YLE > Finland

Saturday, 20 July, 11:40

YLE - 15 jun 19 kl. 13:35

Nya utrikesministern Pekka Haavisto ser allvarligt på fartygsattackerna i HormuzsundetFinlands nya utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna säger att det är tragiskt att den internationella fartygstrafiken utsätts för fara. Han kommenterade på lördagen den senaste veckans incidenter i Omanbukten där ett norskt och ett japanskt tankfartyg utsatts för angrepp..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pekka Haavisto, Hormuzsundet, De, Omanbukten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya utrikesministern, Pekka, Haavisto, ser, allvarligt, fartygsattackernai , Hormuzsundet
YLE - 17 mar 14 kl. 11:19

Pekka Haavisto: U-länderna behöver ren energi

Det finns en stor marknad för kunnande inom energiteknik och förnybar energi i utvecklingsländerna. Det säger utvecklingsminister Pekka Haavisto (Gröna) som besöker Vasa i samband med den så kallade energiveckan. Haavisto tror att framtiden inom energiproduktion finns inom just förnybar energi.

YLE - 18 jun 17 kl. 10:11

Pekka Haavisto: Finland bör sträva efter plats i säkerhetsrådet

Finland borde igen sträva efter ett medlemskap i FN:s säkerhetsråd, säger De grönas presidentkandidat Pekka Haavisto. - För ett litet land som Finland är den internationella ordningen och följandet av internationella avtal viktiga frågor. I en värld där de internationella relationerna endast baserar sig på militär kraft kommer de små länderna alltid att vara förlorare.

HBL - 17 okt 13 kl. 06:34

Pekka Haavisto enhälligt vald till De grönas nya minister

De grönas nya utvecklingsminister är riksdagsledamoten Pekka Haavisto, 55, finalist i förra presidentvalet och garvad partiveteran. Partiets fullmäktige och riksdagsgrupp valde honom enhälligt vid ett gemensamt möte på onsdagskvällen. Haavisto höll inne med sitt intresse för posten in i det sista.

YLE - 12 feb 17 kl. 11:27

De gröna nominerade officiellt Pekka Haavisto till presidentkandidat

De grönas partidelegation har nominerat riksdagsledamoten Pekka Haavisto till sin presidentkandidat. Partidelegationen sammanträdde i Lojo dit också Haavisto anlände - under applåder. På lördagen sade han till Yle att situationen i världen har påverkat hans beslut.

YLE - 12 feb 17 kl. 11:27

De gröna sade ja tack till Pekka Haavisto

De grönas partidelegation har nominerat riksdagsledamoten Pekka Haavisto till sin presidentkandidat. Beslutet fattades enhälligt. Partidelegationen sammanträdde i Lojo dit också Haavisto anlände - under applåder.

YLE - 17 aug 15 kl. 17:03

Pekka Haavisto fick uppdrag som medlare

Riksdagsledamot Pekka Haavisto (Gröna) har utnämnts till utrikesminister Timo Soinis särskilda representant för regionala fredsmedlingsuppdrag. Haavisto kommer att jobba med betoning på Afrika. Utrikesministeriet skriver i ett pressmeddelande att fredsmedling hör till Finlands utrikespolitiska prioriteter, och att utnämningen av Haavisto stöder satsningen på fredsmedling och förebyggande av kriser.

YLE - 22 nov 14 kl. 16:42

Pekka Haavisto ordförande för Settlementförbundet

Riksdagsman Pekka Haavisto från De Gröna har valts till ordförande för Finlands Settlementförbund. Den politiskt och religiöst obundna Settlementrörelsen ägnar sig bland annat åt socialt arbete och bildningsfrågor och är verksam på 50 orter i Finland. - Vi lever i tider då det är viktigt att ta hand om alla, säger den nyvalde ordföranden Pekka Haavisto.

YLE - 11 feb 17 kl. 09:28

Pekka Haavisto vill ställa upp i presidentvalet

Riksdagsledamot Pekka Haavisto från De gröna vill ställa upp som partiets kandidat i presidentvalet. Han meddelade att han är redo att ställa upp i Yles program Morgonettan. Haavistos eventuella kandidatur behandlas i morgon på De grönas fullmäktigemöte i Lojo.

