Nyan > Svenskfinland

Monday, 22 July, 22:18

Nyan - 17 jun 19 kl. 19:04

Nu planteras första skogen på Alfrida-markEtt halvår efter Alfrida ligger minst en halv miljon kubikmeter stormfällen kvar i de åländska skogarna, trots att man lyckats röja upp långt mer än det ursprungliga målet. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Alfrida

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu planterasförsta , skogen, Alfrida-mark
Cornucopia - 13 jan 18 kl. 10:25

Mystiska varma fläckar mitt i skogen?

Här har ni ett naturvetenskapligt bryderi att reda ut. Jag har sedan några år identifierat tre mystiska varma fläckar här ute i den obebodda skogen. I samband med rådande väderlek har jag lyckats fotografera två av dem, så de tydligt syns.

Supermiljöbloggen - 27 mar 18 kl. 16:26

Vad ska vi med skogen till – Del 3

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

YLE - 08 jul 17 kl. 13:32

Nu ska 120-åriga stora skogen i Raseborg få växa i fred

250 hektar skog har fredats öster om Gennarbyviken i Raseborg. Det är Nylands största privat fredade skyddsområde. Den som väljer att freda sin skog kan få ersättningar på tusentals euro per hektar.

SR - 10 apr 19 kl. 06:30

Contortatallen tappar mark

Det planteras allt färre contortatallar i den svenska skogen. Sedan 2012 har produktionen av contorta i skogsplanskolorna mer än halverats, enligt siffror från Skogsstyrelsen..

Supermiljöbloggen - 02 apr 14 kl. 10:00

Magnus Nilsson: Miljömålen kräver ny syn på markägande

Lär dig detta först: Det finns inga miljöregler för skogsbruket. Att ingen har blivit fälld för skogsvårdslagens naturvårdsregler sedan de infördes för 34 år sedan förklaras därför vare sig av att svenska skogsägare är särdeles omsorgsfulla om skogens naturvärden eller att ansvariga myndigheter, polis och domstolar är särdeles slappa. Det är helt enkelt näst in till omöjligt att bedriva skogsbruk på ett sätt som är straffbart.

YLE - 29 sep 16 kl. 12:41

Skog förstördes under Carunas röjningsarbeten på Skåldö - markägare upprörda

De har skrämt djur, skadat en häst och förstört terrängen. Upprörda markägare har fått nog av Carunas röjningsarbeten kring elledningarna i Ekenäs skärgård. Elbolaget lovar kompensera de drabbade markägarna.

YLE - 29 maj 17 kl. 09:05

Tyska Charlotte skulle leva i skogen över sommaren - lämnade Finland efter hat och hot om våld

Charlotte Arnswald skulle bo i skogen i Norra Savolax åtminstone över sommaren. Det enda hon hade med sig var ris, i övrigt åt hon det hon hittade i skogen och det hon fångade ur den närliggande sjön. Under veckoslutet valde hon ändå att lämna Finland, efter att hat och hot om våld riktats mot henne på diskussionsforum.

Supermiljöbloggen - 03 mar 18 kl. 15:28

Vad ska vi med skogen till?

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

Supermiljöbloggen - 03 mar 18 kl. 15:28

Vad ska vi med skogen till? – Del 1

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 17:59

”Vi måste tänka om kring skog och mark”

”Risken för skogsbrand kan minska genom att anpassa rätt trädslag till lämplig mark, öka inslaget av lövskog och genom att restriktioner för maskinkörning i skogen vid stark torka”, skriver Stina Bergström, miljöpolitisk talesperson för Miljöpartiet. Sommarens torka och bränder har påmint oss om de pågående klimatförändringarna och om vårt beroende av skog och jordbruksmark. Torka, bränder och extremväder blir vanligare till följd av klimatförändringar.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Sjöräddare hjälpte två farkoster

Sjöräddningen ryckte ut två gånger på måndagen. .

Nyan - 3 timmar sedan

Barkbåtsbygge och sjöräddning

På söndagen var det barnens dag på Sjödagarna i Sjökvarteret i Mariehamn. .

Nyan - 6 timmar sedan

Snygga bilar lockade många

Oldtime Cruisers bilutställning i Badhusparken, som i år firar 30 år, lockade fler besökare än vanligt. .

Nyan - 8 timmar sedan

Nordlund ställer upp i valet

Mångårige politikern Roger Nordlund (C) väljer att ställa upp både i lagtings- och kommunalvalet i höst. .

Nyan - 10 timmar sedan

Flera förbjöds paradera

Polisen fick vid flera tillfällen avlägsna fordon från lördagens Old Time Cruisers-parad i Mariehamn. Det berodde på att deltagarna inte följde reglerna. Polisen påminner om att hastigheten ska vara kontrollerad och att alla passagerare i fordonen ska befinna sig innanför karossen.

Nyan - 12 timmar sedan

Landskapsregeringen agerar om torskfiske

Landskapsregeringen har framfört till EU-kommissionen att man motsätter stopp av torskfiske i Östersjön. På fredagen skickade man ett meddelande till unionen. .

Nyan - 13 timmar sedan

Stökig helgnatt för polisen

  Polisen påträffade tre berusade minderåriga personer ute på stan under natten till söndagen. De fick transport hem till en vuxen person. Ytterligare ett antal berusade minderåriga påträffades i samband med polisens övervakning kring festivalområdet.

Nyan - 15 timmar sedan

Många fall av misshandel

Polisen utreder flera fall av misshandel efter natten till söndagen. Man blev kallad till en gästhamn varifrån man fått uppgifter om att flera personer var inblandade i en misshandel. En person fick föras till akuten.

Nyan - 16 timmar sedan

”Idealisk” potatisskörd väntar

Förra sommaren var Jon Erikssons vattengrop i stort sett tom. .

Nyan - Igår: 18:04

Segelbåt kantrade på Slemmern

Under söndagskvällen får Ålands sjöräddningssällskap in ett telefonsamtal från Sjöräddningscentralen i Åbo som meddelar att de behöver ge sig ut med Rescue Lion på Slemmern. Sjöräddningscentralen har fått in samtal angående en liten segelbåt som gått runt och kantrat. Ombord på båten finns ett gäng med ungdomar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.