DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 18:29

DI - 15 jun 19 kl. 18:32

Spararna rusar efter guld – så gör du en gyllene investeringI takt med ökad börsoro har guldpriset tagit ny fart, och svenska småsparare hakar på. Intresset för guld hos nätmäklaren Nordnet slår alla tidigare rekord. Sparekonomen Frida Bratt tipsar om bästa sättet att köpa in sig – och fällorna att se upp för. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordnet, Frida Bratt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spararna, rusarefter , guld, , gördu en , gyllene, investering
DI - 31 mar 17 kl. 13:51

Småspararna rusar för att dumpa Allra

Rättstvisten kring Allra skapar problem för spararna. Pensionsmyndighetens återkallade säljorder blockerar fortfarande möjligheten för sparare att byta fonder. Samtidigt strömmar samtalen till myndighetens kundtjänst in..

DI - 30 sep 13 kl. 14:08

Småspararna sist på bollen

Småspararna rusar till börsen. Men det stora intresset för glödheta småbolag innebär stora risker, varnar nätmäklaren Avanza..

PrivataAffärer - 09 sep 14 kl. 12:20

PPM-spararna rusar till tillväxtmarknader

Smala tillväxtmarknadsfonder dominerar listan över de fonder som fått flest nya premiepensionssparare under augusti....

DI - 23 feb 17 kl. 17:40

Småspararna rusar till börsen - här är favoritaktierna

Småspararnas börshandel slog rekord under årets första månad, och är på väg mot en än högre nivå i februari, enligt en sammanställning från Avanza. ”Nytt år och medvind på börsen bäddar för rekordhandel. I år har privatpersonerna blivit lite småkära i köpknappen”, säger sparekonomen Claes Hemberg..

DI - 29 sep 17 kl. 17:07

Spararna rusar till indexfonder

Aktivt förvaltade fonder fortsätter att tappa marknadsandelar. Hittills i år har 26 miljarder strömmat in i indexfonder, samtidigt som andra aktiefonder noterar utflöden..

PrivataAffärer - 27 jun 18 kl. 10:00

Spararna rusar till bankkonton

Enligt färsk statistik från SCB satte svenskarna in hela 25 miljarder kr netto på vanliga bankkonton under det första kvartalet i år. Det är den högsta noteringen för ett första kvartal sedan 2007 då förmögenhetsskatten avskaffades. De samlade sparandet på vanligt bankkonto var under det första kvartalet astronomiska 1 760 miljarder kr.

DI - 02 aug 18 kl. 20:59

Aktierna som spararna rusar efter

Investmentbolag är den stora trenden hos svenska sparare, visar unik statistik från Holdings. Det har fått nästan alla bolag i sektorn på Stockholmsbörsen att utöka sin ägarstock rejält..

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 08:25

Svenskar fimpar folkaktier – rusar till cannabisbolag

Investmentbolag var likt de senaste månaderna favoriter hos Nordnets privatsparare i januari. Spararna har samtidigt upptäckt nordamerikanska cannabisaktier som haft en mycket stark utveckling på grund av diskussioner kring legalisering. Ericsson har länge varit en köpfavorit men var i januari i stället med på säljlistan.

DI - 1 timme sedan

Spotlightbolag rusar över 60 procent

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusar med över 60 procent på torsdagen efter att man meddelat positiva resultat från en fas 1/2-studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer..

DI - 31 jul 18 kl. 13:19

Småspararna tar hem vinsten – och rusar till folkaktien

Småspararna tankar folkaktier och bottenfiskar rapportförlorare. Samtidigt säljer de flera kursvinnare, enligt nya siffror från nätbankerna. "Man sålde efter rapporterna för att ta hem en del av vinsten", säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Utdelningsfrossan sätter press på banksektorn

Det har varit en blodig rapportperiod i banksektorn, med nedskruvade utdelningsmål och besvikna aktieägare.  För Nordea slutade halvårsrapporten med den lägsta kursnoteringen sedan 2013 och ökad osäkerhet kring utdelningen. .

DI - 15 minuter sedan

Europabörserna: E-handelsbolag rasade i London

Europabörserna handlades nedåt på torsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,2 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Nordenbörserna: Wärtsilä rapportrasade i Helsingfors

De nordiska börserna backade under torsdagen, då rapportsäsongen är inne i en intensiv period. .

DI - 30 minuter sedan

Bonesupport varslar om negativ påverkan på resultatet med 11 Mkr

Medicinteknikbolaget Bonesupport meddelar att man kommer att rapportera en jämförelsestörande post med en negativ påverkan på rörelseresultatet om cirka 11 miljoner kronor under andra kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Skrota tanken på ny skatt på digitala bolag

LEDARE. Det blev en sammandrabbning på finansministermötet med G7-länderna i veckan. Det hölls i Chantilly i Frankrike och värd var landets finansminister Bruno Le Maire.

DI - 30 minuter sedan

Mer krävs för att lyfta Trelleborg från treårslägsta

Trelleborgs halvårsrapport lyckades infria lågt ställda förväntningar. Men kvartalet avslutades svagt och osäkerheten om konjunkturen har ökat. För att skydda marginalerna utökas nu därför bolagets besparingsprogram..

DI - 1 timme sedan

Ännu en tung rapportdag sänker Stockholmsbörsen

Rapporterande storbolag som Nordea och Essity tyngde Stockholmsbörsen som går mot en stängning neråt på torsdagen. Det är tredje dagen i rad som börsen slutar på minus i rapportfloden..

DI - 1 timme sedan

Spotlightbolag rusar över 60 procent

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusar med över 60 procent på torsdagen efter att man meddelat positiva resultat från en fas 1/2-studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer..

DI - 1 timme sedan

Vinden har vänt – Electrolux ska upp på börsen

Electrolux rapport för det andra kvartalet visar att vitvarubolaget har vind i seglen. Aktien bör därför ha mer att ge. .

DI - 1 timme sedan

EU vill pressa Polen, Ungern med hot om indragna EU-pengar

Det finns ett starkt stöd bland många EU-länder för att villkora EU-stöd till att medlemsländer upprätthåller rättsstatens principer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.