DI > Ekonomi

Monday, 15 July, 19:58

DI - 16 jun 19 kl. 15:36

Pressen ökar: Risk för bakslag efter kursrallytH&M har tagit revansch på börsen, men analytikerna fortsätter att sura och de flesta räknar med att aktien ska ned rejält. På måndagen är det upp till bevis när den krisande klädjätten rapporterar nya säljsiffror. ”Det finns en risk att marknaden är lite för positiv”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Joakim Bornold, Söderberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pressen, ökar, Riskför , bakslagefter , kursrallyt
P3 - 02 jul 13 kl. 10:32

Pressen ökar på president Mohammed Mursi

Läget i Egypten är minst sagt förvirrande just nu och pressen ökar på president Mohammed Mursi efter de största demonstrationerna i kairo på två år. Om Mursi inte lämnat sin post innan klockan 5 ikväll så hotar aktivistgruppen Tamarrod med massiv social olydnad och dessutom kräver armén att Mursi ska komma överens med oppositionen inom 48 timmar. Ett ultimatum som Mursi själv förkastar han är ju trots allt en folkvald president, så vad har egentligen gått fel under året sedan han tillträdde?

DN - 05 sep 13 kl. 09:22

Pressen ökar att amortera mera

Trots Riksbankens bön, påpekanden från OECD och pekpinnar från Internationella valuta­fonden (IMF) ? det blir inget obligatoriskt krav på amorteringar av svenskarnas bostadslån. Men bolånekunder bör ändå ställa in sig på att pressen ökar på dem att amortera..

SmålandsPosten - 27 nov 13 kl. 06:05

Pressen ökar på Adell Kind

Pressen ökar på Malin Adell Kind (C). Det är framför allt hennes plats i Växjös regering – kommunstyrelsen – som är starkt ifrågasatt av de egna.
– Får jag frågan är det klart att jag ställer upp.

DN - 06 jan 17 kl. 21:17

Ewa Stenberg: Pressen ökar allt mer på regeringen

Pressen ökar på regeringen att höja försvarsanslagen redan i år. Försvarsuppgörelsen regeringen gjort med C, M och KD riskerar annars att falla, när alla borgerliga partier nu kräver mer pengar än uppgjort. Liberalerna trycker på ytterligare genom att vilja satsa mest av alla..

DN - 28 maj 17 kl. 19:13

Pressen ökar på Zuma efter mejlläcka

JOHANNESBURG. Pressen ökar på Sydafrikas hårt ansatte president Jacob Zuma. I helgen har en mejlläcka avslöjat att Zuma kan planera en exil i Dubai för att komma undan rättvisan och den högsta ANC-ledningen ska nu ta ställning till ännu en misstroendeförklaring..

DN - 20 jun 18 kl. 20:10

Pressen ökar på Moderaterna efter SD:s uppgång

Pressen ökar på Moderaterna inför valet: hur ska partiet förhålla sig till Sverigedemokraterna och deras väljare? DN:s rundringning visar att moderater runtom i landets kommuner prövar sig fram.  – Vi kommer inte att göra som på riksplanet efter 2014 och lämna walkover, säger moderaten Torbjörn Tegnhammar i Malmö..

DN - 23 jun 19 kl. 18:07

Pressen ökar på Johnson att förklara lägenhetsgräl

Pressen ökar på Boris Johnson att förklara varför polisen i fredags kallades till hans lägenhet efter att grannar larmat om ett högljutt bråk. Nu kommer kritik även från Johnsons egna partikamrater i Tory. – Faktum är att polisen ryckte ut.

Supermiljöbloggen - 15 okt 13 kl. 12:52

Luftföroreningar ökar risk för låg födelsevikt bland nyfödda

En internationell studie visar att luftföroreningar ökar risken för låg födelsevikt hos spädbarn, vilket kan leda till hälsoproblem senare i livet. Institutet för Miljömedicin på Karolinska Institutet har medverkat till den internationella studien som är den största i sitt slag och har publicerats i tidskriften The Lancet Respiratory Medicine. Studien innehåller 14 studier från 12 olika länder och omfattar 74 000 bebisar mellan 1994-2011.

