YLE > Finland

Saturday, 20 July, 11:37

YLE - 15 jun 19 kl. 10:58

Maria Ohisalo vald till De grönas partiordförandeDe grönas partikongress har valt inrikesminister Maria Ohisalo till ny partiordförande. Ohisalo hade inga motkandidater..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ohisalo, De, Maria Ohisalo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maria, Ohisalo, valdtill De , grönas, partiordförande
YLE - 15 jun 19 kl. 10:58

Glada miner vid De grönas kongress - Maria Ohisalo vald till partiordförande

De grönas partikongress har valt inrikesminister Maria Ohisalo till ny partiordförande. Ohisalo hade inga motkandidater..

YLE - 30 apr 19 kl. 08:07

De Grönas Maria Ohisalo meddelar att hon vill bli partiets ordförande

Maria Ohisalo uppger att hon ställer upp som ordförandekandidat för De gröna. Det meddelade Ohisalo i samband med en presskonferens under tisdagsmorgonen..

YLE - 12 maj 19 kl. 13:05

Kommentar: De grönas tråkiga val av Maria Ohisalo tyder mer på trötthet än enighet

De grönas ordförandeval blev en lam historia. När tidsfristen gick ut vid midnatt hade enbart den nyvalda riksdagsledamoten Maria Ohisalo anmält intresse för att bli ordförande. Men partiet är knappast så enigt som det verkar när man väl börjar kompromissa om klimatfrågorna i regeringen, skriver Magnus Swanljung.

YLE - 12 maj 19 kl. 10:07

Maria Ohisalo den enda ordförandekandidaten för De gröna

Riksdagsledamoten Maria Ohisalo blir sannolikt De Grönas ordförande. Hon är den enda kandidaten för ordförandeposten.. Tiden att anmäla sig gick ut vid midnatt..

YLE - 28 jun 19 kl. 19:46

Maria Ohisalo: Finland tar ansvar för en human asylpolitik - och eftersträvar en enhetlig EU-linje i frågan

De grönas nya ordförande, inrikesminister Maria Ohisalo säger att Finlands beslut att ta emot åtta asylsökande, som sitter fast på ett fartyg i Medelhavet, är i linje med regeringens politik..

YLE - 29 okt 18 kl. 10:36

Maria Ohisalo vill inte bli De grönas ordförande

Maria Lohisalo säger att hon inte kandiderar för posten som De grönas ordförande. Hon berättade om sitt beslut för tidningen Vihreä lanka och har också twittrat om saken..

YLE - 07 maj 17 kl. 05:11

Här är kandidaterna i De grönas ordförandeval

Fyra riksdagsledamöter och en vice ordförande kandiderar om De grönas ordförandeskap. Här presenterar vi kandidaterna, i alfabetisk ordning. Touko Aalto 33-årige Touko Aalto är riksdagsledamot och fullmäktigeledamot från Jyväskylä.

YLE - 12 apr 17 kl. 04:44

Uutissuomalainen: Emma Kari och Touko Aalto grönas favoriter

Riksdagsledamöterna Emma Kari och Touko Aalto är de största favoriterna för posten som De grönas nya ordförande, rapporterar Uutissuomalainen. Av 39 partifullmäktige fick Uutissuomalainen tag på 38. Av dem ville nio se Helsingforspolitikern Kari som ny ordförande medan sex skulle rösta på Aalto från Jyväskylä.

YLE - 05 jun 17 kl. 11:09

Yle-gallup: Kari och Aalto i spetsen för de Grönas ordförandepost

I en gallup riktad till de Grönas anhängare tog ledamöterna Emma Kari och Touko Aalto täten i frågan om vem som ska bli partiets nästa ordförande. Både Kari och Aalto fick 25 procent av rösterna var. De andra kandidaterna låg under ribban på 10 procent.

YLE - 14 jul 19 kl. 09:13

Förverkligas barnens rättigheter då de tvingas vänta i lägret al-Hol? Inrikesminister Ohisalo: "Det här är inte svartvitt"

Situationen är komplicerad för de finländska kvinnorna och barnen i lägret al-Hol i Syrien. Det kan visa sig vara omöjligt att i Finland åtala kvinnorna för eventuella brott, säger De grönas inrikesminister Maria Ohisalo..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

En kula genom ett fönster ledde till en stor polisoperation i Björneborg - flera polisenheter och ett pansarfordon tillkallades till platsen

En kula for genom ett lägenhetsfönster i stadsdelen Paradisbacken i Björneborg på fredagskvällen. Polisen säkrade området och flera personer greps under operationen..

YLE - 30 minuter sedan

Alternativa festivaler blir allt populärare - "Vi har fria händer och gör så som vi vill"

Tuska, eller Puska? Alternativa festivaler växer varje år..

YLE - 1 timme sedan

Efter brev från jurist och rättelseyrkan: Styrelsen för delägarlaget i Larsmo böjer sig gällande Ekofish

Jag var beredd att gå till tingsrätten om inte styrelsen kommit emot, säger en av delägarna, Maj-Len Enlund, som vill hålla fiskodlingen borta från Ådön. Styrelsen kommer att ordna en extra delägarstämma gällande arrendekontraktet..

YLE - 2 timmar sedan

Medborgarinitiativ för terapigaranti går till riksdagen - samlade 50 000 underskrifter

Medborgarinitiativet om så kallad "terapigaranti" fick 50 000 underskrifter sent igår kväll, vilket innebär att initiativet tas upp i riksdagen..

YLE - 2 timmar sedan

Grottor i centrala Åbo blev Egenlands mest utmanande inspelningsplats

En nattklubb, koloniträdgårdar och grottor i centrala Åbo. De tre platserna representerar Åbo i Yles tvåspråkiga reseprogram Egenland..

YLE - 3 timmar sedan

Fruntimmersveckan är här! Fira högsommaren med vårt knepiga nyhetstest

Hur många rätt får du i hettan? Går det dåligt kan du svalka dig med ett glas saft och prova på nytt!.

YLE - 14 timmar sedan

Rädsla, oro och sorg - de här och många andra känslor kan klimatångesten väcka hos oss

Klimatångesten blir allt vanligare. Känslorna varierar från mildare oro till ett mera närvarande ångesttillstånd. I värsta fall kan ångesten leda till tvångsmässigt beteende, något som också kan kallas klimatortorexi.

YLE - 16 timmar sedan

HFD går emot Migri och förvaltningsdomstolen: Könsstympning grund för asyl, somalisk mamma och barn får ny behandling

En somaliska mamma och hennes dotter bör få sitt fall prövat av Migri på nytt och då ska risken för könsstympning utgöra grunden för ett asylbeslut, fastslår Högsta förvaltningsdomstolen i ett uppmärksammat utslag den här veckan. HFD kullkastar med utslaget Migris och förvaltningsdomstolens tidigare asylavslag..

YLE - 17 timmar sedan

Projektet Raseborgs å kan hämta kräftorna tillbaka – översvämningarna är Raseborgsåns största problem

Översvämningarna kring Raseborgsån är ett stort problem för åns välmående. Raseborgs miljöbyrås projekt Raseborg å ska minska på fosforbelastningen. Snart kanske kräftorna trivs i ån igen..

YLE - 18 timmar sedan

Bussar ersätter rälsbussen mellan Hangö och Karis under veckoslutet

Kvällens sista turer på lördag (20.7) och alla turer på söndag (21.7) mellan Karis och Hangö ersätts med bussar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.