar sedan

HFD går emot Migri och förvaltningsdomstolen: Könsstympning grund för asyl, somalisk mamma och barn får ny behandling

En somaliska mamma och hennes dotter bör få sitt fall prövat av Migri på nytt och då ska risken för könsstympning utgöra grunden för ett asylbeslut, fastslår Högsta förvaltningsdomstolen i ett uppmärksammat utslag den här veckan. HFD kullkastar med utslaget Migris och förvaltningsdomstolens tidigare asylavslag..

YLE - 11 timmar sedan

Projektet Raseborgs å kan hämta kräftorna tillbaka – översvämningarna är Raseborgsåns största problem

Översvämningarna kring Raseborgsån är ett stort problem för åns välmående. Raseborgs miljöbyrås projekt Raseborg å ska minska på fosforbelastningen. Snart kanske kräftorna trivs i ån igen..

YLE - 12 timmar sedan

Bussar ersätter rälsbussen mellan Hangö och Karis under veckoslutet

Kvällens sista turer på lördag (20.7) och alla turer på söndag (21.7) mellan Karis och Hangö ersätts med bussar..

YLE - 14 timmar sedan

Ny app ska hjälpa kunder spåra sitt klimatavtryck: "Klimatfrågor lika viktiga som social- och hälsovårdsfrågor för våra kunder"

Den största delen av Finlands klimatpåverkan kommer från hushållen. S-gruppen har utvecklat en app med vilken deras kunder kan spåra klimatavtrycket efter sina inköp..

YLE - 15 timmar sedan

“Vi vill visa allt som är osynligt i Raseborg” - unga arrangörer kontaktade föreningar som nu visar vad de erbjuder

Man måste ta saken i egna händer och se till att det finns något att göra. Det säger Nizar Ben Othman och Jonas Grönqvist som samlar föreningar i Stallörsparken i Ekenäs..

YLE - 15 timmar sedan

I början av nästa vecka blir det riktigt hett – till och med 27 grader i Sydvästra Finland

Värmen fortsätter efter veckoslutet in i nästa vecka. För måndagen och tisdagen utlovas 25 grader i Kittilä, och till och med 24 grader så långt upp som i Enare..

YLE - 16 timmar sedan

Hållbarhet och rymdteknologi har aldrig sett så här bra ut - Helsinki Fashion Week är en föregångare inom modeindustrin

Helsinki Fashion Week är världens mest hållbara modevecka och också den enda som till 100% baserar sig på cirkulär ekonomi. Material och innovationer tas till och med från rymdteknologi..

YLE - 19 timmar sedan

Utsläppen från fiskodling har minskat: "Inhemskt odlad fisk ett bra alternativ ur en miljösynvinkel"

Färsk forskning visar att utsläppsmängderna från fiskodlingarna har minskat. Enligt en ny rapport från Naturresursinstitutet har utsläppen minskat med cirka 70 procent sedan 1990-talet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.