Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 18 July, 01:24

Cornucopia - 15 jun 19 kl. 17:14

Positiv börsvecka slutade i moll - nytt rekordpris för guldetEn positiv vecka på börsen slutade i moll med en nedgång på 0.53% för OMXSPI.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
OMXSPI, SEK, Stockholmsbörsen, Omxspi stockholmsbörsen, Stockholmsbörsens, Silver, Kondratiev, Göteborgs Universitet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiv, börsvecka, slutadei , moll, nytt, rekordprisför , guldet
Cornucopia - 05 jan 19 kl. 18:58

Årets första börsvecka slutade på plus

Årets första börsvecka och med det året 2019 slutade på plus efter en mycket stark upprekyl på fredagen.Årschart OMXS30.
Än så länge ser de index jag följer ut att ha gått positivt sedan årsskiftet, undantaget japanska Nikkei-225.

Cornucopia - 02 feb 19 kl. 10:46

Ännu en positiv börsvecka avslutad

Så var ännu en börsvecka till ända, och återigen positiv med +1.50% på veckan för OMXSPI.Veckochart OMXSPI.

DI - 20 apr 18 kl. 16:53

Stigande kurser för småbolagen under positiv börsvecka

Kurserna på listorna för mindre bolag såsom Nasdaq First North, NGM och Aktietorget har överlag rört sig uppåt under en tämligen ljus börsvecka där fokus alltmer riktades mot den begynnande rapportsäsongen och mindre mot oro kring handelskonflikter och Nordkorea-spänningar..

Cornucopia - 09 nov 15 kl. 07:14

Fortsatt uppgång väntas efter positiv börsvecka

OMXS30 fortatte att stiga marginellt förra veckan och ligger nu högre än när dödskorset utlöstes. Samtidigt kan vi förvänta oss fortsatt uppgång, åtminstone inledningsvis under dagen.
Dagschart OMXS30OMXS30 har nu brutit den nivå där MA50/MA200-dödskorset utlöstes i slutet av augusti.

UNT - 04 mar 16 kl. 17:59

Positiv börsvecka i Stockholm

Handelsveckan på Stockholmsbörsen avslutades uppåt..

DN - 04 mar 16 kl. 18:13

Positiv börsvecka i Stockholm

Handelsveckan på Stockholmsbörsen avslutades uppåt. Även de ledande Europabörserna steg. Vid stängning hade OMXS-index gått upp 1,0 procent till 487,0..

GöteborgsPosten - 11 jan 19 kl. 07:49

Positiv börsvecka i Asien

GöteborgsPosten - 11 jan 19 kl. 07:49

Positiv börsvecka i Asien

Sydsvenskan - 22 sep 12 kl. 06:30

Positiv avslutning efter dyster börsvecka

Efter en mestadels dyster vecka slutade Stockholmsbörsen i?går på svagt plus. Flera av bankerna hörde till dagens vinnare.

VA - 29 aug 11 kl. 08:57

Positiv börsöppning väntas

29 augusti Terminerna för de ledande indexen i Europa indikerar en öppning i positivt territorium på måndagen efter en solid avslutning i USA på fredagen. Att New York klarade sig utan större skador efter orkanen Irene innebär att Wall Street öppnar som vanligt i eftermiddag. En knapp halvtimme före öppning var terminerna för Euro Stoxx 50 upp 1,7 procent, CAC40 Index avancerade 1,4 procent och DAX Index steg 1,9 procent.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Tysk Tesla Model S har kört 900 000 km

Tysken Hansjörg Gemmingen har nu kört 900 000 km med sin Tesla Model S P85. Det visar på livslängden och hållbarheten hos en elbil.Teslor på laddning på Supercharger Rygge.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Tjugo minuter kvar på auktion 3/10 på Fallet - auktion 7/10 nu ute

Det är nu tjugo minuter kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 3/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 310:- SEK. Auktion 7/10 finns nu också ute.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Var tjugonde på Sandvik får gå - 2000 blir av med jobben

Tvåtusen av Sandviks 41 936 anställda blir av med jobbet, eller ungefär var tjugonde anställd, enligt ett besked i den svenska verksatdsjättens halvårsrapport idag. Bakom ligger bland annat en minskad orderingång på fem procent, även om intäkterna inte drabbats ännu på grund av tidigare order.
Dagschart Sandvik.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Vilka är Sveriges fyra berättelser?

Ett land och ett folk kan formas och enas kring fyra ramberättelser. Att lyckas fylla dessa fyra ramar med egna berättelser kan vara vägen till makten, eller vägen till att ena ett land. Eller splittra det.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Stor IT-konkurs i Linköping

En större IT-konkurs har drabbat Linköpingsbasrade Zenterio. Breakit upp ger att 70 anställda berörs av konkursen, som dock inte kan skyllas på konjunkturen utan teknikutveckling och en förbikörd produkt.
Inte Zenterio.

Cornucopia - Igår: 14:58

Uppdatering Brexit - uppmaningar om att fälla regeringen

Dags för en liten uppdatering kring Brexit. En kandidat till ny ordförande för EU:s regering EU-kommissionen öppnar för förlängda förhandlingar, och i Storbritannien säger en ledande parlamentariker att enda sättet att stoppa en avtalslös Brexit är att fälla regeringen, och eventuellt utlysa nyval.
Storbritanniens maktgata Whitehall.

Cornucopia - Igår: 13:57

Halvtimme kvar på auktion av Fallet nummer 2/10 - femte auktionen ute

Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 621:- SEK. Auktion 5/10 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 10:24

Ryssland upprörda över flygfoton från slaget om Kursk

Ett bråk mellan Ryssland och Tyskland har uppstått sedan en brittisk historiker presenterat fotobevis på att Sovjetunionen inte alls stod som segrare vid slaget om Prochorovka under slaget om Kursk. På platsen reste Sovjetunionen ett gigantiskt monument över segern, men detta ifrågasätts av de nya bevisen, även om kommunisterna fortfarande segrade i det totala slaget om Kursk.
Den exakta punkt dit den nazityska offensiven mot Moskva kom som längst.

Cornucopia - Igår: 08:13

"Innan Q4 ser vi varsel av industritjänstemän i Sverige"

Konjunkturtecknen fortsätter regna ner. Mercedes (Daimler) vinstvarnar, Citroen och Peugeot (PSA) tappade stort i försäljning under första halvåret. Och aktierna stiger förstås tillsammans med börsen.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

En timme kvar på auktion 1/10 av Fallet - auktion 4/10 finns nu

Nytt korrekt försök Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 2 041:- SEK. Auktion 4/10 finns nu också ute.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.