SR > Nyheter

Friday, 19 July, 14:05

SR - 16 jun 19 kl. 03:00

Oklart vilka utbildningar som ger rätt att stannaDet är oklart vilka yrkesutbildningar som kommer att accepteras för att ensamkommande ska få uppehållstillstånd för att studera i och med den nya gymnasielagen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oklartvilka , utbildningarsom ger rätt att , stanna
YLE - 16 feb 16 kl. 19:07

Oklart var flyktingar med uppehållstillstånd ska bo - Västnyland funderar ännu

Under våren kommer många av de asylsökande som bor på flyktingförläggningar runt om i Västnyland att få ett svar på om de får stanna i Finland eller inte. Frågan är var de ska bo. Ingen av de västnyländska kommunerna har i det här skedet fattat beslut om kommunplats för de asylsökande som får uppehållstillstånd.

Nyhetsverket - 14 aug 12 kl. 13:22

Stanna upp och tänk efter!

Stanna upp och tänk efter! En vit rock, en akademisk utbildning, ett diplom är inte alltid en garanti för någonting konstruktivt. Vad är skälet till att de flesta inte alls får hjälp av vården när det gäller psykiska sjukdomar - eller missbruksproblem?

SmålandsPosten - 08 dec 14 kl. 06:14

Satsning ska få utländska akademiker att stanna

Hur ska man få internationella studenter att stanna kvar i regionen och vilken kompetens behöver näringslivet? Det ska nu utredas. Förhoppningen är att EU-pengar ska lyfta satsningen.

YLE - 19 nov 13 kl. 14:42

Färre elever får följder för Axxells utbildningar

Kjell Forsman är koordinator för vägledning och rekrytering vid Axxell i Karis, enklare uttryckt studiehandledare, som måste ha fingret på tidens melodi inom utbildning. Vi måste justera utbildningarna enligt tillgången på elever, säger han. Över 400 elever hade sökt sig till Axxelldagen, som ordnades i Karis med öppet hus.

Nyheter 24 - 10 okt 13 kl. 13:02

Kämpar för att vännen "Ibbe" ska få stanna: "Mer integrerad än jag"Vill överklagaNamninsamling

HULTSFRED. Den planerade utvisningen av 18-årige Abrahim "Ibbe" Jabateh upprör många. Trots att han bott i Sverige i sex år, går på gymnasiet i Hultsfred och har bott hos samma fosterfamilj sedan han kom till landet så ska "Ibbe" nu utvisas till Liberia ?

Dagensanalys.se - 29 maj 17 kl. 13:45

F nation lanserar moderna utbildningar för den digitala branschen

Du har säkert varit på Fotografiska, kanske till och med på en konferens. Nu startar företaget F nation moderna utbildningar för den digitala branschen, i Fotografiskas lokaler. Söker du en utbildning bland heta ämnen där man använder ett effektivt kursmaterial och tider som skapar bra balans ska du läsa den här artikeln.

Nyheter 24 - 02 sep 11 kl. 17:38

Thang får stanna: "Mediarapporteringen har hjälpt"


Migrationsverket backar nu från tidigare beslut. Nu får 16-årige Thang Nguyen stanna hos sina adoptivföräldrar i Sverige. HYLTE.

BT - 22 okt 14 kl. 08:37

Utbildningar i Borås har brister

Universitetskanslerämbetet har undersökt kvalitén på specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar. Två utbildningar på Högskolan i Borås anses ha bristande kvalitet. Av fem utvärderade utbildningar på Högskolan i Borås får två, anestesisjukvård och intensivvård, bedömningen bristande kvalitet av Universitetskanslerämbetet.

BT - 22 okt 14 kl. 08:37

Utbildningar i Borås har kvalitetsbrister

Universitetskanslerämbetet har undersökt kvalitén på specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar. Två utbildningar på Högskolan i Borås anses ha bristande kvalitet. Av fem utvärderade utbildningar på Högskolan i Borås får två, anestesisjukvård och intensivvård, bedömningen bristande kvalitet av Universitetskanslerämbetet.

BT - 13 nov 14 kl. 20:00

Lättare för palestinier att stanna

Det blir lättare för palestinier från Gaza att få permanenta uppehållstillstånd i Sverige trots att det finns utvisningsbeslut. En anledning till det är att den enda vägen in till Gaza för palestinier är via Egypten.- I praktiken har den visat sig vara väldigt svår att använda sig av, säger Fredrik Bengtsson, presschef vid Migrationsverket, till TT.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Jordbävning slår ut mobilnät i Aten

En jordbävning av magnituden 5.1 har uppmätts två mil norr om Aten..

SR - 1 timme sedan

Zuma hoppar av – utredning skjuts upp

Sydafrikas förre president Jacob Zuma kommer inte att medverka i vidare utfrågningar om de korruptionsanklagelser som riktas mot honom..

SR - 1 timme sedan

Sommar i P1: Britta Marakatt-Labba

Konstnär, 67 år. Född i Idivuoma, bosatt i Övre Soppero. Debuterar som Sommarvärd..

SR - 1 timme sedan

Vårdkliniker öppnar igen efter överenskommelse med Talibaner

Svenska Afghanistankommittén öppnar de 42 vårdinrättningar i Afghanistan som tvingades stänga efter hot från talibanrörelsen tidigare i veckan..

SR - 45 minuter sedan

400 000 på flykt efter översvämningar i Bangladesh

I Bangladesh har den senaste tidens kraftiga monsunregn översvämmat många floder och fått fyra stora fördämnigar att brista..

SR - 1 timme sedan

SSAB kör ner på antalet visstidsanställda

Stålkoncernen SSAB gjorde en vinst det andra kvartalet som var betydligt lägre än motsvarande period i fjol. Det beror mycket på kraftigt stigande priser på insatsvaran järnmalm och på avmattningen i bilindustrin. Bolaget flaggar nu för att man kommer skära ner på antalet visstidsanställa i Sverige.

SR - 2 timmar sedan

Beslag av smugglade cigaretter ökar

Tullverket beslag av illegala cigaretter ökar. Bara under det första halvåret i år beslagtogs 26 miljoner cigaretter i Sverige, vilket är flera än under hela 2018..

SR - 3 timmar sedan

Zelenskij leder stort i Ukraina

Inför valet på söndag får president Zelenskijs parti nästan 50 procent i opinionsmätningarna..

SR - 3 timmar sedan

Stort intresse för att bygga hotellägenheter

Hotellägenheter kan bli betydligt vanligare framöver. Marknaden växer kraftigt, och byggbolagen blir allt mer intresserade..

SR - 3 timmar sedan

Koalitionen favorit i japanskt val

Nu på söndag går Japan till val - hälften av platserna i parlamentets överhus står på spel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.