DN > Nyheter

Sunday, 21 July, 00:40

DN - 17 jun 19 kl. 23:24

USA straffar tre länder för att deras invånare flyrUSA beslutade på måndagen att dra in bistånd värt flera miljarder kronor till El Salvador, Guatemala och Honduras. Detta efter det att president Donald Trump kritiserat länderna för att tusentals av deras invånare försökt söka asyl i USA..
Läs mer på DN
Läs mer om:
USA, El Salvador, Honduras, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, straffar, treländer för att deras , invånare, flyr
Cornucopia - 18 nov 17 kl. 14:44

Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar

En artikel i lokalpressen Markbladet handlar om statsminister Stefan Löfvens besök till polisstationen i Marks kommuns centralort Kinna mellan Borås och Varberg. Statsministern försöker intyga hur mycket man satsar på polisen, men antalet poliser i Kinna har halverats samtidigt som befolkningen ökat. Hela Borås lokalpolisområde med 194 000 invånare har endast tre polisbilar i yttre tjänst vid ett givet tillfälle.

Cornucopia - 23 jul 15 kl. 10:34

Tre polisbilar i Sjuhärad - sex poliser på 185 000 invånare

Polisens omorganisation forsätter fira segrar. Lokaltidningen Markbladet rapporterar att Sjuhäradsbygden totalt har tre polisbilar i tjänst, eller sex poliser på 185 000 invånare. Detta ska omfatta all ingripandeverksamhet på larm, trafikolyckor, hembesök vid inbrott etc, såväl som särskilda händelser som sportevenemang eller festivaler, men också kommenderingar ut ur området.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 10:00

De delade tårta för 29 000 invånare

ystad Kommunalråd Kent Mårtensson och kommundirektör Jonas Rosenkvist delade tårta med en nyinflyttad familj i torsdags för att fira att Ystad har 29 000 invånare.– Vi har hela tiden hållit koll på antalet, vi hade gärna firat 29 000 invånare redan förra året men vi låg för nära gränsen, det har gått upp och ner, så nu ligger vi på minst 29 019, säger Kent Mårtensson medan han och kommundirektör Jonas Rosenkvist väntade på att den nyinflyttade familjen skulle anlända. Antalet invånare ökar långsamt, år 2010 hade Ystad 28 338 Ystadsbor.

YLE - 24 mar 17 kl. 04:44

Jakobstad tappar invånare till grannkommunerna

Jakobstad har en självförsörjningsgrad på 133 procent när det gäller arbetsplatser. Alltså väljer ungefär en fjärdedel av de som jobbar i stan att bo någon annanstans. Vart tar de vägen om kvällen?

Alingsås tidning - 12 maj 18 kl. 06:30

Fler ”AT-invånare”

​Invånarantalet i de tre kommunerna i AT:s spridningsområde har ökat det första kvartalet i år. Vårgårda ökar med 18 personer och Herrljunga med sju. I Alingsås har man blivit 176 fler invånare.

Skånskan - 24 aug 18 kl. 11:46

Skåne mot 1,5 miljon invånare

Skåne Skånes befolkning fortsätter växa starkt. Om tio år bor det nästan 1,5 miljoner invånare i länet. Skåne har redan fler invånare än EU-landet Estland.

YLE - 07 maj 13 kl. 04:37

Terjärv lockar pendlare men tappar invånare

Det föds allt färre barn i Terjärv i Kronoby. Trots att ortens industri mår bra och det finns fler jobb än förvärvsarbetande personer i Terjärv, så blir invånarna allt färre. Befolkningen i Terjärv minskar med ungefär tio invånare per år.

YLE - 18 mar 15 kl. 19:28

Kaskö lockar nya invånare

Kaskö kommer att satsa en hel del på marknadsföringen av staden i år. Staden behöver nya invånare och mera arbetsplatser. Bland annat har staden anställt en marknadsförings- och turistsekreterare,som bland annat ska jobba med att locka nya invånare.

Alingsås tidning - 21 feb 17 kl. 16:32

Allt fler invånare

2016 blev vi allt fler invånare i landet. Det gäller även i AT:s tre kommuner. Alingsås ökade med 443 personer, Vårgårda 130 och Herrljunga 137.

YLE - 18 jun 14 kl. 04:32

Invånare i Sato-bostäder rasar - "Jag vågar inte ens köpa ny spis"

Ovilja att fixa en söndrig hiss, ett balkongtak som har läckt i tiotals år, luftkonditionering som inte fungerar och svårigheter att få kallt vatten. De här problemen får invånare i ett hus i Helsingfors, som till största delen ägs av bostadsbolaget Sato tampas med. Dessutom har Sato skickat brev till de invånare som har en delägarbostad och erbjudit sig att köpa deras bostad.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Rekordbeslag av sprängämnen i Hongkong

Polisen i Hongkong uppger att man har gjort ett rekordstort beslag i en misstänkt bombfabrik. – Utan tvekan tror jag att det här är det största beslaget vi någonsin har stött på i Hongkong, säger bombexperten Alick McWhirter hos Hongkongpolisen. Polisen kopplar beslaget till protesterna i Hongkong – och varnar nu för våldsamheter..

DN - 3 timmar sedan

Vattenskoter körde upp på berg – två skadade

Två personer har skadats efter en vattenskoterolycka i Trollhättan, rapporterar flera medier..

DN - 3 timmar sedan

Norén vägrar att ge upp: Kan ha en drömrunda

Henrik Stenson har gett upp. Men Alex Norén är inställd på att fortsätta jaga segern i British Open. – Man kan ha en drömrunda, skjuta två under och vinna hela skiten, säger han..

DN - 3 timmar sedan

Jamåhonleva, avsnitt 29 av 57

Han såg växelvis på de båda männen. De var inte där. De brydde sig lika lite om honom som han brydde sig om dem.

DN - 4 timmar sedan

Dyr nota för turister som kokade eget kaffe vid kända bron

Två tyska turister slog sig ner på marken intill Venedigs äldsta bro för en god kopp hemgjort kaffe. Straffet blev hårt: 10.000 kronor i böter och en order om att lämna staden..

DN - 6 timmar sedan

Nichlas Falk tillbaka i Södertälje

Nichlas Falk är tillbaka i hockeyallsvenskan. Falk, som i vintras fick sparken från Almtuna efter två månader som huvudtränare, återvänder till Södertälje som assisterande tränare..

DN - 6 timmar sedan

Pinot vann 14:e etappen i Tour de France

Det blev dubbelt franskt i topp när den 14:e etappen avslutades i cykelklassikern Tour de France..

DN - 6 timmar sedan

AIK besegrade Helsingborg

AIK kom till spel med flera nyckelspelare på bänken.  Ändå kunde laget ta en stabil seger med 2–0 hemma mot Helsingborg.  .

DN - 11 timmar sedan

Tre misstänkta för rånmordet på Hisingen häktade

De tre misstänkta för rånmordet på Hisingen i Göteborg har häktats, uppger åklagaren.  En 18-årig man knivskars så svårt att han avled på sjukhus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.