Realtid > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 08:04

Realtid - 14 jun 19 kl. 15:00

Istället för förvirring: starkare krona



Mycket talar för att det är den svaga kronan som håller uppe inflationstrycket i den svenska ekonomin. Men vad händer när kronan stärks?.
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iställetför , förvirring, starkare, krona
Cornucopia - 05 apr 16 kl. 13:44

Hyperloop istället för höghastighethetståg i Sverige

Bara en vecka efter att jag skrev om Hyperloopprojektet Bratislava-Wien-Budapest går nu tre folkpartister1. ut och föreslår en Hyperlooplösning i Sverige istället för höghastighetståg. Detta dagen efter att Konjunkturinstitutet konstaterar att staten i bästa fall måste subventionera varje enskild persons resa med höghastighetstågen över Götalandsbanan med ca 800 kronor.

Skånskan - 26 apr 16 kl. 16:52

Eikrem: Andra får försöka skina istället

Malmö Magnus Wolff Eikrem har assisterat till segermålet i de två senaste matcherna.
Norrmannen kan få en ny chans i startelvan mot IFK Göteborg.Magnus Wolff Eikrem har bara startat en match i Allsvenskan hittills, men har ändå hunnit visa sina kvaliteter.

Supermiljöbloggen - 28 mar 14 kl. 18:00

Barbara Evaeus, WWF: Kom igen Reinfeldt! Sluta skryta och agera istället!

Fredrik Reinfeldt - börja med att titta ut genom fönstret imorgon kl 20.30 för då är det Earth Hour. Och då för sjunde året i rad, kommer hälften av Sveriges befolkning att skicka en jättestark signal till dig och andra beslutsfattare.

SVT Debatt - 26 apr 14 kl. 08:00

Satsa på fredspolitik istället för JAS-plan och raketer

FÖRSVARET Det är patetiskt att ledande opinionsbildare närmast gottar sig åt att vi nu har en fiende, att västmakterna äntligen drar åt samma håll och att vi nu vet vart vi ska rikta de vapen som vi så gärna vill köpa. Den gångna veckan gjorde alliansregeringen ytterligare ett utspel om att ekonomiskt förstärka försvaret. Försvarsminister Karin Enström meddelande att våra JAS-plan ska utrustas för att skjuta raketer 1 000 km bort, vilket ska räcka för nå ”andra länder” och ”avskräcka” dem.

HBL - 13 jul 12 kl. 14:35

Stark krona hotar turismen och exporten

Kronan är för närvarande starkast sedan år 200, och det är något som känns i plånboken för den turist som besöker Sverige. Eurons värde mot svenska kronan har sjunkit till under 8,6 under sommarens lopp.I Sverige finns det många som inte gläder sig över den starka valutan.

Cornucopia - 22 mar 19 kl. 09:40

Svag svensk krona hindrar rekrytering av personall - bolag kan lämna landet

Med den kraftigt försvagade kronan hotas möjligheten för svenska företag att genomföra rekryteringar utländsk kompetens, t ex inom EU. Detta gäller i synnerhet IT-branschen och resultatet av den svaga svenska kronan kan bli att man istället etablerar kontor och arbetstillfällen i utlandet.Tangentbord.

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 15:01

För varje krona News55 tjänar förlorar man två

Det är inte lätt att starta en ny tidning och det får nu News55 bittert erfara. För varje krona som tidningen tar in förlorar man två. Minusbeloppet efter årets slut landar på hela -10 MSEK.

Alliansfritt Sverige - 07 jul 14 kl. 22:52

Borg fixar 70 miljarder i underskott krona för krona

Anders Borg är inte bara asdålig på att göra prognoser - hans misslyckade prognoser leder även till att han förvånat kan konstatera att Sverige har ett enormt budgetunderskott. 70 miljarder kronors underskott faktiskt, krona för krona. Nu sågar nämligen regeringens egna experter de prognoser han lagt och menar istället att budgetunderskottet för 2014 kommer bli 70 miljarder kronor.

