Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 23 July, 07:25

Nyan - 18 jun 19 kl. 10:06

Bomarsundsutställning i TelegrafenSunds kommun arrangerar en utställning om Bomarsund i den före detta telegrafbyggnaden Stants’n på Prästö i Sund. Här finns, informerar kommunen, ”möjlighet att få en uppfattning om hur livet under den ryska tiden i Bomarsund såg ut”. Bland annat kan man beskåda en miniatyrmodell av ”det första stadsliknande samhället på Åland”, där man får se hur många hus samhället bestod av och hur de var placerade runt huvudfästningen. I en dvd-film förevisas också hur bombningen av fästningen gick till. Vidare visas även modeller med de ryska, engelska och franska uniformer som användes under Krimkriget, men även modeller som visar hur den civila befolkningen var klädd.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Telegrafen, Bomarsund, Stants, Prästö, Sund, Åland, Krimkriget, TEXT, Riitamaa, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bomarsundsutställningi , Telegrafen

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Två kryssare gör tre besök i veckan

Kryssningsfartyget Silver Spirit med cirka 600 engelsktalande gäster kommer till Mariehamn i dag tisdag och ligger vid kaj klockan 11–18. Silver Spirit var här också den 3 juli. På fredag klockan 09.

Nyan - 1 timme sedan

Flera klagomål om helikopterljud

Firandet av Ålands sjödagarna stördes av det höga oljudet från den helikopter som cirkulerar runt staden. .

Nyan - 11 timmar sedan

Sjöräddare hjälpte två farkoster

Sjöräddningen ryckte ut två gånger på måndagen. .

Nyan - 12 timmar sedan

Barkbåtsbygge och sjöräddning

På söndagen var det barnens dag på Sjödagarna i Sjökvarteret i Mariehamn. .

Nyan - 15 timmar sedan

Snygga bilar lockade många

Oldtime Cruisers bilutställning i Badhusparken, som i år firar 30 år, lockade fler besökare än vanligt. .

Nyan - 17 timmar sedan

Nordlund ställer upp i valet

Mångårige politikern Roger Nordlund (C) väljer att ställa upp både i lagtings- och kommunalvalet i höst. .

Nyan - 19 timmar sedan

Flera förbjöds paradera

Polisen fick vid flera tillfällen avlägsna fordon från lördagens Old Time Cruisers-parad i Mariehamn. Det berodde på att deltagarna inte följde reglerna. Polisen påminner om att hastigheten ska vara kontrollerad och att alla passagerare i fordonen ska befinna sig innanför karossen.

Nyan - 21 timmar sedan

Landskapsregeringen agerar om torskfiske

Landskapsregeringen har framfört till EU-kommissionen att man motsätter stopp av torskfiske i Östersjön. På fredagen skickade man ett meddelande till unionen. .

Nyan - 22 timmar sedan

Stökig helgnatt för polisen

  Polisen påträffade tre berusade minderåriga personer ute på stan under natten till söndagen. De fick transport hem till en vuxen person. Ytterligare ett antal berusade minderåriga påträffades i samband med polisens övervakning kring festivalområdet.

Nyan - Igår: 07:09

Många fall av misshandel

Polisen utreder flera fall av misshandel efter natten till söndagen. Man blev kallad till en gästhamn varifrån man fått uppgifter om att flera personer var inblandade i en misshandel. En person fick föras till akuten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.