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 14:34

Bröstcancer-gen ökar risk för rökare


Rökare som har "bröstcancergenen" BRCA2 löper en dubbelt så hög risk att drabbas av lungcancer, jämfört med andra rökare, skriver BBC News.BRCA-gener är annars mest kända för att öka risken att drabbas av bröstcancer. Risken för äggstockscancer och prostatacancer hos män ökar också.

BT - 02 jun 14 kl. 14:34

Bröstcancer-gen ökar risk för rökare

Rökare som har "bröstcancergenen" BRCA2 löper en dubbelt så hög risk att drabbas av lungcancer, jämfört med andra rökare, skriver BBC News. BRCA-gener är annars mest kända för att öka risken att drabbas av bröstcancer. Risken för äggstockscancer och prostatacancer hos män ökar också.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Binero Group säljer verksamheten inom Webbhosting för cirka 380 Mkr till Loopia

Binero Group AB (publ) har ingått avtal om försäljning av verksamheten inom Webbhosting för en sammanlagd köpeskilling om cirka 380 Mkr med köpare Loopia AB. Kontant betalning och tillträde beräknas ske den 31 augusti 2019. Nettovinsten från försäljningen uppskattas till cirka 260 Mkr.

DI - 30 minuter sedan

USA-börserna vänder ner under nollan – storbanken backar

Efter att ha varit upp på sin högsta intradagsnivå någonsin vände S&P500 ner efter lunchtid lokal tid. Dow Jones industriindex och Nasdaq Composite handlades samtidigt också under nollan..

DI - 1 timme sedan

Swedbank kopplas till kemiska vapen i Syrien

Vid en intern granskning 2018 identifierade Swedbank transaktioner som kopplar banken till Syriens kemiska vapenprogram, erfar Di. Enligt Di:s uppgifter handlar det om transaktioner med den ökända banken FBME, som tidigare kopplats till kemvapenprogrammet..

DI - 1 timme sedan

Semcon har beslutat om återköp av aktier

Teknikkonsulten Semcons styrelse har beslutat om återköp av upp till 200.000 stamaktier i enlighet med stämmans bemyndigande, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Norden: Lyft för fiskbolag – men oljesektorn tyngde

De nordiska börserna inledde veckan med blandade rörelser då oljebolag hindrade Oslo från att lyfta. .

DI - 1 timme sedan

Uppåt på Europabörserna – gruvbolag lyfte i London

Europabörserna handlades uppåt på måndagen. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,5 procent. .

DI - 1 timme sedan

Analytiker väntar sig lyft i Tele2 efter synergier

Synergier efter sammanslagningen med Com Hem väntas ha bidragit till att Tele2 kan visa en resultatökning under det andra kvartalet, trots avsaknad av intäktstillväxt. Kostnaderna för marknadsföring spås dock ha ökat något under kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Arctic Minerals genomför riktad nyemission

First North-listade Arctic Minerals har genomfört en riktad nyemission av 25 miljoner aktier till en kurs om 0,60 kronor styck. Bolaget tillförs således 15 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Kronraset ger fyndläge – svenska fastigheter glödheta

Den svaga kronan har gjort det mycket lönsamt för utländska aktörer att investera i Sverige. En sektor som har haft ett stort uppsving är fastighetsbranschen.   ”Det finns ett enormt intresse från det utländska investerarkollektivet att investera i Sverige”, säger Max Barclay, Nordenchef på Newsecs rådgivningsverksamhet..

DI - 2 timmar sedan

USA inför strängare regler för migranter

I morgon inför Vita huset nya strängare regler för migranter som tar sig in i USA från Mexiko. Reglerna kommer innebära att de flesta berövas rätten att söka asyl..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.