Skånskan > Nyheter

Tuesday, 23 July, 02:54

Skånskan - 18 jun 19 kl. 11:00

Uppåkraöl med en smak av järnåldernUPPÅKRA Nu bryggs Uppåkraöl – ett arkeologiskt öl med smak av järnålder och inspirerat av fynd gjorda vid utgrävningar i Uppåkra.Bryggningen startade på måndagen på Pax Brygghus i Flyinge men ölet är beställt av Uppåkra Arkeologiska Center.
Det är fynd från ett omkring 1 500 år gammalt ölbryggeri i Uppåkra som inspirerat. Ölet ska, när det är klart, serveras i trädgårdskaféet i Uppåkra i sommar.
– Vi vill att våra besökare ska få̊ uppleva Uppåkra på ett litet annorlunda sätt med hjälp av smaker och dofter från förr som ett nytt sätt att förmedla den historiska upplevelsen, säger arkeolog och vetenskapspedagog Sofia Winge på Uppåkra.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
UPPÅKRA Nu, Uppa, Uppåkra, Pax Brygghus, Flyinge, Uppåkra Arkeologiska Center, Sofia Winge, Nordens, Kr, Lunds, Mikael Larsson, Uppåkraborna, Uppåkraölet, Staffanstorps Gästis, Vendeltidsdagarna, Arvid Lindmark, Lund, Daniel Serra, Skandinavien, Bayern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåkraölmed en , smakav , järnåldern
Skånskan - 10 jul 19 kl. 14:00

Med smak av järnåldern

UPPÅKRA Med en högtidlig procession och en kopia av en 1 500 år gammal bägare att dricka ur, invigdes Uppåkraölet på onsdagen.– Inte som ett vanligt öl. Lite rökigt och väldigt mycket sitt eget, löd några omdömen sedan de första klunkarna tagits.

YA - 24 sep 13 kl. 18:28

Dålig smak på dricksvattnet oroar

Foto: Sprisse Nilsson
Vattnet i Sankt Olof har smakat illa i två dagar. Kommunen har ställt upp en tank med dricksvatten utanför Skogsbackens förskola. Vad problemen med det kommunala dricksvattnet beror på är oklart.

Blekinge Läns tidning - 26 jul 17 kl. 13:38

Ingrid Egerström-Kurowski

Vår härliga syster Ingrid Egerström-Kurowski, Wästeråkra Gård. Den 10 februari 2017, avled min lilla syster Inga 93 år gammal, på den plats hon älskade mest på jorden, vårt gamla barndomshem Westeråkra strax utanför Karlskrona. Hon dog med ett skratt på läpparna, efter ett fantastiskt spännande liv och omgiven av sina fyra framgångsrika och glada barn.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Stark in­sats av H65 Höör

HANDBOLL H65 Höörs damer öppnade säsongens träningsmatchande med 31-25 (14-14) mot Köpenhamn i Kristianstad idrottshall.– Klart att det är starkt. Köpenhamn har ett riktigt bra lag även om en del saknades på nio meter, konstaterade tränare Ola Månsson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Starka känslor inför ny lag om hedersvåld

Malmö Ett stort steg i kampen för ett bättre liv för alla de ungdomar i Malmö som lever under hedersförtryck, eller ett meningslöst slag i luften? Åsikterna går isär om den nya lagstiftning som nu planeras, där hedersrelaterade brott ska få en egen brottsrubricering.Hedersbrott– I rådande lagstiftning är inte hedersbrott eller hedersmord några egna brottsrubriceringar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Su­san­na slåss för slagna kvin­nor

Hon var fram­gångs­rik vd inom it-branschen när hon be­stämde sig för att lämna ett topp­jobb och bli chef på en kvin­no­jour. Su­san­na Ud­var­di har själv gått ige­nom myc­ket i livet – i dag kämpar hon för att på­verka dem som har makten att för­ändra.Namn: Su­san­na Ud­var­di
Ål­der: 52 år
Bor: Skil­linge
Fa­milj: Man, 26-årig son, 20-årig dot­ter, två katter och en hund.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hade heroingömma i källaren – döms

Malmö När mannen bar på näs­tan 60 000 kro­nor i en tyg­kasse blev pa­trullen misstänksam. Vid hus­rann­sa­kan hittades en knark­gömma.En 46-årig man stoppades i ett trapp­hus i cen­trala Ar­löv av po­lisen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bröder gömde knark hemma

Malmö Två bröder döms nu vid Malmö in­trätt för nar­ko­ti­ka­brott och va­pen­brott.Po­lisen gjorde en hus­rann­sa­kan i en lä­gen­het på Her­mods­dal un­der slutet på feb­ru­a­ri 2018.
I lä­gen­heten fanns två bröder, en 18-år­ing och en 21-år­ing, samt deras mam­ma.

Skånskan - 8 timmar sedan

Lurades swisha fel person

Staffanstorp En Staffanstorpsbo blev kontaktad och uppmanad att swisha pengar till en väninna. I efterhand upptäckte hon att hon swishat 2 790 kronor till en annan person. Händelsen är polisanmäld som bedrägeri..

Skånskan - 8 timmar sedan

Falska samtal till äldre

STAFFANSTORP Äldre kommuninvånare har blivit uppringda av någon som falskeligen uppger att de ringer från kommunen alternativt Räddningstjänsten.
Staffanstorp skriver nu på sin hemsida att kommunen aldrig ringer hem till privatpersoner för att sälja tjänster eller produkter såsom brandvarnare, brandfiltar eller annat. Får man en sådan uppringning bör man kontakta polisen på telefonnummer 114 14..

Skånskan - 8 timmar sedan

Tips efter bucklad väktarbil

Staffanstorp Vid tretiden natten till fredagen ska en väktare ha ronderat vid Anneroskolan i Staffanstorp. Plötsligt gick larmet på väktarbilen.
När väktaren kom tillbaka till bilen fanns det en buckla på motorhuven.

Skånskan - 8 timmar sedan

21-åring stoppad i byn

Staffanstorp Vid åttatiden i fredags kväll stoppades en 21-åring inne i Staffanstorp. 21-åringen hade ett preparat på sig och är nu misstänkt för brott mot narkotikastrafflagen..

Skånskan - 8 timmar sedan

Lugi och Köpenhamn mästare på stranden

Åhus Beachhandboll Festival 2019 avslutades på söndagen med 01- och elitklasserna.
Gladast av alla var kanske Hampus Henningsson vars Lugi vann herrklassen och fick ta hem pokalen till omklädningsrummet.
– Vi ska kyssa den inför varje match, skrockade Henningsson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.