YLE > Svenskfinland

Tuesday, 23 July, 07:14

YLE - 18 jun 19 kl. 08:13

Rinnes regering satsar 110 miljoner euro på järnvägarStatsminister Antti Rinnes (SDP) regering har förhandlat fram sin första tilläggsbudget. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Antti Rinnes, SDP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rinnes, regering, satsar, 110miljoner , euro, järnvägar
YLE - 13 jun 19 kl. 13:35

Rinnes regering har riksdagens förtroende

På torsdagen mättes stödet för statsminister Antti Rinnes regering för första gången i riksdagen. Regeringen fick riksdagens förtroende med rösterna 113-75..

YLE - 10 jul 19 kl. 04:29

Enkät: Var tredje finländare litar på Rinnes regering

Var tredje finländare litar på Antti Rinnes regering och på hans förmåga att leda landet, visar en enkät från den kommunala utvecklingsstiftelsen Kaks..

YLE - 18 jun 19 kl. 08:13

Rinnes regering fattar beslut om åtgärder som ska främja sysselsättningen – se direkt klockan 9.15

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering förhandlar om sin första tilläggsbudget i dag, tisdag. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 18 jun 19 kl. 08:13

Rinnes regering presenterade tilläggsbudget – stora satsningar på järnvägarna

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering har förhandlat fram sin första tilläggsbudget. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 16 maj 19 kl. 06:14

HS: Rinnes regering planerar satsa hundratals miljoner på snabba tågförbindelser

Finlands nästa regering håller på att förbereda en massiv satsning på nya tågförbindelser, bland annat snabba förbindelser från Helsingfors till Åbo och Tammerfors samt från Helsingfors till Östra Finland, möjligen via Sibbo och Borgå. Det skriver Helsingin Sanomat..

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 11 kl. 15:14

Scandlines satsar 110 miljoner på HH-leden

Scandlines storsatsar på HH-leden och aviserar investeringar på 110 miljoner kronor i tre färjor..

YLE - 04 jun 19 kl. 20:29

Här är de hittills utnämnda ministrarna i Antti Rinnes regering

SDP gjorde i dag sina ministerval och offentliggjorde sju namn. SFP gjorde det redan tidigare och utsåg Anna-Maja Henriksson och Thomas Blomqvist till ministrar i den nya regeringen..

YLE - 04 jun 19 kl. 20:29

Här är ministrarna i Antti Rinnes regering: 11 kvinnor och 19 män

SDP, De gröna, Centern och Vänsterförbundet har valt sina ministrar och namnen har offentliggjorts. SFP gjorde det redan tidigare. Vi presenterar de nya ministrarna här i takt med att ministerportföljerna blir klara..

YLE - 04 jun 19 kl. 20:29

Här är ministrarna i Antti Rinnes regering

SDP, De gröna, Centern och Vänsterförbundet har valt sina ministrar och namnen har offentliggjorts. SFP gjorde det redan tidigare. Vi presenterar de nya ministrarna här i takt med att ministerportföljerna blir klara..

YLE - 04 jun 19 kl. 20:29

Här är ministrarna i Antti Rinnes regering: 11 kvinnor och 8 män

Alla partier har nu valt sina ministrar och namnen har offentliggjorts. Här följer en presentation av de nya ministrarna..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Brand i stockbil på riksåttan mellan Pörtom och Närpes

En liten brand uppstod i en stockbil på riksväg 8 mellan Pörtom och Närpes. Branden var släckt när räddningstjänsten kom till platsen. Larmet kom vid sextiden..

YLE - 1 timme sedan

Elva personer skadade i krock mellan minibuss och personbil i Peräseinäjoki

I Peräseinäjoki i Södra Österbotten inträffade en allvarlig trafikolycka vid femtiden. Flera personer skadades allvarligt och några lindrigt i en kollision mellan en minibuss och en personbil. Olyckan inträffade på Virtaintie i Kihniänkylä..

YLE - 1 timme sedan

Upprustningen av FantaSea i Jakobstad har inte kommit igång

Vattenparken FantaSea i Jakobstad är stängd under sommaren och enligt planerna skulle byggnadsarbeten göras på området under tiden. Hittills har inget skett och det är öppet när arbetena kan inledas. Anledningen är brist på personal vid tekniska verket som kan leda projektet..

YLE - 2 timmar sedan

Elbilsägaren Tomas Bäck vill se fler laddningsstationer i Österbotten

Tomas Bäck har haft elbil i över ett år och är mestadels nöjd, men han skulle vilja se fler allmänna laddningsstationer längs riksvägarna. Ska man köra långa vägar måste man planera och se ifall det finns laddningsstationer, säger Bäck..

YLE - 11 timmar sedan

Den kristna bluesmusikern Glenn Kaiser får publiken att öppna sig: "I Tirmo ville två män prata om sin osäkerhet och svårigheter att visa sina känslor"

Glenn Kaiser blev känd på 1970-talet genom Resurrection Band, ett amerikanskt kristet hårdrocksband. I sommar reser han runt i Finland med frun Wendi, spelar blues på cigarrlådor och pratar om Jesus..

YLE - 13 timmar sedan

Premiär för musikevenemanget Augustinatten i Vasa - unga artister tar plats på scen

Om knappt två veckor ordnas musikevenmanget Augustinatten för första gången i Vasa. Grundtanken är att låta unga, lokala artister få möjlighet att uppträda inför en större publik. I Ekenäs har evenemanget snabbt blivit populärt, nu hoppas man på det samma i Vasa..

YLE - 16 timmar sedan

Hur ser det ut vid din brygga i dag? Hjälp oss att göra Svenskfinlands egna algrapport

Svenska Yle behöver nu din hjälp för att kartlägga algblomningen i Svenskfinland. Skicka in bilder och rapporter om algläget vid just din stuga, ditt lande eller din villa så publicerar vi dem..

YLE - Igår: 06:27

Svinhus brann i Nurmo – 1 200 djur döda

Branden är under kontroll, men eftersläckningsarbetet kommer att pågå länge. Läget med de djur som utsatts för rök är oklart. Larmet kom vid halvsextiden på måndagen..

YLE - Igår: 06:27

Svinhus med över 2 000 djur brinner i Nurmo

Ett svinhus i Nurmo i Seinäjoki började brinna tidigt på måndagsmorgonen. Larmet kom vid halvsextiden..

YLE - Igår: 06:03

Apoteken har brist på flera läkemedel: ”Det har blivit vanligare de senaste åren”

Det råder brist på flera läkemedel för tillfället. Både Apotekareförbundet och Fimea säger att det har blivit vanligare med störningar i tillgången, men att man gör vad man kan för att påverka situationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.