Cornucopia - 28 apr 19 kl. 16:58

Nordea: "Riksbankens krona-dödande maskin startas upp i augusti"

Nordea skriver i en rapport att de tror på ännu svagare svensk krona och på sikt en euro i 12:- SEK per krona. Riksbankens process att döda svenska kronan dras igång i augusti när Riksbanken börjar köpa statsobligationer igen. Nordea sågar Riksbanken vid fotknölarna.

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 16:05

Svag krona slår mot svenska företags vinster - tysk tillverkningnsindustri i recession

Enligt en rapport från Swedbank slår den försvagade svenska kronan mot de svenska storföretagens vinster. Och i Tyskland är tillverkningsindustrin i recession, medan Nordeas BNP-prognos för landet är i överkant 0.5% för i år.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 timmar sedan

Visa investerar i PayMate

Visa investerar i Indien-baserade betalningsföretaget PayMate. De nya pengarna ska användas till att expandera i Afrika och delar av Europa. .

Realtid - 18 timmar sedan

DB ser risk för halverad utdelning i Nordea

Nordeas aktieägare riskerar en nära halverad utdelning för i år när banken ska se över sina finansiella mål. Det skriver Deutsche Bank i en analys, enligt Nyhetsbyrån Direkt. .

Realtid - 20 timmar sedan

Sparbanken Sjuhärad höjer resultatet

Banken höjde sitt resultat med nästan 40 miljoner kronor jämfört med i fjol. Därmed går Sparbanken Sjuhärad mot den allmänna trenden om att bankerna visar en tydlig nedgång. .

Realtid - 21 timmar sedan

Aktiestrateg: Bolånekriget kommer fortsätta tynga bankernas marginaler

När de fyra svenska storbankerna har lämnat delårsrapporter för det andra kvartalet är det främst lönsamhetspress inom bolån som sticker ut, följt av ökade kostnader för åtgärder mot penningtvätt. Det säger Martin Guri, aktiestrateg på Kepler Cheuvreux, som spår fortsatt marginalpress inom bolån.  .

Realtid - 23 timmar sedan

Det går sämre för företagen

Det går sämre för företagen detta kvartal än tidigare. Även på sektornivå har den goda vinstutvecklingen har dämpats. Det skriver Peter Malmqvist, oberoende finansanalytiker och skribent, i en analys i Aktiespararna..

Realtid - 19 jul 19 kl. 15:07

Intrum offentliggör erbjudande avseende seniora obligationer 

Intrum offentliggör ett erbjudande avseende seniora obligationer till ett sammanlagt nominellt värde om 600 miljoner euro..

Realtid - 19 jul 19 kl. 13:00

“Vi har kontaktat danska Finansinspektionen”

Värdehanteringsföretaget Loomis anklagades i våras för penningtvätt. Utredningen visar på brister i förhållande till efterlevnaden av interna policys och förfaranden. “Vi vidtar nu omedelbart åtgärder i förhållande till de brister som utredningarna visat på”, säger Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis, till Realtid.

Realtid - 19 jul 19 kl. 10:00

Lägre resultat för Landshypotek Bank 

Banken redovisar ett lägre resultat än föregående år. Orsaken är främst att nettoresultatet av finansiella transaktioner var lägre, Det visar delårsrapporten..

Realtid - 19 jul 19 kl. 08:15

Skanska säljer byggnad för nästan en halv miljard

Skanska har sålt kontorsbyggnaden Nordic Light Trio i Budapest till en sydkoreansk fastighetsfond, för cirka 431 miljoner kronor. .

Realtid - 18 jul 19 kl. 16:00

Minskat resultat för Danske Bank

Danske Banks resultat för första halvåret var nästan 30 procent lägre än fjolårets. Kostnader för “utveckling och satsningar inom det regulatoriska område” anges vara orsaken. Det framgår av bankens delårsrapport.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.