Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 23 July, 08:03

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 19 kl. 18:27

Ängsblommans bästa tid är nuFjolårets snustorra sommar har gjort många av ängens växter som tokiga..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ängsblommansbästa , tidär nu
Skånskan - 18 aug 16 kl. 04:00

Tid­nings­krisen­ de­mo­kra­ti­frå­ga

I år är det 250 år se­dan Tryck­fri­hets­för­ord­ningen fast­ställdes av den svenska riks­dagen.
Det lade grunden för tid­ningarnas ut­veckling. Un­der åren som följde startades många tid­ningar, till ex­em­pel Af­ton­bla­det, som startades 1830.

Skånskan - 18 jul 19 kl. 05:30

Tid­ningarna har en fram­tid

Det här är den sis­ta ar­ti­kel jag skriver som an­ställd. I 35 år har jag ar­betat som jour­nal­ist och lika länge har jag skrivit en po­li­tisk kom­men­tar näs­tan var­je dag.
Un­der den tiden har tid­nings­branschen och me­di­erna to­talt sett för­ändrats oer­hört.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

YLE - 19 mar 15 kl. 06:15

Det här atomuret ska ge Finland 100 gånger noggrannare tid

Finlands officiella tid har varit ovanligt exakt under de senaste två åren, vilket är goda nyheter för många aktörer i samhället. Men forskare jobbar intensivt på att göra tidsmätningen ännu exaktare. Den kommande västmetron kan däremot bli ett hot mot det här.

Skånskan - 18 jun 18 kl. 01:00

Tid­ningen är omist­lig för vår de­mo­kra­ti

När en lo­kal­tid­ning för­svinner är vi alla för­lo­ra­re. Sam­häl­lets kost­nader ökar. Det känns fat­tigare kul­tu­rellt och po­li­tiskt.

Cornucopia - 17 mar 19 kl. 14:26

Unga har tid, men inte pengar - äldre har inte tid, men har pengar

En fundamental skillnad mellan unga och äldre är inställningen till tid och pengar. Som ung har du tid, medan äldre inte har tid, fast istället har pengar. Så unga har exempelvis inga problem att förespråka att alla ska cykla, medan gamla inte har tid, utan istället köper sig tid genom att ta bilen.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 04:00

Vil­ken fram­tid har me­di­erna?

Opinion Näs­ta år firar den svenska tryckfrihetslagstiftningen 250-års­ju­bi­le­um. Sam­ti­digt är den tra­di­tio­nella pressen i sin kan­ske värsta kris någonsin under dessa år.
Där­för är det inte för­vånande att rege­ringen till­satt en me­die­ut­redning som ska vara klar näs­ta år.

Dagensanalys.se - 29 mar 16 kl. 10:37

Sälj mer genom att spara din kunds tid

I vårt digitala landskap, med oändliga valmöjligheter gör människor nästan vad som helst för att spara lite tid. Varför? För att vi har för mycket att göra.

HBL - 10 jun 14 kl. 12:18

Janne Wass ny chefredaktör på Ny Tid

Från och med augusti tar journalisten Janne Wass, 31, över rodret på Ny Tid-skutan.– Jag tycker att Ny Tid är en röst som är oerhört viktig i Svenskfinland, där den politiska diskussionen ofta är styrd av ett och samma parti, och där kulturjournalistikens resurser fortsätter att krympa, säger Wass till Ny Tid.
Janne Wass jobbar nu  som utrikesreporter på Hufvudstadsbladet.

Skånskan - 06 aug 16 kl. 14:00

Tid för dans och teater i Domkyrkan

I morgon har Lunds stifts kyrkospel Har du tid? premiär. En ensemble av unga oprövade skådisar och dansare ställs mot äldre mer erfarna.

YLE - 21 dec 16 kl. 04:47

Långsam postgång ställer till det för Dalmed - laboratorieprov levereras inte i tid

På Kimitoön har långsam postgång satt käppar i hjulet för Dalmed med företagshälsostationer i Kimito och Dalsbruk. Posten har inte lyckats leverera alla laboratorieprov inom utsatt tid, vilket tvingat hälsostationen att kalla in patienter på nytt. Många är missnöjda med posten, det har Svenska Yle rapporterat om under veckan.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Bättre än väntat av UBS

Den schweiziska storbanken UBS går bättre än väntat. Under andra kvartalet i år gjorde banken en nettovinst på 1,4 miljarder dollar. Vinstökningen på 1 procent kan jämföras med snittet bland analytiker i bankens sammanställning av prognoser, som pekade.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Multiresistent malaria sprids i Sydostasien

En malariastam som är resistent mot två av de vanligaste malariamedicinerna sprider sig snabbt i Sydostasien, enligt en studie genomförd av universitet i Storbritannien och Thailand. Stammen KEL1/PLA1 har spridits från Kambodja och blir nu allt vanligar.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sverige sneglar mot britters rökstopp på kåken

Om Kriminalvården får som den vill har intagna på svenska häkten och anstalter snart fimpat för gott. Erfarenheter från Storbritannien, där ett rökförbud infördes för två år sedan, visar på hälsovinster. Men i övrigt är det svårt att analysera förbudets.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Motsägelsefull Johnson väntas bli ny ledare

Han är opolerad, karismatisk och har en avspänd relation till sanningen. Den yviga brexitören Boris Johnson splittrar Konservativa partiet. Ändå tyder allt på att han i dag blir dess nya partiledare – och därmed Storbritanniens premiärminister.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Singelolycka på E6 norr om Helsingborg

En olycka har inträffat strax norr om trafikplats Vasatorp i norrgående riktning på E6..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Old town road” tangerar listrekord

För ett år sedan var det inte många som kände till 20-årige rapparen Lil Nas X, eller Montero Lamar Hill, som han egentligen heter. Nu är hans låt "Old town road", som mixar rap och country, på väg att bli den låt som toppat amerikanska Billboards prest.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Positiv utveckling för hotad fjällräv

Den positiva trenden för den starkt hotade fjällräven fortsätter. Det visar den pågående inventeringen i den svenska fjällkedjan, rapporterar Vetenskapsradion. – Vi har hittat 43 valpkullar i Sverige än så länge, vilket är en relativt bra siffra, så här.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Eldningsförbud även i Västerbotten

Nu införs eldningsförbud i kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Skellefteå, Vindeln, Vännäs och Umeå i Västerbottens län. Risken för skogsbrand är hög, framför allt längs kusten. Räddningstjänsten och länsstyrelsen har samrått, och inför nu eld.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sverige: Norge kränker svenskt territorium

En norsk polishelikopter har kränkt svenskt vatten genom att flyga cirka tio mil över svenskt territorium, hävdar svenska Utrikesdepartementet. Det skriver norska Aftenposten. Det var den 27 maj i år som helikoptern var på väg till England men flög runt.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

En död i trafikolycka utanför Luleå

En man har omkommit i en trafikolycka på E4 mellan Råneå och Töre, rapporterar P4 Norrbotten. I bilen färdades tre personer, samtliga utländska medborgare. Olyckan inträffade vid halvfyratiden på tisdagsmorgonen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.