SR > Nyheter

Tuesday, 23 July, 02:39

SR - 18 jun 19 kl. 09:49

Löneskillnaderna blir mindreLöneskillnaden mellan män och kvinnor blir allt mindre. Gapet har minskat sedan 2007, det uppger Medlingsinstitutet i en ny rapport..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Medlingsinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löneskillnadernablir mindre
YLE - 14 okt 16 kl. 06:00

Forskare: Löneskillnaderna mellan män och kvinnor lika stora som för 30 år sedan

På trettio år har löneskillnaderna mellan män och kvinnor knappt jämnats ut alls. I en färsk doktorsavhandling pekas arbetsmarknadsorganisationerna ut som en del av problemet. - Strukturen är så svår att förändra.

SvD - 07 jul 14 kl. 05:19

Folkpartiet vill lägga 1 miljard kronor på att jämna ut löneskillnaderna

VISBY (Direkt) Folkpartiet vill lägga 1 miljard kronor på att jämna ut löneskillnaderna mellan kvinnor och män i akademikeryrken. Det ska bli fler förstelärare i skolan och en ny karriärtjänst ska införas i förskolan och i vården för barnmorskor och specialistsjuksköterskor..

DN - 17 jun 15 kl. 11:05

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män minskar

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män minskar. Det säger statliga Medlingsinstitutet i en rapport i dag. Inget tyder på att Medlingsinstitutet släpper sin roll som väktare att industriavtalets omstridda lönetak för övriga arbetsmarknadens lågavlönade kvinnoförbund..

DI - 21 jun 16 kl. 21:03

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor minskar

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor fortsätter att minska enligt Medlingsinstitutet. I kommunerna är de nu så låga som 0,4 procent medan tjänstemännen i den privata sektorn har högst löneskillnad..

Kristianstadsbladet - 13 okt 17 kl. 00:01

Så stora är löneskillnaderna

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor är fortsatt stora. Det visar länsstyrelsen Skånes nya kartläggning av kvinnor och mäns villkor i samhället..

Nyteknik - 06 mar 18 kl. 07:27

Löneskillnaderna minskar – sakta

Löneskillnaderna minskar och arbetstiden för kvinnor ökar..

BT - 09 jul 12 kl. 00:40

Löneskillnaderna grundas i synen på kunskap

Att svenska lärare tjänar dåligt är ingen hemlighet. Orsaken är historisk och handlar om vad läraren förväntas klara av. Att svenska lärare tjänar dåligt är ingen hemlighet.

Opinionen.se - 25 feb 13 kl. 11:33

Löneskillnaderna ökar mellan könen

Kvinnornas sammanlagda inkomster är fortfarande mer än en femtedel mindre än männens, visar ny statistik från Statistiska centralbyrån. Under 2011 var kvinnors sammanräknade inkomst 79,3 procent av männens, något mindre än 2009 då de var 79,7 procent. ?

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 11:24

Löneskillnaderna ökar mellan könen


Kvinnornas sammanlagda inkomster är fortfarande mer än en femtedel mindre än männens, visar ny statistik från Statistiska centralbyrån.Under 2011 var kvinnors sammanräknade inkomst 79,3 procent av männens, något mindre än 2009 då de var 79,7 procent. - Kvinnors inkomster kommer något närmare mäns på lång sikt, men de senaste två åren har det gått lite åt motsatt håll, säger Hans Heggeman, utredare vid Statistiska centralbyrån, till TT..

Västerbottens Folkblad - 25 feb 13 kl. 12:07

Löneskillnaderna ökar

Ny statistik från SCB visar att kvinnor fortfarande tjänar mindre än 80 procent av männens lön. ? Kvinnors inkomster kommer något närmare mäns på lång [...

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 13 kl. 13:16

Bort med löneskillnaderna

I dagens takt kommer det att ta 68 år innan kvinnor och män har lika lön och kvinnor får lön för hela dagen, skriver företrädare för 15:42 rörelsen..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Stora delar av Venezuela strömlöst

Det pågår ett massivt strömavbrott i Venezuela. Stora delar av landet bland annat huvudstaden Caracas är utan elektricitet..

SR - 1 timme sedan

Vattenbrist väntas på flera håll

Det är risk för vattenbrist på flera håll i Sverige i augusti och flera kommuner har redan infört bevattningsförbud. Det rapporterar SVT Nyheter..

SR - 5 timmar sedan

Israel river palestinska hus i östra Jerusalem

Israel har inlett en rivningsräd mot de palestinska hem i östra Jerusalem som de anser ligga för nära muren mot Västbanken..

SR - 5 timmar sedan

Iran-konflikten kan få oljepriset att stiga

Konflikten mellan Iran och USA kan få allvarliga följder för världsekonomin, spår analytiker. En allt mer spänd situation i Persiska viken, med flera attacker mot oljefartyg och nu senast en beslagtagen tanker, kan få oljepriset att stiga drastiskt..

SR - 7 timmar sedan

Hunt: Konsekvenserna för Iran blir kännbara

Den brittiske utrikesministern Jeremy Hunt talade under kvällen i det brittiska parlamentet. Han varnade Iran för att konsekvenserna kommer att bli kännbara om inte den brittiskregistrerade oljetankern Stena Impero omedelbart tillåts lämna den iranska hamn, där den hålls sedan i fredags..

SR - 7 timmar sedan

Ibizaskandalen i Österrike: Nya detaljer avslöjade

I Österrike har nya detaljer avslöjats i den så kallade Ibizaskandalen. Läckta uppgifter tvingade kanslern Sebastian Kurz att avgå i maj, och nu utreder åklagare om en medarbetare till Kurz har försökt undanröja bevis..

SR - 8 timmar sedan

Kenyas finansminister åtalas för korruption

Kenyas finansminister och flera höga tjänstemän har gripits och kommer att åtalas för korruptionsrelaterade brott. Det meddelade landets chefsåklagare i dag..

SR - 8 timmar sedan

Analys: Valet i Ukraina innebär både risker och möjligheter

I Ukraina har Volodymyr Zelenskij upprepat succén från presidentvalet i april. Då fick han 73 procent av rösterna mot rivalen – den då sittande presidenten Petro Poroshenko. I natt lyckades Zelenskij, och hans nybildade parti Folkets tjänare, igen.

SR - 9 timmar sedan

Resenär om helgens tågstopp: Det var kaos

SJ hade stora problem att få fram tillräckligt många ersättningsbussar vid det omfattande tågstoppet i Skåne, som drabbade tusentals resenärer i helgen..

SR - 10 timmar sedan

Konstgräsplaner kan försvinna inom tre år

Konstgräs kan vara förbjudet från år 2022 om EU får igenom sitt förslag. Det här skulle innebära stora kostnader för Sveriges kommuner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.