YLE - 14 dec 18 kl. 04:33

MT: Gröna Pekka Haavisto utesluter inte regering med Jussi Halla-aho och Sannfinländarna

De Grönas ordförande Pekka Haavisto säger i en tidingsintervju att han inte utesluter regeringssamarbete mellan de Gröna och Jussi Halla-ahos parti Sannfinländarna. Haavisto intervjuas i tidingen Maaseudun tulevaisuus..

YLE - 11 feb 17 kl. 09:28

Pekka Haavisto ställer upp i presidentvalet

Pekka Haavisto meddelade i Yles program Morgonettan att han ställer upp som kandidat i presidentvalet.Vi uppdaterar artikeln.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Motorbåt körde mot ett båthus i Nådendal - tre personer skadades och transporterades med helikopter till ÅUCS för vård

Många enheter från sjöräddningen deltog i uppdraget där en motorbåt körde mot ett båthus i Nådendal på fredag vid lunchtid. Tre personer skadades och polisen har startat en utredning av händelsen..

YLE - 45 minuter sedan

En kula genom ett fönster ledde till en stor polisoperation i Björneborg - flera polisenheter och ett pansarfordon tillkallades till platsen

En kula for genom ett lägenhetsfönster i stadsdelen Paradisbacken i Björneborg på fredagskvällen. Polisen säkrade området och flera personer greps under operationen..

YLE - 45 minuter sedan

Alternativa festivaler blir allt populärare - "Vi har fria händer och gör så som vi vill"

Tuska, eller Puska? Alternativa festivaler växer varje år..

YLE - 1 timme sedan

Efter brev från jurist och rättelseyrkan: Styrelsen för delägarlaget i Larsmo böjer sig gällande Ekofish

Jag var beredd att gå till tingsrätten om inte styrelsen kommit emot, säger en av delägarna, Maj-Len Enlund, som vill hålla fiskodlingen borta från Ådön. Styrelsen kommer att ordna en extra delägarstämma gällande arrendekontraktet..

YLE - 2 timmar sedan

Medborgarinitiativ för terapigaranti går till riksdagen - samlade 50 000 underskrifter

Medborgarinitiativet om så kallad "terapigaranti" fick 50 000 underskrifter sent igår kväll, vilket innebär att initiativet tas upp i riksdagen..

YLE - 2 timmar sedan

Grottor i centrala Åbo blev Egenlands mest utmanande inspelningsplats

En nattklubb, koloniträdgårdar och grottor i centrala Åbo. De tre platserna representerar Åbo i Yles tvåspråkiga reseprogram Egenland..

YLE - 3 timmar sedan

Fruntimmersveckan är här! Fira högsommaren med vårt knepiga nyhetstest

Hur många rätt får du i hettan? Går det dåligt kan du svalka dig med ett glas saft och prova på nytt!.

YLE - 14 timmar sedan

Rädsla, oro och sorg - de här och många andra känslor kan klimatångesten väcka hos oss

Klimatångesten blir allt vanligare. Känslorna varierar från mildare oro till ett mera närvarande ångesttillstånd. I värsta fall kan ångesten leda till tvångsmässigt beteende, något som också kan kallas klimatortorexi.

YLE - 16 timmar sedan

HFD går emot Migri och förvaltningsdomstolen: Könsstympning grund för asyl, somalisk mamma och barn får ny behandling

En somaliska mamma och hennes dotter bör få sitt fall prövat av Migri på nytt och då ska risken för könsstympning utgöra grunden för ett asylbeslut, fastslår Högsta förvaltningsdomstolen i ett uppmärksammat utslag den här veckan. HFD kullkastar med utslaget Migris och förvaltningsdomstolens tidigare asylavslag..

YLE - 17 timmar sedan

Projektet Raseborgs å kan hämta kräftorna tillbaka – översvämningarna är Raseborgsåns största problem

Översvämningarna kring Raseborgsån är ett stort problem för åns välmående. Raseborgs miljöbyrås projekt Raseborg å ska minska på fosforbelastningen. Snart kanske kräftorna trivs i ån igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.