DI > Ekonomi

Monday, 15 July, 20:54

DI - 16 jun 19 kl. 16:47

Bönderna rustar för ny extremsommarFjolårets torka blev ett hårt slag mot svenska lantbrukare. Nu rustar bönder för fortsatt extremväder genom att lägga om sina strategier..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bönderna, rustarför ny , extremsommar
DI - 09 feb 19 kl. 11:25

Nederländerna laddar för brexti-flykt

Brexit får företag att fly Storbritannien. I Nederländerna rustar man för att ta emot hundratals företag, skriver nyhetsbyrån Bloomberg. .

Expressen - 16 aug 14 kl. 06:41

Nilsson: Norrland rustar för nytt SM-guld

Norrland rustar för ett nytt SM-guld. Ligakonkurrenterna Luleå och Umeå har plockat in europeiska landslagsspelare under sommarens försäsong. Kvar på perrongen står Norrköping Dolphins och Sallén, två utmanare som har haft händerna djupt nedstoppade i fickorna..

GöteborgsPosten - 03 aug 18 kl. 11:41

Räddningstjänsten rustar för katastrofläge

Även om läget lugnat sig med storbränderna som härjat norröver rustar räddningstjänsten Storgöteborg för om det skulle bli katastrofläge. Internt pågår planeringen för fullt, om det värsta skulle hända.
– Som det är nu är det södra Sverige som har de extrema värdena, säger Anders Ekberg, räddningschef i beredskap..

Expressen - 14 apr 14 kl. 00:21

Tillväxtländerna ökar sina militära utgifter

Världens totala militärutgifter minskar, men Ryssland och Saudiarabien rustar upp. Bakom inköpen ligger stormaktsambitioner och rädsla för den egna befolkningen, enligt Sipri. Trots att USA och västvärlden minskar sina militärutgifter fortsätter Ryssland att öka sina.

SR - 14 okt 14 kl. 10:27

Direktrapport: Så rustar svensk sjukvård mot ebola

Just nu pågår en tvådagarsutbildning på Karolinska institutet för att förbereda svensk sjukvårdspersonal för arbete i de mest eboladrabbade länderna. Ekot direktsänder och direktrapporterar från pressträffen om hur Sverige kraftsamlar i kampen mot ebola klockan 13..

Cornucopia - 25 feb 15 kl. 20:57

FLASH: MSB rustar upp för informationskriget

Kvällens psyopsseminarium gav en del nyheter. Bland annat att MSB operativt och aktivt arbetar med att bevaka och motverka utländska påverkansoperationer, och avser att öka förmågan, en förmåga som inte existerade hos den gamla Styrelsen för psykologiskt försvar.
Speciellt intressant var alltså MSB:s Fredrik Konnanders dragning som sista föreläsare på seminariet, och de uppföljande frågorna till panelen därefter.

UNT - 13 apr 15 kl. 02:49

Östeuropas länder rustar upp

Rysslands agerande i Ukraina har skrämt länderna i Östeuropa..

SvD - 13 apr 15 kl. 02:49

Östeuropas länder rustar upp

Rysslands agerande i Ukraina har skrämt länderna i Östeuropa. Flera stater ökar sina militärutgifter kraftigt..

SvD - 13 apr 15 kl. 02:49

Östeuropas länder rustar upp

Rysslands agerande i Ukraina har skrämt länderna i Östeuropa. Flera stater ökar sina militärutgifter kraftigt..

SvD - 23 feb 16 kl. 11:12

Väst tappar vapenfördel när Asien rustar upp

Västvärlden håller på att tappa sitt tekniska försprång på försvarsområdet samtidigt som den militära spänningen ökar i delar av Asien. Länderna där satsar allt mer på att köpa nya vapen och det märks även på svenska Saab som hoppas mycket på att sälja till Indien med flera länder..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Binero säljer webbhotell-verksamhet för 380 miljoner kronor

First North-bolaget Binero säljer sin verksamhet inom webbhosting till Loopia för cirka 380 miljoner kronor. .

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Ny aktör går in i krisdrabbade Alitalia

Det italienska investmentbolaget Atlantia, som också är huvudoperatör för en stor del av landets autostrador, har sällat sig till den trio intressenter som ska försöka rädda det krisdrabbade statligt ägda flygbolaget Alitalia, rapporterar Corriere della Sera..

DI - 1 timme sedan

Binero Group säljer verksamheten inom Webbhosting för cirka 380 Mkr till Loopia

Binero Group AB (publ) har ingått avtal om försäljning av verksamheten inom Webbhosting för en sammanlagd köpeskilling om cirka 380 Mkr med köpare Loopia AB. Kontant betalning och tillträde beräknas ske den 31 augusti 2019. Nettovinsten från försäljningen uppskattas till cirka 260 Mkr.

DI - 1 timme sedan

USA-börserna vänder ner under nollan – storbanken backar

Efter att ha varit upp på sin högsta intradagsnivå någonsin vände S&P500 ner efter lunchtid lokal tid. Dow Jones industriindex och Nasdaq Composite handlades samtidigt också under nollan..

DI - 1 timme sedan

Swedbank kopplas till kemiska vapen i Syrien

Vid en intern granskning 2018 identifierade Swedbank transaktioner som kopplar banken till Syriens kemiska vapenprogram, erfar Di. Enligt Di:s uppgifter handlar det om transaktioner med den ökända banken FBME, som tidigare kopplats till kemvapenprogrammet..

DI - 2 timmar sedan

Semcon har beslutat om återköp av aktier

Teknikkonsulten Semcons styrelse har beslutat om återköp av upp till 200.000 stamaktier i enlighet med stämmans bemyndigande, enligt ett pressmeddelande..

DI - 2 timmar sedan

Norden: Lyft för fiskbolag – men oljesektorn tyngde

De nordiska börserna inledde veckan med blandade rörelser då oljebolag hindrade Oslo från att lyfta. .

DI - 2 timmar sedan

Uppåt på Europabörserna – gruvbolag lyfte i London

Europabörserna handlades uppåt på måndagen. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,5 procent. .

DI - 2 timmar sedan

Analytiker väntar sig lyft i Tele2 efter synergier

Synergier efter sammanslagningen med Com Hem väntas ha bidragit till att Tele2 kan visa en resultatökning under det andra kvartalet, trots avsaknad av intäktstillväxt. Kostnaderna för marknadsföring spås dock ha ökat något under kvartalet..

DI - 2 timmar sedan

Arctic Minerals genomför riktad nyemission

First North-listade Arctic Minerals har genomfört en riktad nyemission av 25 miljoner aktier till en kurs om 0,60 kronor styck. Bolaget tillförs således 15 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.